Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2017. 09. 01. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Howard Spring - Tövis és borostyán

5:30 – Serkenj fel! : Balogh Róbert - református

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: Fergeteges forgatag; avagy: 38. alkalommal is Halasi Szüreti Fesztivál! A Kaleidoszkóp mai adásában Nagyapáti Ivettel beszélgetünk a hamarosan megrendezésre kerülő Halasi Szüreti Fesztiválról. A háttérben már javában zajlik a munka azért, hogy a számos szükségszerű változást magába foglaló esemény látogatói semmi kellemetlen meglepetésben ne részesüljenek. Új ízek, új fellépők mellett természetes, hogy a "bevált" és megszokott programok most is sorra kerülnek. Remélem, sikerül meghozni mindannyiuk kedvét, és a három nap közül valamelyiken részt vesznek a Halasi Szüreti Fesztiválon!(az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin- Mongying show:  Itt a szeptember, iskolába mennek a gyerekek (és Atee is). A műsorban beszélgetünk a tanévkezdésről, a fűkaszálás rejtelmeiről és kielemzünk egy újabb Kis Grófo slágerszöveget is.

10:00- S’Örömkonyha: Együnk az egészségünkért Kiss Tamás Gasztro-szakértővel. Az egészséges táplálkozás és a sikeres fogyás ott kezdődik, hogy több friss gyümölcsöt és zöldséget, valamint halat és szárnyast eszünk, és a szénhidrátbevitel csökkentése mellett megpróbáljuk visszaszorítani a sok cukrot, sót és állati zsírt tartalmazó élelmiszereket. A mai adásban az egészséges életmódé lesz a főszerep. Tartsanak velünk!(ismétlés)

11:00 – A tudomány mai állása: A tevékenység, ami 50 százalékkal javítja a gyerekek memóriáját. Lehet, hogy gyógyszerrel kezelhető a vakbélgyulladás. Szupererős mágnest fejlesztették ki amerikai kutatók. Több lítiumra lenne szükség az e-járművek miatt. Csak a tényleges gyorshajtókat bünteti az okos fekvőrendőr. 17 milliárd kilométerre vitte az emberiség üzenetét a Voyager-2 űrszonda. (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Ganxsta Zolee

13:00- Halasi Kaleidoszkóp: Nincs új a nap alatt! Ez is lehetne mottója a Kaleidoszkóp mai adásának. Wodring Zsuzsa őrnagy asszony ugyanis minden héten új, de mégis nagyon ismerősen hangzó hírekkel lát el bennünket. Minden rendezvényen vannak hívatlan "vendégek", akik "nem vetnek, de aratnak"; és vannak figyelmetlen, meggondolatlan emberek, akik sajnos könnyen áldozattá válnak. A rendőrség munkatársai mindent megtesznek a bűnmegelőzés terén, de van amit csak mi tehetünk meg! Rajtunk ne múljon! Figyeljünk, vigyázzunk magunkra, másokra is!

14:00 –Babusgató: X,Y,Z generáció - Hallottak már önök erről? Szülőként mi az X és Y generációhoz tartozunk. Az 1995 után született gyerekek a Z generáció, a „digitális bennszülöttek”. A 2010 után született gyerekek pedig már az Alfa generáció, a „digitális őslakosok”. Ők már az anyatejjel szívják magukba a digitális tudást. Mit is jelent ez? Milyen előnyei, hátrányai, veszélyei vannak? Mire kell odafigyelni a szülőknek? Erről beszélgetek a műsorban Farkas János gyakorló édesapával és Mongyi Marianna fejlesztő-óvodapedagógussal. (ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin

18:00- Mongying show: Itt a szeptember, iskolába mennek a gyerekek (és Atee is). A műsorban beszélgetünk a tanévkezdésről, a fűkaszálás rejtelmeiről és kielemzünk egy újabb Kis Grófo slágerszöveget is.(ismétlés)

19:00  - Szép Álmokat: A balaton tündére

19:15 - Irodalom az éterben: Herriot James- Állatorvosi pályám kezdetén

20:00 - Lélekműhely: A kiégés 10. Ismétlés 1. A bizonyítani akarástól a bizonyításkényszerig 2. Fokozott erőfeszítés A kiégés 12 pontja 3. A személyes igények elhanyagolása A gyógyulás folyamata A személyes igények elhanyagolása kihat a baráti kapcsolatokra Mi a jelenség ilyenkor? Magam számára is furcsa reakciókat adok Krónikusan nem tudunk a stresszel bánni December 24. délelőttje Relaxációs technikák Karácsonyra 1. Izmok megfeszítése, majd elengedése 2. Légzőgyakorlat 3. Fülcimpa masszázs – pezsdítő gyakorlat Elkezdjük a munkát hazavinni Mi az, ami segíthet?

21:00 – Életutak: Hitvalló -Prisztács Edit 2. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Shaw Irwin - Oroszlánkölykök