Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2017. 10. 09. Hétfő

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Szabó Magda - Az ajtó

5:30 – Serkenj fel! -  Édes Árpád - Református

6:54 – A Nap igéje                             

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 –Önindító: Egy zenész pályaképe - Lobó-Szalóky Lázár. Az iskolákról, oktatásról, és a zenekarról beszélgettem Lobó-Szalóky Lázárral, a Dirty Slippers énekesével és frontemberével.

11:00 – Talpig civilben: Tázlári Rozmaring Asszonykórus. A Talpig civilben magazin mai adásában az RTL klubbon, az X-Faktorban is szereplő tázlári Rozmaring Asszonykórus mutatkozik be. Vidám, felszabadult társaság, akiknek életelemük az éneklés. Beszélgetésünk során örömmel elevenítették fel fellépéseik során történt vidám eseményeket. Vezetőjük Mártáné Czékus Györgyi, aki temperamentumával, rátermettségével, szervezőképességével igazi közösséggé formálta a kórust. A riport végén stílusosan a rozmaringról énekelnek... Jó lesz, higgyék el! Beke László

12:00- Retro magazin:153-Lélekmód: Az örök fiatalság elixírjéről beszélgetünk Pázsit Istvánnal

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – A tudomány mai állása: Mélyűri Átjáró néven közösen épít a Hold mellé űrállomást az USA és Oroszország. Megtalálták az elveszett űrszonda nyughelyét. Trolibuszként haladhatnak a kamionok az új német autópályán. Hatalmas méretű a digitális adatforgalom, ami megváltoztatja világunkat. Nagy csapást mérhetnek a HIV vírusra. (előző heti adás ismétlése)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Sztárportré: A Sztárportré mai adásában ismét válogatást hallhatnak az elmúlt időszak különleges pillanataiból, riportjaiból. Velünk lesz: Edvin Marton, Szirtes Edina Mókus, Czutor Zoli, Böjte Csaba testvér, Berecz András, R.Kárpáti Péter, csík János, Hodosi Enikő Manoya, Gáspár Laci, Nádas György és Mahó Andrea. Tartsanak velünk!(előző heti adás ismétlése)

19:00  - Szép Álmokat: Szabó Magda - Tündér Lala

19:15 - Irodalom az Éterben: Móricz Zsigmond - Légy jó mindhalálig

20:00 – Lélekműhely: A párválasztás alapmotívumai 2., 1. Előszeretettel választunk nem tudatosan. 2. Vágy a hasonlóra. 3. Különbség, különbözőség. 4. Na, olyat nem! 5. Sebzettek vagyunk és hiányaink vannak.

21:15 – Életutak: Fekete Ágnes riportja: "Ahol a szabadság a rend, mindig érzem a végtelen t" - mondja József Attila és mintha egy bibliai gondolatot öntene versbe. Hiszen az Istentől kapott üzenet végig a rend és a szabadság harmóniájáról szól. Arról, hogy akár a farizeusok renddé merevített élete, akár a szabadosságra kísértő kígyó szó képtelenné tesz arra, hogy megérezzük az e földön túlról hívó szót, a végtelenül szerető mennyei hangot. Nehéz szavakba önteni ezt az üzenetet. Talán a művészek képesek inkább, nyelvünkön túli nyelven megfogalmazni a végtelenről szóló beszédet. Mégis, a mai művészet sokszor nehezen talál otthont egyházunkban. Következő riportunkban erről vall Votin Dóra festőművész, aki nemrég érkezett egy olyan konferenciáról Párizsból, ahol a keresztyén művészet életteréről beszélgettek.

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Jókai Mór - A Lélekidomár