Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2017. 09. 02. Szombat

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 - Hajnali virrasztó Irodalom: Howard Spring - Tövis és borostyán

5:30 – Serkenj fel! : Böjte Csaba igehirdetése

6:54 – A Nap Igéje

8:00 –Babusgató: X,Y,Z generáció - Hallottak már önök erről? Szülőként mi az X és Y generációhoz tartozunk. Az 1995 után született gyerekek a Z generáció, a „digitális bennszülöttek”. A 2010 után született gyerekek pedig már az Alfa generáció, a „digitális őslakosok”. Ők már az anyatejjel szívják magukba a digitális tudást. Mit is jelent ez? Milyen előnyei, hátrányai, veszélyei vannak? Mire kell odafigyelni a szülőknek? Erről beszélgetek a műsorban Farkas János gyakorló édesapával és Mongyi Marianna fejlesztő-óvodapedagógussal. (ismétlés)

9:00 – Talpig Civilben: Tázlári Rozmaring Asszonykórus. A Talpig civilben magazin mai adásában a tázlári Rozmaring Asszonykórus mutatkozik be. Vidám, felszabadult társaság, akiknek életelemük az éneklés. Beszélgetésünk során örömmel elevenítették fel fellépéseik során történt vidám eseményeket. Vezetőjük Mártáné Czékus Györgyi, aki temperamentumával, rátermettségével, szervezőképességével igazi közösséggé formálta a kórust. A riport végén stílusosan a rozmaringról énekelnek... Jó lesz, higgyék el! Beke László(ismétlés)

10:00- Mongying show: Itt a szeptember, iskolába mennek a gyerekek (és Atee is). A műsorban beszélgetünk a tanévkezdésről, a fűkaszálás rejtelmeiről és kielemzünk egy újabb Kis Grófo slágerszöveget is.(ismétlés)

11:00 – 153-Lélekmód:Szűcs Károly művészettörténész életútja.Szűcs Károly művészettörténészt sokan ismerik városunkban, de talán az életének kezdeti szakaszát, gyermek és ifjúkori éveit jóval kevesebben. Talán a régi tanítások igazsága, "Dicsőség, szégyen - egyforma félelem. Mert az emberek szorongva szerzik meg és vesztik el" - juthat eszünkbe leginkább Karcsit hallgatva. Őt mindig is kevéssé izgatta mit gondolnak róla, ezért is vonzódott már ifjan is a művészvilág szereplőihez, hisz a művészet legtöbbször formabontó, újat, igazat megszólaltató renitensnek tartott képviselői mindig is közel álltak a szívéhez. Hogyan talált rá a fotózásra, hogyan lett szerelmese a hosszútávú bicajozásnak és milyen testi-lelki megtisztító hatással van rá a fizikai erőpróba, megtudhatják, ha velünk tartanak!   (ismétlés)

15:00- Királyfik és Királylányok

16:00 – Halasi szószék: Baptista Istentisztelet

17:00 – Klasszikusok órája: Gaetano Donizetti, a XIX. század első felének kiemelkedő olasz romantikus zeneszerzője a Milánóhoz közeli Bergamóban született 1797-ben. Bár szegény családból származott, kilenc évesen a bergamói konzervatóriumban énekelni és csembalózni tanult. Tizenhat évesen basszus szerepeket énekelt, tizenkilenc évesen pedig már operát is írt. Később egy ideig a nápolyi konzervatórium tanára lett, de élete nagy részét a zeneszerzésnek, azon belül is elsősorban az operák komponálásának szentelte. Több mint hetven operája hol sikerrel, hol kudarccal került színre Milánó, Velence, Nápoly, Bécs, valamint Párizs színházaiban. Elborult elmével, gyógyíthatatlan betegsége következtében, ötvenévesen halt meg szülővárosában. Örökérvényű művei közül ma is a világ zenés színházainak repertoárján találjuk a Szerelmi bájital mellett a Don Pasquale című vígoperát, vagy a tragikus hangvételű Lammermoori Luciát. A Szerelmi bájital, avagy eredeti címén L’elisir d’amore szövegét Felice Romani olasz költő írta egy francia író, Eugene Scribe Le Philtre, avagy A varázsital című színműve nyomán. Donizetti vígoperája 1832. május 12-én a milánói bemutatón elsöprő sikert aratott.

18:00 – Hitvalló

19:00 – Szép Álmokat: A balaton tündére és Pocahontas a kis hercegnő

19:15 – Irodalom az Éterben: Herriot James- Állatorvosi pályám kezdetén

20:00 –Lélekműhely: A kiégés 11. Ismétlés Könyörtelen mérték, hiperkritikusság A kiégés 12 szakasza 1. A bizonyítani akarástól a bizonyításkényszerig 2. Fokozott erőfeszítés 3. A személyes igények elhanyagolása 4. A személyes igények és a konfliktusok figyelmen kívül hagyása A kiégés 12 szakasza 4. A személyes igények és a konfliktusok figyelmen kívül hagyása Kuklay Tóni bácsi Mivel stabilizáljuk magunkat? (Kampánypihenés. Tombolás. Sportolunk.) A természetes kapcsolataink megváltozása Kiégés és a család

21:20 – Régi tanítások: Édes Árpád

22:00 - Éjszakai virrasztó Irodalom: Shaw Irwin - Oroszlánkölykök