Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2017. 09. 29. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Palotai Boris - Keserű mandula

5:30 – Serkenj fel! : Bödecs Pál - Református

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: Okt. 4-én Dr. Kmeth Sándor előadása: Öngyógyítás a hétköznapokban, régi-új hagyományok alapján. A Közösségek Házában október 4-én 17.30-kor tart előadást Dr.Kmeth Sándor, amelyen a gyógynövényhasználat rejtelmeiről és az öngyógyításról lesz szó. A témák között szerepel: a diagnosztika és a terápia személyre szabott összehangolása az ősi élettani ismeretek segítségével. Az egyensúlyi és a beteg állapot meghatározása lelki és testi szinten. A táplálkozás szerepe az egészség helyreállításában. A gyógynövényhasználat, az ízgyógyászat és a pulzusdiagnosztika összefüggései. Sok szeretettel vár mindenkit az előadásra! Tartsanak velünk!(az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin- Mongying show

10:00- S’Örömkonyha: Röpke gasztro túra Budapesten. A mai adásban Kiss Tamás gasztro-szakértőnk kalauzol el bennünket egy kis budapesti street food túrára. Megtudhatjuk, hogy ha Budapesten járunk, hol és mit érdemes megkóstolni. Természetesen egy recept is lesz majd, mert az elmaradhatatlan. Feltétlen tartsanak velünk! (ismétlés)

11:00 – A tudomány mai állása: Világrekordot ment egy elektromos busz egyetlen feltöltéssel. Pelenkából készült üzemanyaggal közlekedhetnek a repülők. Visszatért a nyolc hónapos elszigeteltségből a Mars kutatócsapata. A legextrémebb építési technológiák: 3D-ház, falazó robot. Most először sikerült közvetlenül összekapcsolni az emberi agyat az internettel. (ismétlés)    

12:00 – Retro magazin: Keresztes Ildikó

13:00- Halasi Kaleidoszkóp: A Halasi Kaleidoszkóp mai adásában: Farkasné Wodring Zsuzsa címzetes őrnagy asszonnyal beszélgetünk. Témáink: közeledik az ősz, vele együtt megváltoznak az út- és látási viszonyok is. Nekünk kell alkalmazkodnunk a régi/új helyzethez. De voltak sajnos bűnügyek is, melyek óvatosságra és odafigyelésre intenek. Hallgassanak bennünket figyelemmel!

14:00 – Babusgató: Mit jelent jól viselkedni? - beszélgetés Szabó-Kocsisné Ökrös Ildikóval. Miért mondjuk reggelenként gyerekeinknek: "Legyél jó! Viselkedj rendesen!" Mit jelent jól viselkedni, mit jelent az elfogadható viselkedés, magatartás? Tudja-e a gyermek mit jelent jónak lenni? Hogyan tudjuk, egyáltalán tudjuk-e a gyerekek viselkedését formálni? Mit jelent az agresszív magatartás? Ezekről a dolgokról beszélgetünk Szabó-Kocsisné Ökrös Ildikóval a Napsugár Óvodák Szilády Áron utcai óvodája óvodapedagógusával.(ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin

18:00- Önindító: Beszélgetés Beke Annával az óvónő képzésről. Aki szereti a gyerekeket, könnyen szót ért velük, annak itt egy lehetőség a továbbtanulásra. A riportban megtudhatjátok milyen felkészülést igényel ez a szakterület, illetve azt is milyen lehetőségeket kínál. (ismétlés)

19:00  - Szép Álmokat: Micimackó könyve

19:15 - Irodalom az éterben: Móricz Zsigmond - Légy jó mindhalálig

20:00 - Lélekműhely: A család, mint élő rendszer. A család kialakulása. Miért nem élünk kapcsolatban? A párválasztás alapmotívumai. Elvárások. Választás, döntés, elköteleződés. A párválasztás hiánymotivált, illetve elégtelen okai. Az érett szerelem. Mire van szükség egy boldog házastársi kapcsolatban? A családi működés, kapcsolatrendszer adottságai, készségei. A mese bölcsessége a párkapcsolat titkáról. A család, mint élő rendszer 1., 1. A család pszichológiai egység 2. A család és a családhoz tartozás, az egyéni növekedés föltételeit teremti meg. (Az elején: áttekintés a családterápiáról) Létrejövő csoportok bemutatása. A család, mint élő rendszer 2., 3. A családban, a családtagok kölcsönösen befolyásolják egymást. 4. A család nyílt, élő rendszer, önszabályozó (rendszerszemlélet). A család, mint élő rendszer 3., 4. A család nyílt, élő rendszer, önszabályozó (ciklusok, változások, visszajelzés). 5. Dinamikus egyensúlyra törekszik (stabilitás, rugalmasság). A család, mint élő rendszer 4., 6. Egységként működik, egységes működés jellemzi. 7. Az élő rendszer mindig több, mint az elemek összessége. 8. Egy jól működő család nyitott a szociokulturális környezete felé. 9. A család alrendszerekre bontható. 10. Határok jellemzik. (A jó határ világos, rugalmas, átjárható. A legtöbb konfliktus a határok mentén alakul ki.)

21:00 – Életutak: Hitvalló -  Lőrincz Sándor 2. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Jókai Mór - A Lélekidomár