Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2017. 09. 28. Csütörtök

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Palotai Boris - Keserű mandula

5:30 – Serkenj fel! -  Dányi-Nagy Márió - Református

6:00 – Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: A Halasi Kaleidoszkóp mai adásában: "Üres már a gólyafészek, Tetejében a kéménynek... "  címmel Vasné Horváth Olgával, a Gólyafészek Óvoda vezetőjével az intézmény elmúlt huszonöt évéről, annak örömeiről, tanulságairól beszélgetünk. Többek között megemlítjük, hogy az óvoda jelképének számító gólyafészek még lakókra vár; reméljük, hogy egy közeli tavasz ezt is elhozza majd! Fogadják szeretettel műsorunkat! (szerdai adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – Babusgató: Mit jelent jól viselkedni? - beszélgetés Szabó-Kocsisné Ökrös Ildikóval. Miért mondjuk reggelenként gyerekeinknek: "Legyél jó! Viselkedj rendesen!" Mit jelent jól viselkedni, mit jelent az elfogadható viselkedés, magatartás? Tudja-e a gyermek mit jelent jónak lenni? Hogyan tudjuk, egyáltalán tudjuk-e a gyerekek viselkedését formálni? Mit jelent az agresszív magatartás? Ezekről a dolgokról beszélgetünk Szabó-Kocsisné Ökrös Ildikóval a Napsugár Óvodák Szilády Áron utcai óvodája óvodapedagógusával.

11:00 – Bitmobile: (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Jóllét: Dr. Fazekas Éva orvos, természetgyógyász - Hagyományos és a természetes gyógymódok

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp: Okt. 4-én Dr. Kmeth Sándor előadása: Öngyógyítás a hétköznapokban, régi-új hagyományok alapján. A Közösségek Házában október 4-én 17.30-kor tart előadást Dr.Kmeth Sándor, amelyen a gyógynövényhasználat rejtelmeiről és az öngyógyításról lesz szó. A témák között szerepel: a diagnosztika és a terápia személyre szabott összehangolása az ősi élettani ismeretek segítségével. Az egyensúlyi és a beteg állapot meghatározása lelki és testi szinten. A táplálkozás szerepe az egészség helyreállításában. A gyógynövényhasználat, az ízgyógyászat és a pulzusdiagnosztika összefüggései. Sok szeretettel vár mindenkit az előadásra! Tartsanak velünk!

14:00 - 153-Lélekmód: Magyar Lajosné, Margitka néni, matematika-fizika szakos középiskolai pedagógus szakmai életútja. 1. rész. Hogyan is indult a szeretett pedagógus ikon, Margitka néni életében a matek-fizika tanítása? Bizony hatévi nevelőotthoni leányok között végzett nevelőmunka után. Talán a senkinek sem fontos gyerekek gondozása, okítása alapozta meg életében azt a mély szeretetet és humánumot, mellyel diákjai felé fordult későbbi éveiben is közel 60 éven keresztül a Szilády gimnázium falai között. Hihetetlen ugye? Bizony a napokban vehette át gyémántdiplomáját Margitka néni egykori egyetemén, egy bensőséges ünnepség keretében. Két (!) adásunkon keresztül járhatjuk át vele együtt szakmai életútját, mivel 60 év tapasztalat nem fért be egy riportba. Átadja az utókornak azt a sok ötletet és módszert, mellyel három generáción keresztül okította rendkívül eredményesen a kiváló reálosok százait, és a matekot, fizikát nagy kínnal megértők jóval népesebb seregét. Kihagyhatatlan adást kínálunk Önöknek, tartsanak velünk most az I. részben! Egy hét múlva jön a folytatás...(ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé Magazin és Igéző

18:00 - S’ Örömkonyha: Röpke gasztro túra Budapesten. A mai adásban Kiss Tamás gasztro-szakértőnk kalauzol el bennünket egy kis budapesti street food túrára. Megtudhatjuk, hogy ha Budapesten járunk, hol és mit érdemes megkóstolni. Természetesen egy recept is lesz majd, mert az elmaradhatatlan. Feltétlen tartsanak velünk!(ismétlés)

19:00 – Szép Álmokat: Micimackó könyve

19:15 – Irodalom az Éterben: Móricz Zsigmond - Légy jó mindhalálig

20:00 – Lélekműhely: A család, mint élő rendszer 3., 4. A család nyílt, élő rendszer, önszabályozó (ciklusok, változások, visszajelzés). 5. Dinamikus egyensúlyra törekszik (stabilitás, rugalmasság).

21:20 – Életutak: Hitvalló - Lőrincz Sándor 1. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Jókai Mór - A Lélekidomár