Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2017.08. 24. Csütörtök

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Howard Spring - Tövis és borostyán

5:30 – Serkenj fel! -  Édes Árpád – Református

6:00 – Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: Az aug. 26-i, hetedik Szabadka bringatúráról Király Gábor szervező mesél. (szerdai adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 –Érdekes Emberek: Hogyan telnek egy onkológus doktornő mindennapjai, aki a hívatása mellett igyekszik feleség és három kamasz édesanyja lenni? Hogyan történt, hogy az orvosi pályán pont azt a területet választotta, ahol talán a legtöbb fájdalommal, veszteséggel szemebesül naponként? Honnan van az erő folyton újra kezdeni, gyógyítani, kezelni, ha kell vigasztalni, bátorítani? Mit segít a hit, amelyet ott őriz a szívében, és amely hitet naponként képviseli betegei és munkatársai között? Ezekről és sok minden másról beszélgetünk a Szombathelyen élő Dr. Hódi Veronika onkológus szakorvossal! Fogadják szeretettel mai adásunkat! Beke László

11:00 – Bitmobile: (ismétlés)

12:00 – Retro magazin:Sparhelt -A lekvár főzés rejtelmeibe vezet be bennünket Bertáné Babud Ibolya. A riporter Brinkus Helga

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp: Ritter Nándornéval beszélgetünk az augusztus 27-én megrendezésre kerülő XIII. Zsidó Fesztiválról.A Kaleidoszkóp mai adásából: augusztus 27.én, vasárnap kerül megrendezésre a 13. Zsidó fesztivál. Ennek alkalmából beszélgettünk Ritter Nándornéval, aki egyik mozgatórugója ennek a rendezvénynek.A kulturális programok ismertetésén túl egy apró betekintést kapunk a helyi zsidó családok mindennapi életébe is. A fesztiválra nagy szeretettel hívnak és várnak minden érdeklődőt a szervezők! Tiszteljük meg őket jelenlétünkkel, higgyék el; senki nem fogja megbánni!

14:00 - 153-Lélekmód:A Rumba Gitana együttes vezetőjével Hegedűs Zoltánnal és szólógitárosával Hegedűs Dénessel beszélgetünk: A Rumba Gitana halasi együttesünk évről-évre fejlődik, új dalok születnek és egyre több helyen koncerteznek rajongóik nagy örömére.  Hegedűs Zoltán vezetőtől megtudjuk hogyan telt és telik az idei nyári turné, a bajai főtértől a szegedi Dugonics térig játsszák latinos ritmusú zenei válogatásukat, illetve saját dalaikat. Nagy örömünkre Hegedűs Dénes, a csapat egyik vezér tagja is nyilatkozik zenei karrierjéről. Klasszikus gitáron kezdte, majd játszott mandolinon és lantos is. 17 évesen már van saját szerzeményű metálos gitár szólója, mely elérhető a neten, illetve mostanság dalszöveget ír, gyakorolva az alkotó tevékenység új formáját!  Tartsanak velünk! Hegedűs Dénes szóló, Dragmus projektnéven: https://dragmus.bandcamp.com/album/dark-fable-act-i-a-cruel-and-wicked-place (ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé Magazin és Igéző

18:00 - S’ Örömkonyha:Street Food. Bármennyire is közhelyes, hogy rohanó világban élünk, ez valóban így van. Kevesebb idő áll rendelkezésre munkaidőben az étkezésre, hazaérve, a gyerekeket elrendezve nem biztos, hogy maradt még erő főzésre, és addigra egyébként is késő van, amikor már nem állnánk neki kaját készíteni, pláne nem zabálni. Itt a kézenfekvő megoldás tehát: hazafelé bekapsz vagy becsomagoltatsz valamit, és ez megoldja az esti étkezést. A street food műfajának gyökereit nyilvánvalóan nem nálunk kell keresni, és eltérő hagyománya van a tengerentúlon és Európában is. A mai adásban a Street Food világába kalauzol el mindenkit Kiss Tamás. (ismétlés)

19:00 – Szép Álmokat: A fenyőfa

19:15 – Irodalom az Éterben: Herriot James- Állatorvosi pályám kezdetén

20:00 – Lélekműhely: A kiégés 2. Carl Rogers gondolatai a tanulásról 1. Abban a tanulásban hiszek, amiben van fölfedezés 2. Az a tanulás, ami valami mély késztetésből, mély szükségletből származik 3. Élményszerű tanulás 4. Azt a tanulás tartom sokra, ami megváltoztatja a magatartásomat 5. Azok a tanulási folyamatok, amelyeknek át tudtam magam adni 6. Annak a tanulási folyamatnak látom értelmét, aminek látom az értelmét

21:20 – Életutak: Hitvalló- Ménesi Gergely 1. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Shaw Irwin - Oroszlánkölykök