Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2017. 10. 05. Csütörtök

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Szabó Magda - Az ajtó

5:30 – Serkenj fel! -  Édes Árpád - Református

6:00 – Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: A Halasi Kaleidoszkóp mai adásában: "Járművel, vagy gyalog?!" címmel Knezsik Istvánnal, az Autós Nagykoalíció elnökével beszélgetünk. Témánk Knezsik úr egyik fontos szívügye: a közlekedés biztonsága, az a vágy, hogy aki elindul, az haza-, ill. célba is érjen. A sok tapasztalat által érlelődött gondolatokat érdemes végighallgatni és megfontolni! (szerdai adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – Érdekes Emberek: Az Érdekes Emberek c. magazinunkban: "Otthonról haza" címmel Fehér Fedoszja tanárnővel, kamarazenekari művésszel beszélgetünk. A hajdani Szovjetúnióbam született, ahol zenei tehetsége hamar kiderült. Később Moszkvába került, ahol egy ott tanuló fiatal magyar katonatiszttel kötött házasságot. Érzéseiről, küzdelmeiről, a beilleszkedés, nyelvtanulás örömeiről és nehézségeiről mesél ízes, oroszos akcentusával. Betekintést kapunk abba a különleges gasztronómiába is, amelyet Magyarországon sem felejtett el...

11:00 – Bitmobile: (ismétlés)

12:00 – Retro magazin:Sparhelt - Grillezés - Petrovics János életmód tanácsadóval

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp: A MOL Új Európáért alapítványának ügyvezetője - Gáborné Haáz Andrea mesél a szervezet munkájáról. A MOL Új Európáért alapítványa több mint egy évtizede jótékonykodik több területen is. Jelenlegi jószolgálati nagykövete a kétszeres olimpiai bajnok Szilágyi Áron is támogatott sportolóként került kapcsolatba a szervezettel még 2006-ban. Az alapítvány munkájáról Gáborné Haáz Andrea ügyvezető mesél riportunkban. Egyik fő vonala a segítésnek az élsportolók támogatása. Természetesen ezen kívül több területen a beteg gyermekek segítése, a KÖSZI program fejlesztése, környezetvédelmi civil projektek támogatása szerepel a palettán. Tartsanak velünk!

14:00 - 153-Lélekmód: "Szeretem a ketteskéket is" - Magyarné Margitka néni, matematika-fizika szakos tanárnő szakmai életútja 2. rész.Komoly módszertani betekintést enged a közismert tanárnő matematika-fizika oktatási munkájába. Mit is jelent a "kártyázás módszere, hogyan is lehet segíteni azokat, akiknek nem a matek az erősségük, hogy ne a kínok-kínját éljék át? No és hogyan foglalkozott a versenyzőkkel Margitka hosszú éveken át eredményesen? Megtudják, ha velünk tartanak! (ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé Magazin és Igéző

18:00 - S’ Örömkonyha: Nyílt nap a Hopfanatic Sörfőzdében. Október 7-én itt a vissza nem érő alkalom, hogy megtekinthessétek Kiskunhalas egyetlen sörfőzdéjét, ahol sok közönségkedvenc, és díjakkal jutalmazott sör is készül. A főzde ajtaja nyitva fog állni a kíváncsi emberek számára egész nap, így betekintést kaphatnak a titkokba. Az udvaron kellemes zene mellett sörpiknik lesz, csapolt sörökkel, és ételfinomságokkal. Az ételeket Kiss Tamás, sörfőző fogja készíteni: lesz Chilis Bab saját termesztésű chilivel, BBq, cafatos tarja szendviccsel és Gyros pitában is.(ismétlés)

19:00 – Szép Álmokat: Szabó Magda - Tündér Lala

19:15 – Irodalom az Éterben: Móricz Zsigmond - Légy jó mindhalálig

20:00 – Lélekműhely: A család kialakulása 4. Miért nem élünk kapcsolatban 1.

21:20 – Életutak:Hitvalló- ifj. Derte János 1. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Jókai Mór - A Lélekidomár