Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2017. 09. 06. Szerda

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom:Howard Spring - Tövis és borostyán

5:30 – Serkenj fel!- Friebert Tibor - Baptista

6:00Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: Hambalkó Magdi, halasi textilbaba készítő művésznő mesél. Szeptember 18-ig tart a Közösségek házában Magdi kiállítása, melyen ez alkalommal az összes manó, tündér és fantázia lény, azaz összes alkotása megtekinthető. Hogyan is indult ez a művészi alkotási folyamat, melynek nem volt célja, ám mégis eredménye lett, hogy az elmúlt több mint tíz év alatt minden versenyen, melyen elindult hazánkban, nyertesen került ki, legtöbbször a közönségdíjat is elhozva? Legutóbb idén nyáron is elnyerte közel száz művész között a fantázia kategória aranyérmét. Hogyan születnek az alkotások, miért épp fantázialények, megtudják, ha velünk tartanak!(az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje                                                                        

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – 153-Lélkemód magazin: Reformáció 500. év - Jeszenszky Péter 830 km-es zarándokfutásának célja, története. Sokan-sokféle módon emlékeznek és emlékeztetnek Luther Márton 500 évvel ezelőtt elindított reformjára, azaz a reformáció megszületésére. Ám kevesen választják azt a módot, ahogyan ezt Jeszenszky Péter tette! "Itt állok, másként nem tehetek" - mondotta Luther azon a bizonyos napon, "Itt futok, másként nem tehetek" - volt Peti mottója, amivel fémjelezte azt a 830 km-t, melyet 15 nap alatt vitt véghez Budapesttől Wittenbergig futva, hirdetve a hit és Jézus erejét és a futás és mozgás örömét és fontosságát egyszerre. Két kísérője Bokor Béla és Győri Gábor, Péterhez hasonlóan szintén az evangélikus egyház aktív tagjai, felváltva futva és bicajozva kísérték őt ezen a zarándokfutáson, frissítőiket és felszereléseiket Mészáros Nelli segítette aki a csákvári evangélikus gyülekezet ifjúsági csoportjának vezetője. Az ötlet megszületését, a társak megtalálását, a szervezés folyamatát követhetjük nyomon elsőként. Természetesen megismerjük magának az útnak a legszebb és nehezebb pillanatait egyaránt, az indulástól egészen a megérkezésig. Feltétlenül tartsanak velünk, fussunk gondolatban együtt a fiúkkal!

11:00 – S’Örömkonyha: Az igazi magyar konyha - hagyományörző ételek. Ahány ház, annyi hagyomány, vagy mégsem? A mai adásban Kiss Tamás, gasztro - szakértőnk elvezet minket a hagyományos magyar ízek világába, eloszlatunk néhány tévhitet, lesz pár sarkalatos téma is, és természetesen lesz recept is, igazi jó kis magyar hangulat. Tartsanak velünk!

12:00 – Retro magazin: Tudomány mai állása

13:00 - Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: Nem szállunk le a magas lóról! - címmel Rózsahegyi Róberttel beszélgetünk a hétvégén megrendezésre kerülő FIAT Díjugrató Magyar Bajnokságról. Nagy jelentősége van annak, hogy Kiskunhalas kapta a lebonyolítás jogát. A versenyzők és lovaik rajtra készek, izgalommal és várakozással tekintenek a nagy nap elé! A szervezők sok szeretettel várják az érdeklődőket, és biztos vagyok benne, hogy nagyszerű programban lesz része a kilátogatóknak! A mostani beszélgetésben természetesen megelevenedik a múlt néhány részlete is: a huszárhagyományok ápolása, a hajdani lovas határőrök sikerei, és más érdekes dolgok is. Jó rádióhallgatást kíván a műsorvezető: Beke L.

14:00 – Sztárportré: A Sztárportréban Gerendás Péter lesz Molnár Szabolcs beszélgetőpartnere. (ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Talpig Civilben: Halasi Box Club- Szabó Lajos elnök úrral beszélgetünk. A Talpig civilben mai adásában, Csattanós sztori címmel a Halasi Box Club életébe kapunk bepillantást. Ebben Szabó Lajos elnök úr lesz segítségünkre, aki a jelen izgalmas eseményein túl, a kezdetekről is mesél. Elmondja, kiknek és mikor érdemes elkezdeni ezt a férfias sportot, és azt megtudhatjuk, hogyan állnak azok mellé, akik nehezebb háttérből érkezve ismerkednek az ökölvívással. Fogadják műsorunkat szeretettel és hallgassák figyelemmel! Beke L.(ismétlés)

19:00 – Szép Álmokat: A három kismalac

19: 15 – Irodalom az Éterben:  James Herriot - Állatorvosi pályám kezdetén

20:00 – Lélekműhely: A kiégés 15.

 21:20 – Életutak: Fekete Ágnes riportja: Ma is vannak Kálvinéhoz hasonló konfliktusok, még az egyházban is. Következő riportunk arról szól, hogy több lelkésznek reménysége, hogy ezek a nehézségek megoldhatók. A német pasztorál pszichológia társaság segítségével egy több éves képzés fejeződött be most. Hat református lelkész kap majd supervisori diplomát. Hogy ez micsoda, és miért fontos, azt mindjárt elmondja öt lelkész.

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom:Shaw Irwin - Oroszlánkölykök