Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2017. 09. 08. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Howard Spring - Tövis és borostyán

5:30 – Serkenj fel! : Édes Árpád

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: A sokszólamú tánc" címmel Mándity Lászlóval, a Kiskun Táncegyüttes vezetőjével és alapítójával beszélgetünk abból az alkalomból, hogy a hétvégi szüreti fesztiválon ők is fellépnek, sokak örömére, szórakoztatására. Ez az egyik legrangosabb lehetőség arra, hogy tudásukat és tánc iránti szeretetüket megmutassák a Halason és környékén élőknek is! Ne hagyjuk ki ezt a lehetőséget!(az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin- Mongying show

10:00- S’Örömkonyha: Az igazi magyar konyha - hagyományörző ételek. Ahány ház, annyi hagyomány, vagy mégsem? A mai adásban Kiss Tamás, gasztro szakértőnk elvezet minket a hagyományos magyar ízek világába, eloszlatunk néhány tévhitet, lesz pár sarkalatos téma is, és természetesen lesz recept is, igazi jó kis magyar hangulat. Tartsanak velünk!(ismétlés)

11:00 – A tudomány mai állása: Arannyal kezelhető a rák. Már 19 éves korunktól romlik a tájékozódási képességünk. Robotot küldünk az űrbe, amelyik megvizsgálja a Mars belsejét is. Elhaladt mellettünk az egyik legnagyobb kisbolygó. A beteghez menne az önvezető mobilklinika. Teljesen átlátszó, és energiát is termel a napelemes ablak. (ismétlés)        

12:00 – Retro magazin: Hevesi Tamás

13:00- Halasi Kaleidoszkóp: "Táncra termett lábak" címmel Cornea Zsolttal, a Halas Táncegyüttes vezetőjével beszélgetünk. Több más fellépő mellett ők is jelen lesznek a halasi szüreti felvonuláson, úgy is, mint a város legrégebbi táncegyüttese, akik a jövő évben már harminc gyertyát gyújthatnak meg a születésnapi tortán! Fogadjuk őket szeretettel és nagy tapssal!

14:00 –Érdekes Emberek: "Szép vagy Alföld..." címmel Dr. Chris Hann walesi származású néprajzkutató professzor beszél a '70-es években Magyarországon, ezen belül arról a Tázláron töltött tíz hónapról, amelyben a szocialista mezőgazdaság, szövetkezeti gazdálkodás sikereit kutatta. Beszél azokról a nagyon személyes élményekről is, amelyeken keresztül örökre szívébe zárta hazánkat... Fogadják műsorunkat szeretettel! Beke L.(ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin

18:00- Önindító: Út a teológiáig - Szabó Ráchel Éva. Senki sem úgy születik, hogy tudja mi lesz a hivatása. Nem egyszerű döntés és nem is mindennapi, hogy valaki lelkész szeretne lenni. Íme az elhívásra egy remek példa. Tartsanak velünk!  (ismétlés)

19:00  - Szép Álmokat: A három kismalac

19:15 - Irodalom az éterben: Herriot James- Állatorvosi pályám kezdetén

20:00 - Lélekműhely: Szenvedély az elköteleződésben 1. Bevezető gondolatok 1. Egymással szemben lévő igazságok 2. Papként mi van a szenvedéllyel 3. Férfi és nő Megoldhatatlan alap konfliktusok és dilemmák: biztonság vs. szenvedély. A nagy MI. Képzelőerő, fantázia. A távolság. A félelem fokozni tudja a vágyat. Az önmegvalósítás szintjei: önkifejezés, önátadás, önfelülmúlás. Az ünneplés kultúrája. A gátlásoktól szabadnak lenni – szabadon megtalálni a határokat. Szenvedély – anyaság. A vágy kifejezésének a szabadsága vs. a személyesség, a személy tisztelete

21:00 – Életutak: Hitvalló - Ferkó Zoltán 2. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Shaw Irwin - Oroszlánkölykök