Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2017. 10. 07. Szombat

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Szabó Magda - Az ajtó

5:30 – Serkenj fel! : Berki József - Katolikus

6:54 – A Nap Igéje

8:00 –Érdekes Emberek: Az Érdekes Emberek c. magazinunkban: "Otthonról haza" címmel Fehér Fedoszja tanárnővel, kamarazenekari művésszel beszélgetünk. A hajdani Szovjetúnióbam született, ahol zenei tehetsége hamar kiderült. Később Moszkvába került, ahol egy ott tanuló fiatal magyar katonatiszttel kötött házasságot. Érzéseiről, küzdelmeiről, a beilleszkedés, nyelvtanulás örömeiről és nehézségeiről mesél ízes, oroszos akcentusával. Betekintést kapunk abba a különleges gasztronómiába is, amelyet Magyarországon sem felejtett el... (ismétlés)

9:00 – Érdekes Emberek: A Kutatók éjszakáján készített interjúk a résztvevő tanárokkal és diákokkal. Szeptember 29-én pénteken került megrendezésre a Kutatók éjszkája a Szilády Áron Gimnáziumban, ami minden évben nagy népszerűségnek örvend. Az éjszakai kísérletek a laboratóriumban, a tantermekben és az udvaron is zajlottak. Többek között volt szappanfőzés, világító tollaslabdák, tűztornádó, vulkánkitörés modellezés, színes-, és misztikus kémia, Harry  Potter képző, mezítlábas ösvény, Lego robot és még sok izgalmas érdekesség. Tartsanak velünk! (ismétlés)

10:00- Mongying show:(ismétlés)

11:00 – 153-Lélekmód:"Szeretem a ketteskéket is" - Magyarné Margitka néni, matematika-fizika szakos tanárnő szakmai életútja 2. rész. Komoly módszertani betekintést enged a közismert tanárnő matematika-fizika oktatási munkájába. Mit is jelent a "kártyázás módszere, hogyan is lehet segíteni azokat, akiknek nem a matek az erősségük, hogy ne a kínok-kínját éljék át? No és hogyan foglalkozott a versenyzőkkel Margitka hosszú éveken át eredményesen? Megtudják, ha velünk tartanak! (ismétlés)

15:00- Királyfik és Királylányok

16:00 – Halasi szószékek

17:00- Klasszikusok órája: New York West Side negyedének utcáin vívja harcát a helybéli fehér fiúkból és a Puerto Ricó-i bevándorlókból álló két banda. Az egyik táncos szórakozóhelyen találkozik egymással Tony, a Jets vezetője és a konkurens bandához tartozó csinos félvér lány, Maria. A két fiatal első pillantásra egymásba szeret. Felcsillan a remény, hogy szerelmük talán véget vet a régóta tartó gyűlölködésnek. Az összeütközés azonban elkerülhetetlen, az egyik összecsapásban Tony megöli Maria bátyját. A modern Rómeó és Júlia történet második részével jelentkezik a Halas rádióban a Klasszikusok órája.

18:00 – Hitvalló

19:00 – Szép Álmokat: Szabó Magda - Tündér Lala

19:15 – Irodalom az Éterben: Móricz Zsigmond - Légy jó mindhalálig

20:00 –Lélekműhely: Miért nem élünk kapcsolatban 3. Ismétlés. 8. Idealizálás és az ideálok ereje. 9. Egy erős sebződés a bizalomban, közelségben, intimitásban. 10. Túlzott énközpontúság. 11. Rettenetes sebződések.

21:20 – Régi tanítások: Édes Árpád

22:00 - Éjszakai virrasztó Irodalom: Jókai Mór - A Lélekidomár