Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2017.08. 26. Szombat

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 - Hajnali virrasztó Irodalom: Howard Spring - Tövis és borostyán

5:30 – Serkenj fel! : Finta József - Katolikus

6:54 – A Nap Igéje

8:00 –Érdekes Emberek: Hogyan telnek egy onkológus doktornő mindennapjai, aki a hívatása mellett igyekszik feleség és három kamasz édesanyja lenni? Hogyan történt, hogy az orvosi pályán pont azt a területet választotta, ahol talán a legtöbb fájdalommal, veszteséggel szemebesül naponként? Honnan van az erő folyton újra kezdeni, gyógyítani, kezelni, ha kell vigasztalni, bátorítani? Mit segít a hit, amelyet ott őriz a szívében, és amely hitet naponként képviseli betegei és munkatársai között? Ezekről és sok minden másról beszélgetünk a Szombathelyen élő Dr. Hódi Veronika onkológus szakorvossal! Fogadják szeretettel mai adásunkat! Beke László(ismétlés)

9:00 – Talpig Civilben: Kiskunhalasi Tenisz Klub - Francia Imre: Mai magazinunkban Francia Imre úrral ismerkedhetnek meg a kedves hallgatók. Ő a Kiskunhalasi Tenisz Klub vezetője, mely egyesület kereken három évtizedes múltra tekint vissza. Hogyan lett az évek során néhány elszánt ember kezdeményezéséből mára kiváló versenyzőket kinevelő klub, amelynek talán sokkal fontosabb a jövője, mint a múltja? Tehát az alakulás körülményeiről, az eltelt harminc év legnagyobb eredményéről, a közeli jövőben Kiskunhalason megrendezésre kerülő versenyről, valamint sok egyéb érdekes, izgalmas dologról lesz szó.  Hallgassák műsorunkat figyelemmel!(ismétlés)

10:00- Mongying show:(ismétlés)

11:00 – 153-Lélekmód:A Rumba Gitana együttes vezetőjével Hegedűs Zoltánnal és szólógitárosával Hegedűs Dénessel beszélgetünk. A Rumba Gitana halasi együttesünk évről - évre fejlődik, új dalok születnek és egyre több helyen koncerteznek rajongóik nagy örömére.  Hegedűs Zoltán vezetőtől megtudjuk hogyan telt és telik az idei nyári turné, a bajai főtértől a szegedi Dugonics térig játsszák latinos ritmusú zenei válogatásukat, illetve saját dalaikat. Nagy örömünkre Hegedűs Dénes, a csapat egyik vezér tagja is nyilatkozik zenei karrierjéről. Klasszikus gitáron kezdte, majd játszott mandolinon és lantos is. 17 évesen már van saját szerzeményű metálos gitár szólója, mely elérhető a neten, illetve mostanság dalszöveget ír, gyakorolva az alkotó tevékenység új formáját!  Tartsanak velünk! Hegedűs Dénes szóló, Dragmus projektnéven: https://dragmus.bandcamp.com/album/dark-fable-act-i-a-cruel-and-wicked-place (ismétlés)

15:00- Királyfik és Királylányok

16:00 – Halasi szószék: Baptista Istentisztelet

17:00 – Klasszikusok órája: A Bikini egy magyar rockzenekar - az ismertebb, rengeteg slágert magáénak tudható felállás frontembere D. Nagy Lajos (ex-Rolls Frakció), míg a kezdeti évek (utólag Ős-Bikini névvel megkülönböztetett) felállásának frontembere Nagy Feró volt. A csapat 1982-ben alakult Németh Alajos (Lojzi) ötletéből, amihez sikerült megnyernie Nagy Feró énekest (az akkor éppen szünetelő Beatrice frontemberét), aki magával hozta Vedres József (Vedres Joe) gitárost is. A frissen alakult formáció dobosa Németh Gábor (Alajos testvére), másik gitárosa Szűcs Antal Gábor volt, mindhárman az akkor megszűnt Dinamitból érkeztek. Az első lemezt (Hova lett...) ebben a felállásban készítették, de Szűcs Antal Gábor a második lemezen (XX. századi híradó) már nem szerepelt. A kezdeti időkben egy sajátos, újhullámosan dadaista punk-rockzenét játszottak, a koncerteken a közönség követelésének engedve sok Beatrice-számmal. A 35 éve működő Bikini játszik a Klasszikusok órájában.

18:00 – Halas Anno: Halas Szent István korában. Népvándorlás és avarok öröksége, ellenséges szomszédok, belső bajok, vallási ellentétek. Ezek jellemezték az országot, amikor István király trónra lépett. Krónikák, egyéb források és régészeti anyagok ellentmondásai közepette kellene tisztán látni a korszakot. Halason és határában 24 templomhely található. Bodrog vármegyéhez és Kalocsa egyházmegyéhez tatozott a település környéke. A kereszténység elterjedt, új élet várt az itteni magyarságra. Ezekről beszélgettünk Végső István történésszel.

19:00 – Szép Álmokat: Noé Bárkája

19:15 – Irodalom az Éterben: Herriot James- Állatorvosi pályám kezdetén

20.00 – Lélekműhely:A kiégés 4. Kutatások – Izraeli óvoda. Jutalmazás-büntetés, külső motivációs rendszer létjogosultsága. Jutalmazás-büntetés külső motivációs rendszer föltételei. 1. Mi az értelme? 2. Ismerjük el, hogy favágás 3. A hogyan-t ne szabályozzuk. A közös ünneplés három kulcsa. A külső motivációs rendszer negatív következményei. 1. Nem működik jól a belső motivációs rendszer 2. Csökken a teljesítmény 3. Rombolódik a kreativitásunk 4. Háttérbe szorul a jóra törekvésünk 5. Csalásra ösztönöz 6. Függővé tesz

21:20 – Régi tanítások: Bödecs Pál

22:00 - Éjszakai virrasztó Irodalom: Shaw Irwin - Oroszlánkölykök