Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2017. 10. 04. Szerda

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Szabó Magda - Az ajtó

5:30 – Serkenj fel!- Friebert Tibor - baptista

6:00Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: Szilágyi Áron kétszeres olimpiai bajnok Kiskunhalason. Megismerjük vajon mit él a páston a 27 évesen már kétszeres olimpiai bajnok Szilágyi Áron.  Kiskunhalasra a MOL Új Európa Alapítvány jószolgálati nagyköveteként érkezett a Bibó István Gimnázium diákjaihoz, a Mongyi Mariann vezette Zöldhíd egyesület nyertes pályázatának keretében. Megtudjuk mik a fő értékei, mit is jelent számára a jótékonykodás, példaadás és arra is választ kapunk a riportból, hogyan néz ki a legnehezebb küzdelemben is összeszedett Áron, amikor mégiscsak ideges és természetesen azt is megtudjuk, hogyan szokott átlendülni ezen Feltétlen tartsanak velünk! Fotó: Pál László (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje                                                                       

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – 153-Lélkemód magazin: "Szeretem a ketteskéket is" - Magyarné Margitka néni, matematika-fizika szakos tanárnő szakmai életútja 2. rész. Komoly módszertani betekintést enged a közismert tanárnő matematika-fizika oktatási munkájába. Mit is jelent a "kártyázás módszere, hogyan is lehet segíteni azokat, akiknek nem a matek az erősségük, hogy ne a kínok-kínját éljék át? No és hogyan foglalkozott a versenyzőkkel Margitka hosszú éveken át eredményesen? Megtudják, ha velünk tartanak!

11:00 – S’Örömkonyha: Nyílt nap a Hopfanatic Sörfőzdében. Október 7-én itt a vissza nem érő alkalom, hogy megtekinthessétek Kiskunhalas egyetlen sörfőzdéjét, ahol sok közönség kedvenc, és díjakkal jutalmazott sör is készül. A főzde ajtaja nyitva fog állni a kíváncsi emberek számára egész nap, így betekintést kaphatnak a titkokba. Az udvaron kellemes zene mellett sörpiknik lesz, csapolt sörökkel, és ételfinomságokkal. Az ételeket Kiss Tamás, sörfőző fogja készíteni: lesz Chilis Bab saját termesztésű chilivel, BBq, cafatos tarja szendviccsel és Gyros pitában is.

12:00 – Retro magazin: Tudomány mai állása

13:00 - Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: A Halasi Kaleidoszkóp mai adásában: "Járművel, vagy gyalog?!" címmel Knezsik Istvánnal, az Autós Nagykoalíció elnökével beszélgetünk. Témánk Knezsik úr egyik fontos szívügye: a közlekedés biztonsága, az a vágy, hogy aki elindul, az haza-, ill. célba is érjen. A sok tapasztalat által érlelődött  gondolatokat érdemes végighallgatni és megfontolni!

14:00 – Sztárportré: A Sztárportré mai adásásban ismét válogatást hallhatnak az elmúlt időszak különleges pillanataiból, riportjaiból. Velünk lesz: Edvin Marton, Szirtes Edina Mókus, Czutor Zoli, Böjte Csaba testvér, Berecz András, R.Kárpáti Péter, csík János, Hodosi Enikő Manoya, Gáspár Laci, Nádas György és Mahó Andrea. Tartsanak velünk!(ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Érdekes Emberek: A Kutatók éjszakáján készített interjúk a résztvevő tanárokkal és diákokkal. Szeptember 29-én pénteken került megrendezésre a Kutatók éjszkája a Szilády Áron Gimnáziumban, ami minden évben nagy népszerűségnek örvend. Az éjszakai kísérletek a laboratóriumban, a tantermekben és az udvaron is zajlottak. Többek között volt szappanfőzés, világító tollaslabdaák, tűztornádó, vulkánkitörés modellezés, színes-, és misztikus kémia, Harry  Potter képző, mezítlábas ösvény, Lego robot és még sok izgalmas érdekesség. Tartsanak velünk!(ismétlés)

19:00 – Szép Álmokat: Szabó Magda - Tündér Lala

19: 15 – Irodalom az Éterben:  Móricz Zsigmond - Légy jó mindhalálig

20:00 – Lélekműhely: A család kialakulása 3.

 21:20 – Életutak: Fekete Ágnes riportja: Az emberek gyakran azt gondolják, hogy Isten világától távol áll a jókedvű adomázás világa. Pedig azt tapasztaltam, hogy nagyon sok jó humorú ember van a lelkészek között. A Harmat Könyvkiadó egy érdekes pályázatot írt ki nemrégen. Humoros írásokat lehetett beküldeni, amelyek közül a legjobbak majd egy kötetben jelennek meg. A második helyezett György Andrea lett, aki egy marosvásárhelyi református közösségnek a tagja. A vele való beszélgetés után Adrian Plasst, a pályázat ihletőjét hallhatják, aki az "Egy kegyes kétbalkezes naplója" című könyvéről lett ismert. Első kérdésem az volt: Vajon miért érezzük úgy, hogy nehezen összeegyeztethető az egyházi beszéd a humorral?

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Jókai Mór - A Lélekidomár