Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2017.08. 10. Csütörtök

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Kepes András - Könyvjelző

5:30 – Serkenj fel! - Dányi-Nagy Márió - református

6:00 – Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: Vincze Attila önkormányzati képviselő, az RFC szakmai vezetője mesél az RFC és a sportcentrum fejlesztéseiről. 2011-ben indult a Református Futball Klub közel 80 fő sportolni szerető fiatallal, s a rekordlétszám 225 fő volt az elmúlt tanévben. A cél tehát fantasztikus eredményesen valósul meg, hisz minél több fiatal élvezze és űzze a mozgás, sport fejlesztő és közösséget teremtő értékeit. Az elmúlt esztendőben az MLSZ alközponttá emelte az RFC-t, ami természetesen nagy szakmai elismerés, és technikai feltételek megteremtésével is együtt jár. Így hallhatunk többek között a hatalmas, világítással rendelkező műfüves pálya most induló építésről, a hétvégén helyére kerülő két TEQBALL asztalról, ami ingyenesen igénybe vehető és kézzel, lábbal, ütővel, mindenhogy lehet játszani rajta! Természetesen megismerjük a hamarosan induló nagy öltöző és közösségi tér terveit részleteit. Tartsanak velünk!(szerdai adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 –Érdekes Emberek: "Ha valaki azt hiszi, hogy az eldugott, szegény kis falvakban nem születnek értékes emberek, az nagyot téved!" Ezt a mondatot dörmögte orra alatt valaki, aki (többnyire) szemlélője volt a most hallható beszélgetésnek. Él Tázláron egy fiatalos, dalos lelkű asszony, akinek a magyar nóta éneklése vált életét végigkísérő, benne soha nem csalódó szerelmévé. Zenét, kottaolvasást, hangképzést soha nem tanult; egyik mentora ez utóbbitól egyenesen óvva intette. Mégis, amikor "csendül a nótája", egy kis időre benn szakad a lélegzet... Fogadják szeretettel az Égető Lászlóné, Ilonka nénivel készült beszélgetést!

11:00 – Bitmobile: (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Sparhelt - Egzotikus ételek 2. része - Egyiptom ízvilága - beszélgetés Haász Annával

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp: Zádory Claudiával beszélgetünk az aug.11-i halasi Zádory estről. A két tesót jól ismerik városunkban, régóta követik sokan Édua karrierjét, a család életét, de a grafikai, képzőművészeti munkáit a lányoknak még sosem láthatták városunk lakói. Claudia fotói, Édua grafikái, láthatják ezt  azok, akik aug.11-én 17 órakor ellátogatnak a Közösségek Házába. Képek és természetesen zene, melyből kóstolhatnak a résztvevők, méghozzá Édua legújabb CD-jének darabjait hallhatják városunk lakói. A riportból megtudjuk, hogyan is lépett ki Claudia az automata üzemmódból, és mit is jelent számára a fotózás! Feltétlenül tartsanak velünk és jöjjenek el a Zádory estre!

14:00 – 153-Lélekmód: A legidősebb sziládys öregdiák, a 97 éves Vastag Sanyi bácsi életútja: Közel 100 évesen tele szeretettel a régmúlt és aktuális jelen szereplői iránt: ez Sanyi bácsi.  A gimnáziumi évek és emlékek varázslatosan repítenek minket vissza az 1920-as 30-as évekbe. Hogyan is volt az osztályzás, milyenek is voltak az akkori nebulók és tanáraik? Mit is játszottak szabadidejükben akkor a gyerekek, és valóban többet segítettek otthon mint a maiak? Megannyi izgalmas kérdés, amire választ kapunk! Természetesen megismerjük hogyan is került a vasúthoz Sanyi bácsi, hogyan teltek a háborús évek a forgalmista szolgálatban, milyen tájakat és vidékeket ismert meg eközben. A feleségével eltöltött közel 60 év könnyeket megindító szépsége és békessége mélyen elgondolkodtathat bennünket, vajon mi is lehetett a titkuk? Tartsanak velünk, hogy megismerjék Sanyi bácsit és a nehézségek között is örömteljes élet titkait! (ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé Magazin és Igéző

18:00 - S’ Örömkonyha: Nyáresti bogrács-party. Ahány ház, annyi szokás, ahány bogrács, annyiféle recept. A S'örömkonyha legújabb adásában Kiss Tamás mesterszakács ad néhány tippet, milyen ételeket, hogyan, milyen praktikákkal érdemes bográcsban elkészíteni. Feltétlen tartsanak velünk, finom ételek, receptek, és egy kis hideg sör kíséretében várunk mindenkit!(ismétlés)

19:00 – Szép Álmokat: Bartek a varázslatos

19:15 – Irodalom az Éterben: Herriot James – A repülő állatorvos

20:00 – Lélekműhely: A büntető készenlét-séma 13. - Az érzelmi intelligencia fejlesztése.14. Helyes megoldás kiválasztása. 14/c. Konkrét terv kidolgozása. Esemény, hatás, válasz. Egy terv kidolgozásának lépései. Megvertek az iskolában – éjjeli karateedzések. Imre Géza párbajtőröző elveszti az olimpiát. – Feldolgozás 28 lépésben. 14/d. A megoldást javítgatom. Az apa szerepe a családban. 15. Kudarcaink is lesznek, a folyamat a lényeg.

21. 20 – Életutak: Hitvalló - Harsányi István

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: J. R. R. Tolkien A hobbit