Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2017. 08. 30. Szerda

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Howard Spring - Tövis és borostyán

5:30 – Serkenj fel!- Friebert Tibor – baptista

6:00Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: Gólyatábor Kunfehértón: Helyzetjelentés!Elkezdődött Kunfehértón a 3 napos gólyatábor, ahol a gyerekek közösségépítő feladatokban, játékokban vesznek részt. A programok vidáman, jó hangulatban telnek. Beszélgetünk Bertalan Gáborral, aki a tábor főszervezője, valamint az 5.osztályosok osztályfőnökeivel Sinka Ildikóval és Szűcs Erzsébettel. Két diákjuk is megszólal, Görbe Gabriella és Horváth Anna. A 9.osztályosok osztályfőnöke Dudás Roland és diákja Szeg Dorottya is mesél táborbeli élményeikről. Tartsanak velünk!(az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje                                                                       

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – 153-Lélkemód magazin: Szűcs Károly művészettörténész életútja. Szűcs Károly művészettörténészt sokan ismerik városunkban, de talán az életének kezdeti szakaszát, gyermek és ifjúkori éveit jóval kevesebben. Talán a régi tanítások igazsága, "Dicsőség, szégyen - egyforma félelem. Mert az emberek szorongva szerzik meg és vesztik el" - juthat eszünkbe leginkább Karcsit hallgatva. Őt mindig is kevéssé izgatta mit gondolnak róla, ezért is vonzódott már ifjan is a művészvilág szereplőihez, hisz a művészet legtöbbször formabontó, újat, igazat megszólaltató renitensnek tartott képviselői mindig is közel álltak a szívéhez. Hogyan talált rá a fotózásra, hogyan lett szerelmese a hosszútávú bicajozásnak és milyen testi-lelki megtisztító hatással van rá a fizikai erőpróba, megtudhatják, ha velünk tartanak

11:00 – S’Örömkonyha: Együnk az egészségünkért Kiss Tamás gasztro-szakértővel.  Az egészséges táplálkozás és a sikeres fogyás ott kezdődik, hogy több friss gyümölcsöt és zöldséget, valamint halat és szárnyast eszünk, és a szénhidrátbevitel csökkentése mellett megpróbáljuk visszaszorítani a sok cukrot, sót és állati zsírt tartalmazó élelmiszereket. A mai adásban az egészséges életmódé lesz a főszerep. Tartsanak velünk!

12:00 – Retro magazin: Tudomány mai állása

13:00 - Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: A varázslatos város, két keréken. A Kaleidoszkóp mai adásában Dr. Vancsura József doktor úrral beszélgetünk abból az alkalomból, hogy az idén hetedszer került megrendezésre a Kiskunhalas-Szabadka kerékpártúra. Doktor úr a kezdetektől résztvevője a programnak, így igazán érdekes történelmi és kulturális háttérrel tud beszélni a rendezvényről. Szóba kerülnek Szabadka hajdani hírességei, ma is működő kávéházai, és persze a felülmúlhatatlan szecessziós Városháza, és számos más remek épület, de nem marad említés nélkül Palics, a hajdani nagyszerű fürdőhely, és néhány más település sem.Remélem, többen kedvet kapnak ahhoz, hogy a kerekek számától függetlenül tegyenek egy nem piaci jellegű látogatást Szabadkán! Tartsanak hát velünk, és ismerjék meg jobban a hozzánk minden tekintetben nagyon közel álló varázslatos várost, Szabadkát!

