Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2017. 09. 26. Kedd

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Palotai Boris - Keserű mandula

5:30 – Serkenj fel – Bödecs Pál – Református

6:00 – Halasi Kaleidoszkóp: A Kaleidoszkóp mai adásában "Újratervezés" címmel Hozdik Zsolt kiskunhalasi plébánossal beszélgetünk abból az alkalomból, hogy több, mint egy évtizednyi szolgálat után ismét városunkban szolgál. Milyen tervekkel, reményekkel érkezett, hogy kívánja erősebbé, élőbbé tenni az itteni katolikus közösség életét; ezekről és számos más kérdésről beszélgetünk plébános atyával. Fogadják műsorunkat szeretettel!(előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – bITmobile: – Informatikai tájékoztató magazin: következő adása lesz hallható, melyben a két műsorvezető kalauzol el bennünket, az informatika világába.

11:00 – Sztárportré: A Sztárportré adásában összeállítást hallhatnak a korábi adásokból. Hallható lesz: Fehér Balázs, Aradszky László, Kocsis Tibor, Rakonczai Imre, Lola, Tóth Gabi, Tóth Vera, Emílió, Laár András, Varga Lívius, Ganxsta Zolee, Pataki Attila, Szolnoki Péter, Abebe Dániel Bebe. Tartsanak velünk!

12:00 – Retro magazin: 30perc alatt: Új-Zéland

13:00 - Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – Önindító: Beszélgetés Beke Annával az óvónő képzésről. Aki szereti a gyerekeket, könnyen szót ért velük, annak itt egy lehetőség a továbbtanulásra. A riportban megtudhatjátok milyen felkészülést igényel ez a szakterület, illetve azt is milyen lehetőségeket kínál.(ismétlés)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00 - Tudomány mai állása: Világrekordot ment egy elektromos busz egyetlen feltöltéssel. Pelenkából készült üzemanyaggal közlekedhetnek a repülők. Visszatért a nyolc hónapos elszigeteltségből a Mars kutatócsapata. A legextrémebb építési technológiák: 3D-ház, falazó robot. Most először sikerült közvetlenül összekapcsolni az emberi agyat az internettel.

19:00  - Szép Álmokat: A szárnyas farkas

19:15 - Irodalom az Éterben:  Móricz Zsigmond - Légy jó mindhalálig

20:00 – Lélekműhely: A család, mint élő rendszer 1., 1. A család pszichológiai egység 2. A család és a családhoz tartozás, az egyéni növekedés föltételeit teremti meg. (Az elején: áttekintés a családterápiáról) Létrejövő csoportok bemutatása.

21:15 – Életutak: Fekete Ágnes riportja: Mindig elgyönyörködöm a gyerekek nyelvújításain. Legkisebb fiunk mondta a minap: Anya, magasítsd le a hintát! Magasítsd le. Persze, mivel az ő perspektívájából minden túl magasan van. Fő meghatározója valaminek az, hogy magas. Ha jobban belegondolunk, mindannyiunknak van egy ilyen belső koordinátarendszere, csak nem valljuk be magunknak. Határtalan és korlátok nélküli világot álmodtatnak velünk, holott mindenki tudja gyermeki tapasztalataiból még, hogy ilyen nincsen. Mégis, mennyire nehéz médiavilágunkkal megértetni, hogy mindenkinek, de a gyerekeknek a legnagyobb szüksége van arra a rendszerre, amiben jól feltalálják magukat és adott esetben "lemagasítjuk a hintát". A következő riportunkban Zika Klára, a Duna Tv szerkesztője beszél arról, mekkora felelőssége van a sajtónak a gyermekek irányában. Örömhír címmel egy újságot is indítottak a kicsinyeknek. Zika Klára vall önmagáról, újságírói hitvallásáról és a gyerekek iránti elkötelezettségéről.

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Shaw Irwin - Oroszlánkölykök