Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2017. 09. 05. Kedd

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Howard Spring - Tövis és borostyán

5:30 – Serkenj fel – Baloghné Oravetz Anett

6:00 – Halasi Kaleidoszkóp: Tanulni jó! - tanulás módszertani tanfolyamokról mesél Petkes Csaba. A Szilády Gimnázium pedagógusainak tartott továbbképzést a projekt módszerekről Petkes Csaba. A „Tanulnijó” tanfolyamok egy kiscsoportos foglalkozásokra épülő tanulás módszertani tanfolyami rendszer, ahol a gyerekek, konkrét program és szakavatott pedagógus segítségével játékosan és alkotó módon ismernek meg, és alkalmaznak konkrét módszereket, a konkrét tanulási problémáikra. Összesen 60 alkalommal, heti két 60 perces, kiscsoportos foglalkozás keretében fejlesztik a gyerekek tanuláshoz szükséges képességeit, memorizálási technikákat tanulnak, érdekes, változatos vázlatkészítési módszereket alakítanak ki és ezeket alkalmazzák is a mindennapos tanulási feladatokban. Tartsanak velünk!(előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – bITmobile: Informatikai tájékoztató magazin: következő adása lesz hallható, melyben a két műsorvezető kalauzol el bennünket, az informatika világába.

11:00 – Sztárportré: A Sztárportréban Gerendás Péter lesz Molnár Szabolcs beszélgető partnere.

12:00 – Retro magazin: 30perc alatt: Karibi szigete

13:00 - Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: Hambalkó Magdi, halasi textilbaba készítő művésznő mesél. Szeptember 18-ig tart a Közösségek házában Magdi
kiállítása, melyen ez alkalommal az összes manó, tündér és fantázia lény, azaz összes alkotása megtekinthető. Hogyan is indult ez a művészi alkotási folyamat, melynek nem volt célja, ám mégis eredménye lett, hogy az elmúlt több mint tíz év alatt minden versenyen, melyen elindult hazánkban, nyertesen került ki, legtöbbször a közönségdíjat is elhozva? Legutóbb idén nyáron is elnyerte közel száz művész között a fantázia kategória aranyérmét. Hogyan születnek az alkotások, miért épp fantázialények, megtudják, ha velünk tartanak!

14:00 – Önindító: Váltás egyetem után. Kell e félni egy iskola váltástól, vagy egy szakma váltástól? Feketű-Szabó Ivett tanulmányi életrajzát mutatja be nekünk, szokatlan szakmaváltását is ismertetve. Íme a bizonyíték arról amit olyan sokan mondanak: Az élet előttünk, ne féljünk a változástól…(ismétlés)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00 - Tudomány mai állása: Arannyal kezelhető a rák. Már 19 éves korunktól romlik a tájékozódási képességünk. Robotot küldünk az űrbe, amelyik megvizsgálja a Mars belsejét is. Elhaladt mellettünk az egyik legnagyobb kisbolygó. A beteghez menne az önvezető mobilklinika. Teljesen átlátszó, és energiát is termel a napelemes ablak.

19:00  - Szép Álmokat: A sárga kicsi kígyó; Ottrom-Fotrom

19:15 - Irodalom az Éterben:  James Herriot - Állatorvosi pályám kezdetén

20:00 – Lélekműhely: A kiégés 14.

21:15 – Életutak: Fekete Ágnes riportja: Református Téma Egyesület egy furcsa című konferenciát tartott: "Nő és/vagy lelkész" címmel. Az előadások után beszélgettem Bereczki Ildikó, Szabóné Zimányi Noémi és Horváth Andrea lelkészekkel. Először Dr. Vassné Baki Ilona előadásának egy részével ízelítőt kapunk a konferenciából.   

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Shaw Irwin - Oroszlánkölykök