Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2017. 08. 25. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Howard Spring - Tövis és borostyán

5:30 – Serkenj fel! : Bödecs Pál –Református

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: Augusztus 27-én, vasárnap kerül megrendezésre a 13. Zsidó fesztivál. Ennek alkalmából beszélgettünk Ritter Nándornéval, aki egyik mozgatórugója ennek a rendezvénynek. A kulturális programok ismertetésén túl egy apró betekintést kapunk a helyi zsidó családok mindennapi életébe is. A fesztiválra nagy szeretettel hívnak és várnak minden érdeklődőt a szervezők! Tiszteljük meg őket jelenlétünkkel, higgyék el; senki nem fogja megbánni!(az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin- Mongying show

10:00- S’Örömkonyha: Street Food. Bármennyire is közhelyes, hogy rohanó világban élünk, ez valóban így van. Kevesebb idő áll rendelkezésre munkaidőben az étkezésre, hazaérve, a gyerekeket elrendezve nem biztos, hogy maradt még erő főzésre, és addigra egyébként is késő van, amikor már nem állnánk neki kaját készíteni, pláne nem zabálni. Itt a kézenfekvő megoldás tehát: hazafelé bekapsz vagy becsomagoltatsz valamit, és ez megoldja az esti étkezést. A street food műfajának gyökereit nyilvánvalóan nem nálunk kell keresni, és eltérő hagyománya van a tengerentúlon és Európában is. A mai adásban a Street Food világába kalauzol el mindenkit Kiss Tamás.(ismétlés)

11:00 – A tudomány mai állása: Üzenetet küldünk a legtávolabbi űrszondának. Egyszerűen megtéveszthetők az önvezető autók. Mit tegyünk, és mit ne, ha villámlik. A rossz munka még a munkanélküliségnél is károsabb az egészségre. Szobanövények, amiktől jobban alszunk. Új ötlet a hőség ellen, a hűvös útburkolat. (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Szalóki Ági

13:00- Halasi Kaleidoszkóp: A Kaleidoszkóp mai adásában Farkasné Wodring Zsuzsa őrnagy asszonnyal, a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság kiemelt bűnügyi főelőadójával beszélgetünk. Most sem lesz hiány bűnügyekben, balesetekben, műsorunk alaphangját azonban érthető módon a hamarosan kezdődő új tanév adja meg. Hogy készüljünk, hogyan készítsük gyermekeinket, mitől és hogyan óvjuk őket! Őrnagy asszony szülőként és rendőrként egyaránt hasznos tanácsokkal lát el bennünket, melyeket érdemes megszívlelni! Beke László

14:00 –Érdekes Emberek: Hogyan telnek egy onkológus doktornő mindennapjai, aki a hívatása mellett igyekszik feleség és három kamasz édesanyja lenni? Hogyan történt, hogy az orvosi pályán pont azt a területet választotta, ahol talán a legtöbb fájdalommal, veszteséggel szemebesül naponként? Honnan van az erő folyton újra kezdeni, gyógyítani, kezelni, ha kell vigasztalni, bátorítani? Mit segít a hit, amelyet ott őriz a szívében, és amely hitet naponként képviseli betegei és munkatársai között? Ezekről és sok minden másról beszélgetünk a Szombathelyen élő Dr. Hódi Veronika onkológus szakorvossal! Fogadják szeretettel mai adásunkat! Beke László (ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin

18:00- Mongying show: (ismétlés)

19:00  - Szép Álmokat: A fenyőfa

19:15 - Irodalom az éterben: Herriot James- Állatorvosi pályám kezdetén

20:00 - Lélekműhely: A kiégés 3. Kutatások a magatartástudomány körében. 1. Belső motiváció 2. Önjutalmazó rendszer Martin Seligman – A szubjektív jóllét tényezői – a belső önjutalmazás szempontjából. 1. Pozitív érzések 2. Az értelmes élet 3. Elmélyültség, önátadottság 4. Megteszem azért, mert belső örömöt okoz 5. Emberi kapcsolatok Majomkísérlet - önjutalmazás. Óvodások – rajzolás. Gyertya, doboz gyufa, rajzszögek – feladat. Szerelem, szülői szerep (sárga és kék szék). Önállóság és szabadság. Véradás Svédországban. Pontos rövid távú célok, prémium - Volkswagen.

21:00 – Életutak: Hitvalló - Ménesi Gergely 2. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Shaw Irwin - Oroszlánkölykök