Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2017. 09. 23. Szombat

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Palotai Boris - Keserű mandula

5:30 – Serkenj fel! : Finta József anya - katolikus

6:54 – A Nap Igéje

8:00 –Érdekes Emberek: Az Érdekes emberek mai adásában "Pengeélen" címmel Benedek László Rolanddal hallhatnak beszélgetést. Gyermekként Erdélyből érkezett Magyarországra. Nem a kalandvágy hozta a határ másik oldalára, hanem a reménység egy más, talán jobb élet iránt. Akkor sem, ma sem fél a munkától; tudja, része az életnek. Igazi székely emberként hozta magával a kések szeretetét is, melyeknek értő alkotójává vált az évek során. Egyfajta hitvallásként éli és gyakorolja azt, hogy amit az élettől kapott, azt vissza is kell adni. Így örvendeztet meg sokakat ajándékaival!(ismétlés)

9:00 – Talpig Civilben: A Talpig Civilben mai adásában "Lélekkel megtöltött lépések" címmel Cornea Zsolttal, a Halas Táncegyüttes vezetőjével az elmúlt közel harminc évet igyekszünk áttekinteni. Miért jött létre, kik bábáskodtak születésénél, és kik viszik tovább töretlen lelkesedéssel az együttes életét; mi a táncházak szerepe az utánpótlást illetően, és milyen jövőt szeretnének maguknak? Ha egyszer is gyönyörködtek már táncukban, most hallgassák meg, hogy mi van a színfalak mögött!(ismétlés)

10:00- Mongying show:(ismétlés)

11:00 – 153-Lélekmód: Felelős Szülők Iskolája szervezetről mesél Tibenszky Mónika Liza. Tibenszky Móni Liza egy súlyos betegség majd gyógyulás következtében átértékelte az életet és megtalálta mi az igazán fontos és mi nem! Ezután elindította a Felelős Szülők Iskoláját. A szervezet rendkívül sok dologgal foglalkozik, szervez rögtönzött színház keretében szülői értekezletet, beleélős digitális biztonság fejlesztést vagy épp bele- és átérzést segítő érzelemórát, s teszi ezt abszolút formabontón ámde rendkívül élvezetes és hatékony formában. Minden program közös eleme a szemléletformálás, melynek segítségével elsősorban önmagunkat fogadjuk el és tesszük helyre dolgainkat, hisz leginkább így hatunk gyerkőceinkre is. A Felelős Szülők Iskolája országosan népszerű programjaiban együttműködik többek között a Momentán  színházi társulattal, a közismert és népszerű Jocó bácsi tanárbloggerrel, a Telenor szakembereivel vagy éppen Pólus Enikő mentálhigiénés szakemberrel, érzelemtanárnővel. Feltétlenül tartsanak velünk! (ismétlés)

15:00- Királyfik és Királylányok

16:00 – Halasi szószékek

17:00- Klasszikusok órája: A West Side Story – minden idők legtöbb Oscar-díjjal kitüntetett musicalje – 1962-ben, a 34. Oscar-gálán taszította le a korábbi első helyezettet, a Gigit trónjáról a maga 10 szobrocskájával. Azonban ezzel az eredménnyel nemcsak a musical műfajában versenyképes a Jerome Robins és Robert Wise által jegyzett mű, hiszen a mai napig mindössze három film (Ben-Hur, Titanic, A Gyűrűk Ura: A király visszatér) nyert ennél több (11) Oscar-díjat. A musical 55 éves születésnapja apropóján tűzte műsorára két részben a Klasszikusok órája most és egy későbbi időpontban is.

18:00 – Hitvalló

19:00 – Szép Álmokat: Minden egér szereti a sajtot és Süsü a sárkány

19:15 – Irodalom az Éterben: Móra Ferenc - Kincskereső kisködmön

20:00 –Lélekműhely: Kozma-Vízkeleti Dániel: Elvárás vagy számonkérés? Elvárásaim és azok kifejezése a párkapcsolatban

21:20 – Régi tanítások: Édes Árpád

22:00 - Éjszakai virrasztó Irodalom: Shaw Irwin - Oroszlánkölykök