Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2017. 09. 12. Kedd

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Howard Spring - Tövis és borostyán

5:30 – Serkenj fel – Bödecs Pál - Református

6:00 – Halasi Kaleidoszkóp: "Ne válj áldozattá!"Wodring Zsuzsa címzetes őrnagy-asszonnyal, kiemelt bűnmegelőzési főelőadóval beszélgetünk a következő témákról: Mit tegyünk, ha ellopták pénzünket, okmányainkat, hogyan járjunk el, ha lőszert, robbanóanyagot, esetleg világháborús robbanóeszközt találunk? Örök nagy kérdés az ittas vezetés és a közlekedésben mutatott türelmetlenség, figyelmetlenség. Van ezeknek ellenszere? Hallgassanak bennünket figyelemmel!(előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – bITmobile: – Informatikai tájékoztató magazin: következő adása lesz hallható, melyben a két műsorvezető kalauzol el bennünket, az informatika világába.

11:00 – Sztárportré: A Sztárportréban Kecskés Tibor Kefír lesz Molnár Szabolcs beszélgető partnere.

12:00 – Retro magazin: 30perc alatt:Törökország

13:00 - Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: Momentán társulat rögtönzött szülői értekezlete a Sziládyban. Különleges szülői értekezletre regisztrálhattak a Szilády gimnázium szülei, diákjai nemrégiben. A Momentán társulat a helyszínen összegyűjtött esetek alapján egy rendkívül élvezetes rögtönzött színdarabot ad elő az iskolában. Majd a darab feldolgozása rögtön az előadás után szakemberek segítségével mind a szülők, mind a diákok számára megtörténik, biztosítva az igazi bevonódást, aktív figyelmet és problémamegoldást. A délelőtt folyamán a kezdő évfolyam számára szintén izgalmas és interaktív módon a biztonságos internethasználat kialakításán dolgozik a csapat. Az országosan még új, ámde rendkívül sikeres programot a Felelős szülők iskolája szervezet dolgozta ki. Feltétlenül tartsanak velünk!

14:00 – Önindító: Út a teológiáig - Szabó Ráchel Éva. Senki sem úgy születik, hogy tudja mi lesz a hivatása. Nem egyszerű döntés és nem is mindennapi, hogy valaki lelkész szeretne lenni. Íme az elhívásra egy remek példa.(ismétlés)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00 - Tudomány mai állása: Világrekordot állított be a sztratoszférába emelkedő vitorlázógép. Nem álom, hogy megszűnjenek a koccanásos balesetek. Miért nem használják szívesen a legkülső sávot az autósok. Egy telefonos alkalmazással bárki időben észreveheti a hasnyálmirigyrákot. A mozgás ugyanolyan hatékony, mint a gyógyszerek. Hat furcsa dolog az agyunkban – pl. Mitől van a "voltam már itt" érzés.

19:00  - Szép Álmokat: A galambok

19:15 - Irodalom az Éterben:  James Herriot - Állatorvosi pályám kezdetén

20:00 – Lélekműhely:Szenvedély az elköteleződésben 5. - A kiégés füstölgése vagy a szenvedély lobogása.

21:15 – Életutak: Fekete Ágnes riportja: Bóka Ilonával és férjével Lászlóval beszélgetnek. Korábban alkoholfüggők voltak.

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Shaw Irwin - Oroszlánkölykök