Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2017. 09. 21. Csütörtök

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Howard Spring - Tövis és borostyán és Palotai Boris - Keserű mandula

5:30 – Serkenj fel! -   Pál Eszter - Református

6:00 – Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: Autómentes nap és ovizsaru programról mesél Farkasné Wodring Zsuzsa bűnmegelőzési főelőadó. Az elmúlt időszak eseményei között az ittas vezető ellenőrzések mellett megtudjuk, hogy a drogterjesztés területén is kézre került egy terjesztő. A hétvégi pénteki autómentes napról, bicaj regisztrálásról és az  ovizsaru programról mesél szakértőnk. Ugye kíváncsiak ki is rosszcsont Ricsi és Rozi? Tartsanak velünk (szerdai adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – Érdekes Emberek: Az Érdekes emberek mai adásában "Pengeélen" címmel Benedek László Rolanddal hallhatnak beszélgetést. Gyermekként Erdélyből érkezett Magyarországra. Nem a kalandvágy hozta a határ másik oldalára, hanem a reménység egy más, talán jobb élet iránt. Akkor sem, ma sem fél a munkától; tudja, része az életnek. Igazi székely emberként hozta magával a kések szeretetét is, melyeknek értő alkotójává vált az évek során. Egyfajta hitvallásként éli és gyakorolja azt, hogy amit az élettől kapott, azt vissza is kell adni. Így örvendeztet meg sokakat ajándékaival!

11:00 – Bitmobile: (ismétlés)

12:00 – Retro magazin:Sparhelt: - Vajdasági konyha - beszélgetés Nagy Anikóval

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp: Határtalan túra Erdélyben - a sziládys 7.A mesél. A határtalan program keretében megvalósuló szeptemberi kirándulásról Viski Zoltán osztályfőnök és négy diákja, Eke Mónika, Olajos Tamara, Bujdosó Zétény és Kopasz Bence osztják meg élményeiket velünk. Mi volt a legizgalmasabb és legszebb ezen a vidéken megtudhatják, ha velünk tartanak!

14:00 - 153-Lélekmód: Felelős Szülők Iskolája szervezetről mesél Tibenszky Mónika Liza. Tibenszky Móni Liza egy súlyos betegség majd gyógyulás következtében átértékelte az életet és megtalálta mi az igazán fontos és mi nem! Ezután elindította a Felelős Szülők Iskoláját. A szervezet rendkívül sok dologgal foglalkozik, szervez rögtönzött színház keretében szülői értekezletet, beleélős digitális biztonság fejlesztést vagy épp bele- és átérzést segítő érzelemórát, s teszi ezt abszolút formabontón ámde rendkívül élvezetes és hatékony formában. Minden program közös eleme a szemléletformálás, melynek segítségével elsősorban önmagunkat fogadjuk el és tesszük helyre dolgainkat, hisz leginkább így hatunk gyerkőceinkre is. A Felelős Szülők Iskolája országosan népszerű programjaiban együttműködik többek között a Momentán színházi társulattal, a közismert és népszerű Jocó bácsi tanárbloggerrel, a Telenor szakembereivel vagy éppen Pólus Enikő mentálhigiénés szakemberrel, érzelemtanárnővel. Feltétlenül tartsanak velünk!(ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé Magazin és Igéző

18:00 - S’ Örömkonyha: Sörvacsora. A mai napon a sör-étel párosítás lesz a témánk, s néhány ötletet is hallhatnak. Tartsanak velünk! (ismétlés)

19:00 – Szép Álmokat: Minden egér szereti a sajtot

19:15 – Irodalom az Éterben: Móra Ferenc - Kincskereső kisködmön

20:00 – Lélekműhely: A személyiségfejlődés lehetőségei a társkapcsolatban 5.

21:20 – Életutak: Hitvalló- Miklya Zsolt 1. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Shaw Irwin - Oroszlánkölykök