Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2017.08. 31. Csütörtök

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Howard Spring - Tövis és borostyán

5:30 – Serkenj fel! -  Bödecs Pál - Református

6:00 – Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: A varázslatos város, két keréken. A Kaleidoszkóp mai adásában Dr. Vancsura József doktor úrral beszélgetünk abból az alkalomból, hogy az idén hetedszer került megrendezésre a Kiskunhalas-Szabadka kerékpártúra. Doktor úr a kezdetektől résztvevője a programnak, így igazán érdekes történelmi és kulturális háttérrel tud beszélni a rendezvényről. Szóba kerülnek Szabadka hajdani hírességei, ma is működő kávéházai, és persze a felülmúlhatatlan szecessziós Városháza, és számos más remek épület, de nem marad említés nélkül Palics, a hajdani nagyszerű fürdőhely, és néhány más település sem. Remélem, többen kedvet kapnak ahhoz, hogy a kerekek számától függetlenül tegyenek egy nem piaci jellegű látogatást Szabadkán! Tartsanak hát velünk, és ismerjék meg jobban a hozzánk minden tekintetben nagyon közel álló varázslatos várost, Szabadkát! (szerdai adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 –Babusgató: X,Y,Z generáció - Hallottak már önök erről? Szülőként mi az X és Y generációhoz tartozunk. Az 1995 után született gyerekek a Z generáció, a „digitális bennszülöttek”. A 2010 után született gyerekek pedig már az Alfa generáció, a „digitális őslakosok”. Ők már az anyatejjel szívják magukba a digitális tudást. Mit is jelent ez? Milyen előnyei, hátrányai, veszélyei vannak? Mire kell odafigyelni a szülőknek? Erről beszélgetek a műsorban Farkas János gyakorló édesapával és Mongyi Marianna fejlesztő-óvodapedagógussal.

11:00 – Bitmobile: (ismétlés)

12:00 – Retro magazin:Jóllét: A hosszútávfutásról - Ritter Dorina és Tabajdi József Nándor

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp: Fergeteges forgatag; avagy: 38. alkalommal is Halasi Szüreti Fesztivál! A Kaleidoszkóp mai adásában Nagyapáti Ivettel beszélgetünk a hamarosan megrendezésre kerülő Halasi Szüreti Fesztiválról. A háttérben már javában zajlik a munka azért, hogy a számos szükségszerű változást magába foglaló esemény látogatói semmi kellemetlen meglepetésben ne részesüljenek. Új ízek, új fellépők mellett természetes, hogy a "bevált" és megszokott programok most is sorra kerülnek. Remélem, sikerül meghozni mindannyiuk kedvét, és a három nap közül valamelyiken részt vesznek a Halasi Szüreti Fesztiválon!

14:00 - 153-Lélekmód: Szűcs Károly művészettörténész életútja. Szűcs Károly művészettörténészt sokan ismerik városunkban, de talán az életének kezdeti szakaszát, gyermek és ifjúkori éveit jóval kevesebben. Talán a régi tanítások igazsága, "Dicsőség, szégyen - egyforma félelem. Mert az emberek szorongva szerzik meg és vesztik el" - juthat eszünkbe leginkább Karcsit hallgatva. Őt mindig is kevéssé izgatta mit gondolnak róla, ezért is vonzódott már ifjan is a művészvilág szereplőihez, hisz a művészet legtöbbször formabontó, újat, igazat megszólaltató renitensnek tartott képviselői mindig is közel álltak a szívéhez. Hogyan talált rá a fotózásra, hogyan lett szerelmese a hosszútávú bicajozásnak és milyen testi-lelki megtisztító hatással van rá a fizikai erőpróba, megtudhatják, ha velünk tartanak!  (ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé Magazin és Igéző

18:00 - S’ Örömkonyha: Együnk az egészségünkért Kiss Tamás Gasztro-szakértővel. Az egészséges táplálkozás és a sikeres fogyás ott kezdődik, hogy több friss gyümölcsöt és zöldséget, valamint halat és szárnyast eszünk, és a szénhidrátbevitel csökkentése mellett megpróbáljuk visszaszorítani a sok cukrot, sót és állati zsírt tartalmazó élelmiszereket. A mai adásban az egészséges életmódé lesz a főszerep. Tartsanak velünk!(ismétlés)

19:00 – Szép Álmokat: A balaton tündére

19:15 – Irodalom az Éterben: Herriot James- Állatorvosi pályám kezdetén

20:00 – Lélekműhely: A kiégés 9.Ismétlés A kiégés háttere. A személyiség fejlődés zavarai. Gyógyulatlan sebek. A sebeinken keresztül elfolyik az élet. A sebeinken keresztül élet fakad. A kiégés 12 pontja

21:20 – Életutak: Hitvalló- Prisztács Edit 1. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Shaw Irwin - Oroszlánkölykök