Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2017. 08. 11. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Kepes András - Könyvjelző

5:30 – Serkenj fel! : Balogh Róbert - Református

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: Zádory Claudiával beszélgetünk az aug.11-i halasi Zádory estről. A két tesót jól ismerik városunkban, régóta követik sokan Édua karrierjét, a család életét, de a grafikai, képzőművészeti munkáit a lányoknak még sosem láthatták városunk lakói. Claudia fotói, Édua grafikái, láthatják ezt azok, akik aug.11-én 17 órakor ellátogatnak a Közösségek Házába. Képek és természetesen zene, melyből kóstolhatnak a résztvevők, méghozzá Édua legújabb CD-jének darabjait hallhatják városunk lakói. A riportból megtudjuk, hogyan is lépett ki Claudia az automata üzemmódból, és mit is jelent számára a fotózás! Feltétlenül tartsanak velünk és jöjjenek el a Zádory estre! (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin-

10:00- S’Örömkonyha: Nyáresti bogrács-party. Ahány ház, annyi szokás, ahány bogrács, annyiféle recept. A S'örömkonyha legújabb adásában Kiss Tamás mesterszakács ad néhány tippet, milyen ételeket, hogyan, milyen praktikákkal érdemes bográcsban elkészíteni. Feltétlen tartsanak velünk, finom ételek, receptek, és egy kis hideg sör kíséretében várunk mindenkit! (ismétlés)

11:00 – A tudomány mai állása: Kiváló minőségű a Balaton vize. Nem mindegy milyen pozícióban alszunk. Mágnes-vonat közlekedhet New York és Washington között. Nincs jó és rossz kenyér? Több mint kilencmilliárd tonna műanyag keletkezett 1950 óta. A Föld legmélyebb folyama. (ismétlés)       

12:00 – Retro magazin: Walkó Csaba

13:00- Halasi Kaleidoszkóp: A Kaleidoszkóp mai adásában Farkasné Wodring Zsuzsa, a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság kiemelt bűnmegelőzési főelőadójával beszélgetünk az elmúlt időszak eseményeiről. Elmondása szerint hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy csak az idős emberek szedhetők rá különféle trükkökkel... most kiderült, a fiatalabb korosztály sem mentes ettől, és a „tanulópénz" sajnos nagyon drága. A nyár eddigi legmelegebb időszakának veszélyeire, a szükséges és helyes eljárásokra nézve is hasznos tanácsokat kapunk! Fogadják szeretettel, hallgassák figyelemmel!

14:00  –Érdekes Emberek: "Ha valaki azt hiszi, hogy az eldugott, szegény kis falvakban nem születnek értékes emberek, az nagyot téved!" Ezt a mondatot dörmögte orra alatt valaki, aki (többnyire) szemlélője volt a most hallható beszélgetésnek. Él Tázláron egy fiatalos, dalos lelkű asszony, akinek a magyar nóta éneklése vált életét végigkísérő, benne soha nem csalódó szerelmévé. Zenét, kottaolvasást, hangképzést soha nem tanult; egyik mentora ez utóbbitól egyenesen óvva intette. Mégis, amikor "csendül a nótája", egy kis időre benn szakad a lélegzet... Fogadják szeretettel az Égető Lászlóné, Ilonka nénivel készült beszélgetést! (ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin

19:00 - Szép Álmokat: Bartek a varázslatos

19:15 - Irodalom az éterben: Herriot James – A repülő állatorvos

20:00 - Lélekműhely:A büntető készenlét-séma 14. - Mikor halasszuk el az érzelmi fejlesztést? Mikor nem alkalmas a pillanat az érzelmi fejlesztésre. 1. Mikor nincs idő. ( a) Most nincs rá idő. b) Van rá idő. c) Szánok rá elég időt. d) Rendszeres idő.) 2. Mikor közönségünk van. (Templomi kifutópálya.) 3. Mikor nem vagyunk rá alkalmasak. Érzelmeket terjesztő magatartás. Érzelem fertőző magatartás. Az érzelmi intelligencia fejlesztés személyiségjegyei. 4. Komoly viselkedési zavaroknál. 5. Amikor a gyerek nem a hiteles érzéseit mutatja. Az érzelmileg intelligens személynek a jellegzetességei. A jó tulajdonságok…

21:00 – Életutak: Hitvalló -Petőcz András

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: J. R. R. Tolkien: A hobbit