Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2017.08.12. Szombat

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 - Hajnali virrasztó Irodalom: Kepes András – Könyvjelző

5:30 – Serkenj fel! : Finta József – katolikus

6:54 – A Nap Igéje

8:00 –Érdekes Emberek: "Ha valaki azt hiszi, hogy az eldugott, szegény kis falvakban nem születnek értékes emberek, az nagyot téved!" Ezt a mondatot dörmögte orra alatt valaki, aki (többnyire) szemlélője volt a most hallható beszélgetésnek. Él Tázláron egy fiatalos, dalos lelkű asszony, akinek a magyar nóta éneklése vált életét végigkísérő, benne soha nem csalódó szerelmévé. Zenét, kottaolvasást, hangképzést soha nem tanult; egyik mentora ez utóbbitól egyenesen óvva intette. Mégis, amikor "csendül a nótája", egy kis időre benn szakad a lélegzet... Fogadják szeretettel az Égető Lászlóné, Ilonka nénivel készült beszélgetést!(ismétlés)

9:00 – Talpig Civilben: Szitakötők Gyorstollas Club­- Igás Andor : Ha azt halljuk: tollaslabda, legtöbbünk egy békés, füves udvarban vagy homokos tóparton folytatott kedélyes játékra gondol. Nincs tétje, nem is verseny, barátok, családtagok „kapcsolják ki magukat" rajta keresztül. De ha azt mondom: gyorstollas; egy csapásra megváltozik minden. Több száz Km/h sebességgel száguldó, kemény labda, sok erőt, gyakorlást igénylő, igazi versenysporttá nemesedik a hajdani játék. Erről, kialakulásáról, magyarországi meghonosodásáról és a most elért nagyszerű eredményekről beszélgetünk Igás Andor tanár úrral, aki a Kiskunhalasi Szitakötők Gyorstollas Club vezetője, valamint a fiatal világbajnok kisasszonnyal, Rácz-Fodor Viviennel. Fogadják szeretettel!(ismétlés)

11:00 – 153-Lélekmód: A legidősebb sziládys öregdiák, a 97 éves Vastag Sanyi bácsi életútja: Közel 100 évesen tele szeretettel a régmúlt és aktuális jelen szereplői iránt: ez Sanyi bácsi.  A gimnáziumi évek és emlékek varázslatosan repítenek minket vissza az 1920-as 30-as évekbe. Hogyan is volt az osztályzás, milyenek is voltak az akkori nebulók és tanáraik? Mit is játszottak szabadidejükben akkor a gyerekek, és valóban többet segítettek otthon mint a maiak? Megannyi izgalmas kérdés, amire választ kapunk! Természetesen megismerjük hogyan is került a vasúthoz Sanyi bácsi, hogyan teltek a háborús évek a forgalmista szolgálatban, milyen tájakat és vidékeket ismert meg eközben. A feleségével eltöltött közel 60 év könnyeket megindító szépsége és békessége mélyen elgondolkodtathat bennünket, vajon mi is lehetett a titkuk? Tartsanak velünk, hogy megismerjék Sanyi bácsit és a nehézségek között is örömteljes élet titkait! (ismétlés)

15:00- Királyfik és Királylányok

16:00 – Halasi szószék: Baptista Istentisztelet

17:00 – Klasszikusok órája: Nádas Gábor (Kaposvár, 1932. augusztus 9. – Budapest, 1987. február 8.) magyar zeneszerző, zongorista.Tanulmányait a budapesti Nemzeti Zenedében és a Fodor Zeneiskolában végezte; mesterei Hajdúné Reismann Anna és Ferenczy György voltak. Zongoristaként és zenekarvezetőként működött. Zenés darabjait, musicaljeit Magyarországon kívül Csehszlovákiában, Romániában és Jugoszláviában is bemutatták. Vendégszerepelt az általa vezetett együttessel Csehszlovákiában, Finnországban és Jugoszláviában. Több mint 400 táncdala jelent meg hanglemezen Magyarországon, Dániában, Franciaországban, Nagy-Britanniában, Svédországban és Finnországban. Nádas szerzemények a Klasszikusok órájában.

18:00 – Hitvalló

19:00 – Szép Álmokat: Bartek a varázslatos

19:15 – Irodalom az Éterben: Herriot James – A repülő állatorvos

20.00 – Lélekműhely:A büntető készenlét-séma 15. - Hogyan váljak érzelmileg éretté? Lépések a fejlődéshez. 1. Képes vagyok mély érzéseket megélni. – Képes vagyok rálátni és reflektálni a saját érzéseimre. 2. Képes vagyok az érzéseimet szabadon kifejezni. – Nem manipulálok másokat az érzéseimmel. 3. Képes vagyok kötődni a szüleimhez. – Le tudok róluk válni. Énközpontúság és elengedés. Cégvezető karácsonya. 4. Képes vagyok kifejezni, hogy mások fontosak nekem. – Kialakult fejlett önazonossággal rendelkezem. 5. Nyitott vagyok, és befogadókész. – Szilárd értékrenddel rendelkezem. 6. Szabad vagyok az önkifejezésben. – Fejlett érzelmi önszabályozással…

21:20 – Régi tanítások: Édes Árpád

22:00 - Éjszakai virrasztó Irodalom: R. R. Tolkien: A hobbit