Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2017. 09. 09. Szombat

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 - Hajnali virrasztó Irodalom: Howard Spring - Tövis és borostyán

5:30 – Serkenj fel! : Finta József és Berki József atya igehirdetése

6:54 – A Nap Igéje

8:00 –Érdekes Emberek: "Szép vagy Alföld..." címmel Dr. Chris Hann walesi származású néprajzkutató professzor beszél a '70-es években Magyarországon, ezen belül arról a Tázláron töltött tíz hónapról, amelyben a szocialista mezőgazdaság, szövetkezeti gazdálkodás sikereit kutatta. Beszél azokról a nagyon személyes élményekről is, amelyeken keresztül örökre szívébe zárta hazánkat... Fogadják műsorunkat szeretettel! Beke L.(ismétlés)

9:00 – Talpig Civilben: Halasi Box Club- Szabó Lajos elnök úrral beszélgetünk. A Talpig civilben mai adásában, Csattanós sztori címmel a Halasi Box Club életébe kapunk bepillantást. Ebben Szabó Lajos elnök úr lesz segítségünkre, aki a jelen izgalmas eseményein túl, a kezdetekről is mesél. Elmondja, kiknek és mikor érdemes elkezdeni ezt a férfias sportot, és azt megtudhatjuk, hogyan állnak azok mellé, akik nehezebb háttérből érkezve ismerkednek az ökölvívással. Fogadják műsorunkat szeretettel és hallgassák figyelemmel! Beke L. (ismétlés)

10:00- Mongying show:(ismétlés)

11:00 – 153-Lélekmód: Reformáció 500. év - Jeszenszky Péter 830 km-es zarándokfutásának célja, története. Sokan-sokféle módon emlékeznek és emlékeztetnek Luther Márton 500 évvel ezelőtt elindított reformjára, azaz a reformáció megszületésére. Ám kevesen választják azt a módot, ahogyan ezt Jeszenszky Péter tette! "Itt állok, másként nem tehetek" - mondotta Luther azon a bizonyos napon, "Itt futok, másként nem tehetek" - volt Peti mottója, amivel fémjelezte azt a 830 km-t, melyet 15 nap alatt vitt véghez Budapesttől Wittenbergig futva, hirdetve a hit és Jézus erejét és a futás és mozgás örömét és fontosságát egyszerre. Két kísérője Bokor Béla és Győri Gábor, Péterhez hasonlóan szintén az evangélikus egyház aktív tagjai, felváltva futva és bicajozva kísérték őt ezen a zarándokfutáson, frissítőiket és felszereléseiket Mészáros Nelli segítette aki a csákvári evangélikus gyülekezet ifjúsági csoportjának vezetője. Az ötlet megszületését, a társak megtalálását, a szervezés folyamatát követhetjük nyomon elsőként. Természetesen megismerjük magának az útnak a legszebb és nehezebb pillanatait egyaránt, az indulástól egészen a megérkezésig. Feltétlenül tartsanak velünk, fussunk gondolatban együtt a fiúkkal! (ismétlés)

15:00- Királyfik és Királylányok

16:00 – Élő kívánságműsor a Szüreti Fesztiválról, a főtérről

18:00 – Hitvalló

19:00 – Szép Álmokat: A galambok

19:15 – Irodalom az Éterben: James Herriot - Állatorvosi pályám kezdetén

20:00 –Lélekműhely: Szenvedély az elköteleződésben 2. - A kiégés vagy a szenvedély tüze – az erotikus intelligencia. Szerepek egy élő rendszerben – szerep-elvárások. 1. Megpróbálok a szerep-elvárásoknak megfelelni 2. Kifejezem magamat a szerepben Szerelemből házasodni – nem szerelemből házasodni. A szerelemből házasodás a szenvedély ellen hat. Megoldhatatlan alap konfliktusok, -dilemmák és -feszültségek. Biztonság vs. szenvedély. A vágy és a szenvedély fölszítása. Elismerem, hogy szabad vagy. Realitásnak tartsuk azt, hogy lehet harmadik. A szexuális élet intenzitása. Biztonságos szex. A szabadság elismerése.

21:20 – Régi tanítások: Bödecs Pál

22:00 - Éjszakai virrasztó Irodalom: Shaw Irwin - Oroszlánkölykök