Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2017. 08. 29. Kedd

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Howard Spring - Tövis és borostyán

5:30 – Serkenj fel – Bödecs Pál - Református

6:00 – Halasi Kaleidoszkóp: A Kaleidoszkóp mai adásában Farkas Dániel alpolgármester úrral folytatjuk a múlt alkalommal elkezdett beszélgetést a rendkívüli képviselő testületi ülésről. Szó lesz a tervezett útfelújításokról, a Sóstó környezetének és vízellátásának rendezéséről, pályázatokról, és sok olyan kérdésről, amely minden halasit, és Halasra látogatót érinthet! Fogadják műsorunkat szeretettel! Beke László(előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – bITmobile: – Informatikai tájékoztató magazin: következő adása lesz hallható, melyben a két műsorvezető kalauzol el bennünket, az informatika világába.

11:00 – Sztárportré: A Sztárportréban Baby Gabi!
Mi a helyzet Baby Gabival? Milyen zenei projekteket tervez, és a babázás miatt kicsit visszavonulva mit gondol most a bennünket körbevevő világról? Kötetlen, baráti beszélgetés a Sztárportré műsor keretein belül. A Szklenár Gabriella polgári nevet viselő énekesnő első zenekara még középiskolás korában a Titán nevű martonvásári amatőr rockbanda volt. Az ottani sikereknek és bíztatásoknak köszönhetően 1994-től Pintácsi Viki iskolájában tanult énekelni és ekkor lett Viki vokálosa is. Zenei karrierje Magyarország egyik legsikeresebb női együttesében indult be. A Baby Sisters lánybanda Berkes Gábor menedzselésével 1996 és 2001 között létezett, és óriási sikereket ért el. 2003-ban Baby Gabi művésznéven szólókarrierbe kezdett a Van-e helyem? című első albumával. Azóta további 6 lemezt adott ki, és országszerte több száz helyen lépett fel. Dalai igazi érzelmi hullámvasútként hol szívbe markolnak, hol megmosolyogtatnak, hol pedig könnyeket fakasztanak.Gabiról azért sem hallottunk túl sokat mostanában, mert gyermekei születtek. Fantasztikus boldogság szerinte nevelgetni őket, ráadásul dupla öröm is, hiszen fiai, Bence és Botond ikrek. Az anyai feladatok nagyon lekötik, de a Hungária Tribute zenekarral olykor-olykor azért fellép, amiről szintén szót ejtettünk. A mögötte lévő életút és sikerek nem tették megközelíthetetlenné Gabit, könnyen alakít ki barátságokat. De az is igaz, hogy az elmélyült, őszinte kapcsolatait nagyon megválogatja. Ha útjaik más irányba mennek, könnyen vált és nem "görcsöl rá" az eltávolodásra. A műsor kicsit filozofikus stílusából adódóan sok olyan kérdésen is felmerült, amiket régi barátok, az évek elteltével tesznek fel egymásnak és talán fiatalkori önmaguknak is. Mi tesz két embert baráttá? Életünk állandó szereplői sok támogatást és buzdítást adnak, de néha konfliktusok, bántások jönnek tőlük. Mi ilyenkor a teendő, kik maradnak meg mellettünk akár egész életünkre? Lezárjunk-e egy fájdalmas kapcsolatot úgy, hogy megbocsátunk, és szétválunk? Ezekről is gondolkodtunk Baby Gabival, akit szinte közvetlenül két kicsi gyermeke mellől hívtunk el egy kis beszélgetésre. Az életének nagy örömeihez, bánataihoz saját korábbi dalait és dalszövegeit kötő énekesnő szerint jampiskodni nagyon jó dolog! A gyerekkorában hallgatott rock'n'roll számokhoz fűződő szép emlékei is bátorították arra, hogy egy új projektbe fogjon. Fenyő Miklós kísérőzenészeivel megalapították a Hungária Tribute zenekart, és Gabi már sok fellépéssel maguk mögött úgy érzi, ezt szeretné a jövőben csinálni. A banda a koncerteken zenéjében és színpadi show elemeiben is teljesen a legendás Hungária zenekart idézi. Gabi nagyon boldog, mert "nem gondoltam, hogy azokat a dalokat adhatom majd elő, amiken felnőttem". Elképzelhető-e, hogy a jövőben felhagy a „Gabis” fellépésekkel, és teljesen az új zenekarának szenteli mindennapjait? Megtudhatjuk a vele készült friss Sztárportré interjúban.

12:00 – Retro magazin: 30perc alatt: Jáva szigete

13:00 - Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: Gólyatábor Kunfehértón: Helyzetjelentés! Elkezdődőtt Kunfehértón a 3 napos gólyatábor, ahol a gyerekek közösségépítő feladatokban, játékokban vesznek részt. A programok vidáman, jó hangulatban telnek. Beszélgetünk Bertalan Gáborral, aki a tábor főszervezője, valamint az 5.osztályosok osztályfőnökeivel Sinka Ildikóval és Szűcs Erzsébettel. Két diákjuk is megszólal, Görbe Gabriella és Horváth Anna. A 9.osztályosok osztályfőnöke Dudás Roland és diákja Szeg Dorottya is mesél táborbeli élmnyeikről. Tartsanak velünk!

14:00 – Jóllét magazin: Óvodai beszoktatás – változások a családban – Vargáné Béda Erzsébettel beszélget a riporter, Doszpod Zsuzsanna (ismétlés)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00 - Tudomány mai állása:A tevékenység, ami 50 százalékkal javítja a gyerekek memóriáját. Lehet, hogy gyógyszerrel kezelhető a vakbélgyulladás. Szupererős mágnest fejlesztették ki amerikai kutatók. Több lítiumra lenne szükség az e-járművek miatt. Csak a tényleges gyorshajtókat bünteti az okos fekvőrendőr. 17 milliárd kilométerre vitte az emberiség üzenetét a Voyager-2 űrszonda.

19:00  - Szép Álmokat: Noé Bárkája és Mi van a ládikóban?

19:15 - Irodalom az Éterben:  James Herriot - Állatorvosi pályám kezdetén

20:00 – Lélekműhely:A kiégés 7. Könyörtelen mérték, hiperkritikusság. A kiégés. A kiégés háttere. Motivációk. A motivációs rendszerek egyházi összefüggései. Romboló szakmai környezet. Romboló családi környezet.

21:15 – Életutak:Fekete Ágnes riportja: Szekták, alkoholizmus. Számos szektáról hallunk, keringenek hírek, amiket nehéz ellenőriznünk. Érdemes odafigyelni azonban azokra az emberekre, akik saját élményükről számolnak be. Számomra nagy élmény volt Péli Józseffel beszélgetni, aki a székesfehérvári kék kereszt missziós csoport vezetője. Beszél majd arról, hogy öccsének szenvedélybetegsége hogyan terelte Isten közelébe, és hogy a szcientológia mennyire zsákutca volt életében. Először azt mesélte el, hogy minden úgy kezdődött, hogy öccsét kocsival hordta a kék kereszt alkalmaira, mert túlságosan sok kocsma volt út közben...

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Shaw Irwin - Oroszlánkölykök