Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2017. 09. 27. Szerda

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Palotai Boris - Keserű mandula

5:30 – Serkenj fel!- Friebert Tibor - baptista

6:00Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: Kutatók éjszakája címmel Gavlikné Kis  Anita tanárnővel, a Szilády Áron Ref. Gimnázium igazgatóhelyettesével beszélgetünk. Több éve már, hogy az intézmény otthont ad ennek az országos rendezvénynek, melynek keretén belül idén is nagyon színes és igényes programot sikerült összeállítani. A látogatók betekintést kapnak a szappanfőzés rejtelmeibe, részt vehetnek varázslótanonc képzésen, üthetik és üldözhetik a világító tollaslabdákat, hogy csak néhányat említsünk a sok közül! A szervezők szeretettel várnak mindenkit! (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje                                                                       

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – 153-Lélkemód magazin: Magyar Lajosné, Margitka néni, matematika-fizika szakos középiskolai pedagógus szakmai életútja. 1.rész. Hogyan is indult a szeretett pedagógus ikon, Margitka néni életében a matek-fizika tanítása? Bizony hatévi nevelőotthoni leányok között végzett nevelőmunka után. Talán a senkinek sem fontos gyerekek gondozása, okítása alapozta meg életében azt a mély szeretetet és humánumot, mellyel diákjai felé fordult későbbi éveiben is közel 60 éven keresztül a Szilády gimnázium falai között. Hihetetlen ugye? Bizony a napokban vehette át gyémántdiplomáját Margitka néni egykori egyetemén, egy bensőséges ünnepség keretében. Két (!) adásunkon keresztül járhatjuk át vele együtt szakmai életútját, mivel 60 év tapasztalat nem fért be egy riportba. Átadja az utókornak azt a sok ötletet és módszert, mellyel három generáción keresztül okította rendkívül eredményesen a kiváló reálosok százait, és a matekot, fizikát nagy kínnal megértők jóval népesebb seregét. Kihagyhatatlan adást kínálunk Önöknek, tartsanak velünk most az I. részben! Egy hét múlva jön a folytatás...

11:00 – S’Örömkonyha: Röpke gasztro túra Budapesten. A mai adásban Kiss Tamás gasztro - szakértőnk kalauzol el bennünket egy kis budapesti street food túrára. Megtudhatjuk, hogy ha Budapesten járunk, hol és mit érdemes megkóstolni. Természetesen egy recept is lesz majd, mert az elmaradhatatlan. Feltétlen tartsanak velünk!

12:00 – Retro magazin: Tudomány mai állása

13:00 - Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: A Halasi Kaleidoszkóp mai adásában: "Üres már a gólyafészek, Tetejében a kéménynek... "  címmel Vasné Horváth Olgával, a Gólyafészek Óvoda vezetőjével az intézmény elmúlt huszonöt évéről, annak örömeiről, tanulságairól beszélgetünk. Többek között megemlítjük, hogy az óvoda jelképének számító gólyafészek még lakókra vár; reméljük, hogy egy közeli tavasz ezt is elhozza majd! Fogadják szeretettel műsorunkat!

14:00 – Sztárportré: A Sztárportré adásában összeállítást hallhatnak a korábbi adásokból. Hallható lesz: Fehér Balázs, Aradszky László, Kocsis Tibor, Rakonczai Imre, Lola, Tóth Gabi, Tóth Vera, Emílió, Laár András, Varga Lívius, Ganxsta Zolee, Pataki Attila, Szolnoki Péter, Abebe Dániel Bebe. Tartsanak velünk!(ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Talpig Civilben: Szitakötők Gyorstollas Club­- Igás Andor : Ha azt halljuk: tollaslabda, legtöbbünk egy békés, füves udvarban vagy homokos tóparton folytatott kedélyes játékra gondol. Nincs tétje, nem is verseny, barátok, családtagok „kapcsolják ki magukat" rajta keresztül. De ha azt mondom: gyorstollas; egy csapásra megváltozik minden. Több száz Km/h sebességgel száguldó, kemény labda, sok erőt, gyakorlást igénylő, igazi versenysporttá nemesedik a hajdani játék. Erről, kialakulásáról, magyarországi meghonosodásáról és a most elért nagyszerű eredményekről beszélgetünk Igás Andor tanár úrral, aki a Kiskunhalasi Szitakötők Gyorstollas Club vezetője, valamint a fiatal világbajnok kisasszonnyal, Rácz-Fodor Viviennel. Fogadják szeretettel! (ismétlés)

19:00 – Szép Álmokat: Micimackó könyve

19: 15 – Irodalom az Éterben:  Móricz Zsigmond - Légy jó mindhalálig

20:00 – Lélekműhely: A család, mint élő rendszer 2. 3. A családban, a családtagok kölcsönösen befolyásolják egymást. 4. A család nyílt, élő rendszer, önszabályozó (rendszerszemlélet).

 21:20 – Életutak: Fekete Ágnes riportja:Családunkkal és vendég gyerekekkel autóban utaztunk nemrég. Egy katolikus templom mellett mentünk el. Fiunk erre így szólt: - "Ez katolikus templom. Odajárnak a Mariék, mert ők keresztesek, mi pedig csillagosok vagyunk, mert mi református templomba járunk." Ez, a "mi csillagosok vagyunk" tökéletes gyermeki megfogalmazása identitásunknak. Hova tartozunk? - sokak kérdése manapság. Mitől tartom magam reformátusnak vagy katolikusnak, mennyire fontosak a gyökereim? Sokszor egyszerű jelképek tartják bennünk a lelket és mutatják meg azt, akinek magunkat tartanunk lehet. Mai műsorunkban ilyen identitás-kérdésekkel foglalkozunk, amikor először egy házaspárt hallgatunk meg, akik csak úgy, az utcáról bekopogtattak a Budapesti Fasori templomba és ott otthonra leltek.

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom:Shaw Irwin - Oroszlánkölykök