14:00 – Sztárportré: A Sztárportréban Baby Gabi! Mi a helyzet Baby Gabival? Milyen zenei projekteket tervez, és a babázás miatt kicsit visszavonulva mit gondol most a bennünket körbevevő világról? Kötetlen, baráti beszélgetés a Sztárportré műsor keretein belül. A Szklenár Gabriella polgári nevet viselő énekesnő első zenekara még középiskolás korában a Titán nevű martonvásári amatőr rockbanda volt. Az ottani sikereknek és bíztatásoknak köszönhetően 1994-től Pintácsi Viki iskolájában tanult énekelni és ekkor lett Viki vokálosa is. Zenei karrierje Magyarország egyik legsikeresebb női együttesében indult be. A Baby Sisters lánybanda Berkes Gábor menedzselésével 1996 és 2001 között létezett, és óriási sikereket ért el. 2003-ban Baby Gabi művésznéven szólókarrierbe kezdett a Van-e helyem? című első albumával. Azóta további 6 lemezt adott ki, és országszerte több száz helyen lépett fel. Dalai igazi érzelmi hullámvasútként hol szívbe markolnak, hol megmosolyogtatnak, hol pedig könnyeket fakasztanak. Gabiról azért sem hallottunk túl sokat mostanában, mert gyermekei születtek. Fantasztikus boldogság szerinte nevelgetni őket, ráadásul dupla öröm is, hiszen fiai, Bence és Botond ikrek. Az anyai feladatok nagyon lekötik, de a Hungária Tribute zenekarral olykor-olykor azért fellép, amiről szintén szót ejtettünk. A mögötte lévő életút és sikerek nem tették megközelíthetetlenné Gabit, könnyen alakít ki barátságokat. De az is igaz, hogy az elmélyült, őszinte kapcsolatait nagyon megválogatja. Ha útjaik más irányba mennek, könnyen vált és nem "görcsöl rá" az eltávolodásra. A műsor kicsit filozofikus stílusából adódóan sok olyan kérdésen is felmerült, amiket régi barátok, az évek elteltével tesznek fel egymásnak és talán fiatalkori önmaguknak is. Mi tesz két embert baráttá? Életünk állandó szereplői sok támogatást és buzdítást adnak, de néha konfliktusok, bántások jönnek tőlük. Mi ilyenkor a teendő, kik maradnak meg mellettünk akár egész életünkre? Lezárjunk-e egy fájdalmas kapcsolatot úgy, hogy megbocsátunk, és szétválunk? Ezekről is gondolkodtunk Baby Gabival, akit szinte közvetlenül két kicsi gyermeke mellől hívtunk el egy kis beszélgetésre. Az életének nagy örömeihez, bánataihoz saját korábbi dalait és dalszövegeit kötő énekesnő szerint jampiskodni nagyon jó dolog! A gyerekkorában hallgatott rock'n'roll számokhoz fűződő szép emlékei is bátorították arra, hogy egy új projektbe fogjon. Fenyő Miklós kísérőzenészeivel megalapították a Hungária Tribute zenekart, és Gabi már sok fellépéssel maguk mögött úgy érzi, ezt szeretné a jövőben csinálni. A banda a koncerteken zenéjében és színpadi show elemeiben is teljesen a legendás Hungária zenekart idézi. Gabi nagyon boldog, mert "nem gondoltam, hogy azokat a dalokat adhatom majd elő, amiken felnőttem". Elképzelhető-e, hogy a jövőben felhagy a „Gabis” fellépésekkel, és teljesen az új zenekarának szenteli mindennapjait? Megtudhatjuk a vele készült friss Sztárportré interjúban.(ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Talpig Civilben: A Talpig civilben magazin mai adásában a tázlári Rozmaring Asszonykórus mutatkozik be. Vidám, felszabadult társaság, akiknek életelemük az éneklés. Beszélgetésünk során örömmel elevenítették fel fellépéseik során történt vidám eseményeket. Vezetőjük Mártáné Czékus Györgyi, aki temperamentumával, rátermettségével, szervezőképességével igazi közösséggé formálta a kórust. A riport végén stílusosan a rozmaringról énekelnek... Jó lesz, higgyék el! Beke László(ismétlés)

19:00 – Szép Álmokat: A balaton tündére

19: 15 – Irodalom az Éterben:  James Herriot - Állatorvosi pályám kezdetén

20:00 – Lélekműhely: A kiégés 8. Könyörtelen mérték, hiperkritikusság. A kiégés. Gyógyulatlan sebzettségeink

 21:20 – Életutak: Fekete Ágnes riportja: Olvasni jó - hallottuk sokszor, és talán mondjuk is. Ez sajnos olyan szólamok közé tartozik, amiket sokszor magunk sem így élünk meg. Sajnos kevés időt tudunk eltölteni egy-egy könyv mellett. Pedig olvasni valóban valami egészen más érzés, mint hallani vagy látni valamit. Itt megemésztetlenül szivárog belénk egy-egy történet. Van olyan ismerősünk, aki régen elolvasta Jókai összesét, ma már nincs türelme olvasni, csak a tévé előtt ül. Gyermekeinken is azt tapasztalom, hogy a film szabályosan elvarázsolja őket. Nem megdolgoztatja kis fejüket, hanem szinte átváltoztatja. Mi ezért kitettük a tévét a lakásból. Az olvasás terén azonban sok a restanciánk. Olvasni tényleg jó. Azért is várom az ünnepeket, mert talán lesz rá idő. Hogy mit olvassunk, ahhoz pedig szeretnénk ma néhány ötlettel szolgálni. Először egy olyan könyv szerzőjével beszélgetek, akinek a könyve sajnos még erre a vásárra nem készül el. Bolyki László kötetének címe: Milyen zenét szeret Isten? Ő egy olyan énekegyüttes tagja, melyben négy édestestvér énekel. Először a Bolyki Brothers alakulásáról faggattam. … Megjelent egy különleges utónévkönyv, amely az összes biblai nevet tartalmazza, de úgy, hogy megismerhetjük belőle a név eredeti hordozóját is, és azt, hogy hol található meg a Szentírásban. Bolla Zsuzsával, a könyv szerzőjével beszélgettem.

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom:Shaw Irwin - Oroszlánkölykök