Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2017. 08. 27. Vasárnap

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 - Hajnali virrasztó Irodalom: Howard Spring - Tövis és borostyán

5:30 – Serkenj fel!-  Berki József - Katolikus

5:54 – A Nap Igéje

7: 00 – Halasi Kaleidoszkóp (hétfői, keddi és szerdai adás ismétlése)

10:00 – Református Istentisztelet

11:00 – Klasszikusok órája: A Bikini egy magyar rockzenekar - az ismertebb, rengeteg slágert magáénak tudható felállás frontembere D. Nagy Lajos (ex-Rolls Frakció), míg a kezdeti évek (utólag Ős-Bikini névvel megkülönböztetett) felállásának frontembere Nagy Feró volt. A csapat 1982-ben alakult Németh Alajos (Lojzi) ötletéből, amihez sikerült megnyernie Nagy Feró énekest (az akkor éppen szünetelő Beatrice frontemberét), aki magával hozta Vedres József (Vedres Joe) gitárost is. A frissen alakult formáció dobosa Németh Gábor (Alajos testvére), másik gitárosa Szűcs Antal Gábor volt, mindhárman az akkor megszűnt Dinamitból érkeztek. Az első lemezt (Hova lett...) ebben a felállásban készítették, de Szűcs Antal Gábor a második lemezen (XX. századi híradó) már nem szerepelt. A kezdeti időkben egy sajátos, újhullámosan dadaista punk-rockzenét játszottak, a koncerteken a közönség követelésének engedve sok Beatrice-számmal. A 35 éve működő Bikini játszik a Klasszikusok órájában. (ismétlés)

12:00 -Halasi Kaleidoszkóp (csütörtöki és pénteki adás ismétlése)              

14:00 – Királyfik és Királylányok

15:00 – Halas Anno: Halas Szent István korában. Népvándorlás és avarok öröksége, ellenséges szomszédok, belső bajok, vallási ellentétek. Ezek jellemezték az országot, amikor István király trónra lépett. Krónikák, egyéb források és régészeti anyagok ellentmondásai közepette kellene tisztán látni a korszakot. Halason és határában 24 templomhely található. Bodrog vármegyéhez és Kalocsa egyházmegyéhez tatozott a település környéke. A kereszténység elterjedt, új élet várt az itteni magyarságra. Ezekről beszélgettünk Végső István történésszel.(ismétlés)

18:00 – Katolikus istentisztelet

19:00 – Szép álmokat: Noé Bárkája

19:15 – Irodalom az éterben: Herriot James- Állatorvosi pályám kezdetén

20:00 - Lélekműhely: A kiégés 5. A kiégés háttere. A külső motivációs rendszer negatív következményei. Belső motiváció: 1. Önállóság 2. Szakmai igényesség. A szakmai igényesség jellemzői. 3. Céltudatosság 1. Hosszú távú célok 2. Belső életcélok 3. Nem énközpontú belső életcélok 4. Spirituális célok Boldogság hormonok: 1. Fölfigyelünk egymásra 2. Kifejezzük, hogy egymást kölcsönösen megbecsüljük és tiszteljük 3. Törődés és gondoskodás 4. Következetesen emberszámba vesznek minket. A motivációs rendszerek a spirituális világban, az egyházban. A tékozló fiú története a motivációs rendszerek szempontjából.

21:00 – Régi tanítások: Bödecs Pál

22:00 -  Éjszakai virrasztó Irodalom: Shaw Irwin - Oroszlánkölykök