Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2017. 09. 16. Szombat

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 - Hajnali virrasztó Irodalom: Howard Spring - Tövis és borostyán

5:30 – Serkenj fel! : Kőhegyi Dániel és Berki József - Katolikus

6:54 – A Nap Igéje

8:00 –Babusgató : Megérkezett az ősz! Megkezdődött a bölcsőde, óvoda, iskola és újra vissza kell rázódni a régi kerékvágásba gyereknek felnőttnek egyaránt. Az adásban Farkasné Wodring Zsuzsával a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Kiemelt Bűnmegelőzési főelőadójával beszélgetünk arról, hogy mi mindenre kell oda figyelni ebben az időszakban és hasznos tanácsokkal is szolgál a szakember. (ismétlés)

9:00 – Talpig Civilben: A Talpig Civilben című magazinban "Tánc közben varázslat vesz körül" címmel Mándity Lászlóval, a Kiskun Táncegyüttes vezetőjével beszélgetünk. A riportban megelevenedik a múlt, és kibontakozik a jövő. Mindez olyan gondolatok kíséretében, amelyek jóval túlmutatnak a táncon, mint tevékenységen és látványosságon, és elérnek a szívig, a lélekig... Fogadják a beszélgetést szeretettel!(ismétlés)

10:00- Mongying show:(ismétlés)

11:00 – 153-Lélekmód: Fagyiárus vagy közgazdász? - Barta Emese életútja. A halasi születésű Emese négy éve dolgozik közgazdászként Budapesten. Rendkívül sok kedves emlékét osztja meg a riportban a hallgatókkal, megismerjük családi indíttatását, szeretett tanítóit, tanárait. Megtudjuk hogyan is lett inkább közgazdász, mint fagyi árus és azt is, mit csinál  általában egy közgazdász, ki az akinek ezt a pályát javasolja.  Belelátunk mit is csinál egy szakmabeli, mit jelent és hogyan működik egy mai, modern munkahely, mit jelent projekteken lenni. Megtudjuk mik azok a fő kompetenciák és képességek, melyek segítségével Mesi több ezer ember jól szervezett munkájáért felel ma. Abban is segít nekünk, hogyan érdemes továbbtanuláskor sulit választani. Feltétlenül tartsanak velünk! (ismétlés)

15:00- Királyfik és Királylányok

16:00 – Halasi szószékek

17:00- Klasszikusok órája: A Verdi munkásságát követő olasz opera jeles zeneszerzője. Zenészdinasztiából származott, dédapja zenekarában Paganini volt az elsőhegedűs, nagyapja operákat írt, apja zeneiskolai igazgató és orgonaművész volt. Puccini szegénysége miatt ösztöndíjasként került a milánói konzervatóriumba, amelyet három helyett két év alatt végzett el, ekkor kötött barátságot Mascagnival és Leoncavallóval. Mestere Ponchielli, aki önfeláldozó barát is egyben. A Klasszikusok órájában ismét Puccini muzsika csendül fel a megszokott időben. Hallgassák szeretettel.

18:00 – Hitvalló

19:00 – Szép Álmokat: Dörmögő Dömötör és a labdarúgók

19:15 – Irodalom az Éterben: James Herriot - Állatorvosi pályám kezdetén

20:00 –Lélekműhely: Szenvedély az elköteleződésben 9. - A kiégés füstölgése vagy a szenvedély lobogása.

21:20 – Régi tanítások: Dányi - Nagy Márió

22:00 - Éjszakai virrasztó Irodalom: Shaw Irwin - Oroszlánkölykök