Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2017. 08. 14. Hétfő

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom:Kepes András - Könyvjelző

5:30 – Serkenj fel! - Dányi-Nagy Márió - Református

6:54 – A Nap igéje                             

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 –Jóllét magazin: A szülő-gyermek konfliktusokról és azok kezelési módjairól Gyulai Ildikó pszichológus beszél. Szülőként tapasztalhatjuk, hogy gyermekünkkel felnövekedése során van legalább két olyan időszak, amikor különösen sok konfliktusra számíthatunk. Miért alakulnak ki ezek a helyzetek? Mit tehetünk, hogy gyermekünkkel együtt győztesként kerüljünk ki az átmeneti harcokból? A szakember ezekben a kérdésekben nyújt segítséget. (ismétlés)

11:00 – Talpig Civilben: Zöld-Híd Halas Egyesület- Mongyi Marianna: Minden más lenne a mai ember életében, ha nem veszítette volna el közösségét, vagy legalább mélyebb érdeklődését és vonzódását a természet iránt. Sokaknak ez persze nem probléma, mert megbecsülik, ápolják mindazt, ami a környezetükben található. Mégis: sok az eldobált szemét, a megrongált fák, bokrok, parkok, és nagyobb az érdeklődés mindazok felé, ami virtuális, kézzel nem fogható. Él városunkban egy óvónő, Mongyi Marianna, akinek egy sorsfordító életesemény után a természetes környezet óvása vált szívügyévé. Hogy ezt miként végzi, milyen eredményességgel, milyen tervek és eszközök birtokában, milyen módon működik az általa létrehívott Zöld-Híd Halas Egyesület; erről beszélgetünk. Reméljük, a műsor után másként tekintenek természetes környezetükre! Jó rádióhallgatást kívánunk!

12:00- Retro magazin: 153-Lélekmód: A szeretet gyakorlásának művészetéről - beszélgetés Dányi Nagy Márió református lelkésszel Erich Fromm könyve alapján

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp: XIII. zsidó fesztivál programjáról mesél Ritter Nándorné hitoktató. Idén 13. alkalommal kerül megrendezésre a zsidó fesztivál a vallási év lezárásakor augusztus 27-én, melynek célja a zsidó kultúra és vallás ismertté tétele élvezetes formában, vallja Ritter Nándorné Babi vallástanár., szervező. Macskássy Izolda festőnő, Lakatos György gitárművész, Nógrádi Gergely főkántor és Raáb Gábor operaénekes fémjelzi a délelőtt programját. A délután is különleges lesz,  Hernádi Judit színművész zenés műsora és Vujity Tvrtko  előadása várja a látogatókat. A belépés díjtalan, de érdemes lesz  időben odaérkezni!

14:00 – A tudomány mai állása: Kiváló minőségű a Balaton vize. Nem mindegy milyen pozícióban alszunk. Mágnes-vonat közlekedhet New York és Washington között. Nincs jó és rossz kenyér? Több mint kilencmilliárd tonna műanyag keletkezett 1950 óta. A Föld legmélyebb folyama.(előző heti adás ismétlése)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Sztárportré:A Sztárportréban Molnár Szabolcs vendége Petruska András. (előző heti adás ismétlése)

19:00  - Szép Álmokat: Bartek a varázslatos

19:15 - Irodalom az Éterben:  Herriot James- A repülő állatorvos

20:00 – Lélekműhely: A büntető készenlét-séma 17. - Hogyan váljak érzelmileg éretté? Lépések a fejlődéshez III. 15. Tudnak közel lenni, és amikor távol vannak, akkor sem vesztik el az egyensúlyukat. Egy pap önbecsülés nélkül, és önbecsüléssel a multi világában. 16. Életképes vagyok és önálló, és képes vagyok kötődni. (Dezső és Brünhilda) 17. Képesek vagyunk motiválni magunkat, és kreatívan változtatunk. 18. Ambivalens érzések átélése, és az irányultság megtartása. 19. Önbecsülés és önértékelés. 20. Tisztában vagyok a szükségleteimmel, és képes vagyok azokat késleltetni.

21:15 – Életutak:Fekete Ágnes riportja: Felnőtt korban is lehet felnőtté válni. Most egy ilyen nehezen megért felnőtt ember útját hallgathatjuk meg. A ráckeresztúri drogrehabilitációs otthonban ismertem meg őt. Erre a beszélgetésre az is okot ad, hogy a Református Egyház múlt héten összeült Zsinatán ez a misszió számolt be munkájáról. A Zsinat arról is döntést hozott, hogy kialakítanak egy missziós központot, ahol a sérült, hátrányos helyzetű emberekkel foglalkozó szakemberek majd egy fedél alatt fognak dolgozni.  

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom:  J. R. R. Tolkien: A hobbit