Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2017. 10. 02. Hétfő

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Szabó Magda - Az ajtó

5:30 – Serkenj fel! -   Pál Eszter - Református

6:54 – A Nap igéje                             

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 –Önindító: Utazás az egyetemmel - Szabó Ráchel Éva. Az 500 éves reformáció alkalmából, az egyetem által szervezett utazásáról mesél nekünk Szabó Ráchel Éva. Érdemes odafigyelnünk tehát az ilyen lehetőségekre a későbbiekben.

11:00 – Érdekes Emberek: A Kutatók éjszakáján készített interjúk a résztvevő tanárokkal és diákokkal

12:00- Retro magazin:Babusgató: Ahol győzhetek a félelmek felett! - Beszélgetés Dr Törökné Kuklis Edittel a mesékről

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp: Okt. 4-én Dr. Kmeth Sándor előadása: Öngyógyítás a hétköznapokban, régi-új hagyományok alapján. A Közösségek Házában október 4-én 17.30-kor tart előadást Dr.Kmeth Sándor, amelyen a gyógynövényhasználat rejtelmeiről és az öngyógyításról lesz szó. A témák között szerepel: a diagnosztika és a terápia személyre szabott összehangolása az ősi élettani ismeretek segítségével. Az egyensúlyi és a beteg állapot meghatározása lelki és testi szinten. A táplálkozás szerepe az egészség helyreállításában. A gyógynövényhasználat, az ízgyógyászat és a pulzusdiagnosztika összefüggései. Sok szeretettel vár mindenkit az előadásra! Tartsanak velünk!

14:00 – A tudomány mai állása: Világrekordot ment egy elektromos busz egyetlen feltöltéssel. Pelenkából készült üzemanyaggal közlekedhetnek a repülők. Visszatért a nyolc hónapos elszigeteltségből a Mars kutatócsapata. A legextrémebb építési technológiák: 3D-ház, falazó robot. Most először sikerült közvetlenül összekapcsolni az emberi agyat az internettel. (előző heti adás ismétlése)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Sztárportré: A Sztárportré adásában összeállítást hallhatnak a korábi adásokból. Hallható lesz: Fehér Balázs, Aradszky László, Kocsis Tibor, Rakonczai Imre, Lola, Tóth Gabi, Tóth Vera, Emílió, Laár András, Varga Lívius, Ganxsta Zolee, Pataki Attila, Szolnoki Péter, Abebe Dániel Bebe. Tartsanak velünk!(előző heti adás ismétlése)

19:00  - Szép Álmokat: Micimackó könyve

19:15 - Irodalom az Éterben: Móricz Zsigmond - Légy jó mindhalálig

20:00 – Lélekműhely: A család kialakulása 1., 1. Útban az anya felé - Spirituális mélysége: Élni jó. Az életem érték. Az élet tud jót adni nekem, amit el is fogadhatok. Van oltalom. - Az alapérzések mögötti spirituális mélység

21:15 – Életutak: Fekete Ágnes riportja: Nagyon jól látni a gyerekeknél, ahogyan egy síró arc pillanatok alatt nevetővé gömbölyödik. El sem hisszük, hogy komolyan el volt keseredve az a csepp emberpalánta, mert olyan gyorsan képes váltani. Mi, felnőttek sokszor a jó helyzetben sem hisszük el, hogy valóban kikerültünk az árokból. Hány sopánkodó emberrel találkozunk, akit valójában irigyelnünk kellene. Pedig a jó Isten képes valóban átalakítani egy-egy életet és a legnagyobb nyomorból is ki tud hozni. Most egy olyan ember életútját hallhatjuk, aki a bányában töltött kötelező munka után Svájcban vagyonos ember lett, ma a magyarságért tenni vágyó ember. Komáromy Jánost hallhatják, a Lovasberényi Református Gyülekezet gondnokát, akit nemrég ott díszpolgárrá is avattak és a régi hagyományokat ápoló vitézi rendet is a szívén viseli. Nemrég ezért érdemrendet is kapott. Amikor beléptünk a teológia épületébe, a háború jutott az eszébe, hiszen többedmagával ott vészelte át a frontot. Először erről az emlékéről kérdeztem Komáromy Jánost.

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Jókai Mór - A Lélekidomár