Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2017. 10. 03. Kedd

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Szabó Magda - Az ajtó

5:30 – Serkenj fel – Balogh Róbert - Református

6:00 – Halasi Kaleidoszkóp: Okt. 4-én Dr. Kmeth Sándor előadása: Öngyógyítás a hétköznapokban, régi-új hagyományok alapján. A Közösségek Házában október 4-én 17.30-kor tart előadást Dr.Kmeth Sándor, amelyen a gyógynövényhasználat rejtelmeiről és az öngyógyításról lesz szó. A témák között szerepel: a diagnosztika és a terápia személyre szabott összehangolása az ősi élettani ismeretek segítségével. Az egyensúlyi és a beteg állapot meghatározása lelki és testi szinten. A táplálkozás szerepe az egészség helyreállításában. A gyógynövényhasználat, az ízgyógyászat és a pulzusdiagnosztika összefüggései. Sok szeretettel vár mindenkit az előadásra! Tartsanak velünk!(előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – bITmobile: – Informatikai tájékoztató magazin: következő adása lesz hallható, melyben a két műsorvezető kalauzol el bennünket, az informatika világába.

11:00 – Sztárportré: A Sztárportré mai adásában ismét válogatást hallhatnak az elmúlt időszak különleges pillanataiból, riportjaiból. Velünk lesz: Edvin Marton, Szirtes Edina Mókus, Czutor Zoli, Böjte Csaba testvér, Berecz András, R. Kárpáti Péter, csík János, Hodosi Enikő Manoya, Gáspár Laci, Nádas György és Mahó Andrea. Tartsanak velünk!

12:00 – Retro magazin: 30perc alatt: Szigeti kalandozások

13:00 - Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: Szilágyi Áron kétszeres olimpiai bajnok Kiskunhalason.

14:00 – Önindító: Utazás az egyetemmel - Szabó Ráchel Éva. Az 500 éves reformáció alkalmából, az egyetem által szervezett utazásáról mesél nekünk Szabó Ráchel Éva. Érdemes odafigyelnünk tehát az ilyen lehetőségekre a későbbiekben.(ismétlés)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00 - Tudomány mai állása: Mélyűri Átjáró néven közösen épít a Hold mellé űrállomást az USA és Oroszország. Megtalálták az elveszett űrszonda nyughelyét. Trolibuszként haladhatnak a kamionok az új német autópályán. Hatalmas méretű a digitális adatforgalom, ami megváltoztatja világunkat. Nagy csapást mérhetnek a HIV vírusra.

19:00  - Szép Álmokat: Micimackó könyve

19:15 - Irodalom az Éterben: Móricz Zsigmond - Légy jó mindhalálig

20:00 – Lélekműhely: A család kialakulása 2.

21:15 – Életutak: Fekete Ágnes riportja: Fogyasztói világunk fő jellemzője az állandó fejlődés. A gazdaság sohasem állhat meg. Az egész fogyasztói világ az állandó növekedésre épül. Mi az, ami állandóan fejlődik? Mi jut erről eszünkbe? - kérdezte az előadó. - A rákos betegség. - tört elő a válasz. A daganatos szövetek akarnak örökké terjedni, növekedni. A kór lényege, hogy nincs megállás. Sajnos elég szabatos leírása ez a kép korunknak. Nem odavaló dolgok terjednek az élet legtitkosabb területeire. A gazdasági ügyek, mint valami rákos daganat burjánoznak az élet minden területére, az egyházba is. Roppant nehéz kérdés, hogy miként lehet ennek az abszurd fejlődésnek "állj"-t parancsolni. Hogyan lehet megállni? Nem tűzni ki új és új célokat, hanem fenntartani azt, ami van egy olyan világban, amely örökké arra ösztökél, hogy haladjunk a korral. Egy dolog biztosan segít, hogyha képesek vagyunk tanulni a múltból. Ma egy olyan ember számol be életéről, akit megállásra kényszerített sorsa és kiderült, ez a kényszer a javára vált. Gulácsy Lajos, nyugalmazott kárpátaljai püspököt hallják, aki hét évet töltött orosz lágerben egyszerűen azért, mert lelkészi munkát végzett. Riportunk abból az alkalomból készült, hogy részt vett az elmúlt héten rendezett Ökumenikus Baráti Kör Konferenciáján.

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Jókai Mór - A Lélekidomár