Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2017. 08. 09. Szerda

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Kepes András - Könyvjelző

5:30 – Serkenj fel!- Friebert Tibor - baptista

6:00Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: Szegénységben is gazdagon - Kalmár Laci túraélményei. A nyaralások ideje alatt sok élményt szerzünk, így történt ez Kalmár Lászlóval, a református gyülekezet tagjával is. Kissé eltévedve a Miskolc környéki faluk vihar sújtotta faluin kerékpározott át, és tapasztalt. Tapasztalt olyan embereket, kicsiket és nagyokat, akik közül sokaknak még az elsodort házteteje sem került vissza a helyére, ám jó szóval, odafigyeléssel megálltak és segítettek neki megtalálni a helyes utat. Laci megtalálta és most megosztja velünk is a Helyes Utat!(az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje                                                                       

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – 153-Lélkemód magazin: A legidősebb sziládys öregdiák, a 97 éves Vastag Sanyi bácsi életútja. Közel 100 évesen tele szeretettel a régmúlt és aktuális jelen szereplői iránt: ez Sanyi bácsi.  A gimnáziumi évek és emlékek varázslatosan repítenek minket vissza az 1920-as 30-as évekbe. Hogyan is volt az osztályzás, milyenek is voltak az akkori nebulók és tanáraik? Mit is játszottak szabadidejükben akkor a gyerekek, és valóban többet segítettek otthon, mint a maiak? Megannyi izgalmas kérdés, amire választ kapunk! Természetesen megismerjük hogyan is került a vasúthoz Sanyi bácsi, hogyan teltek a háborús évek a forgalmista szolgálatban, milyen tájakat és vidékeket ismert meg eközben. A feleségével eltöltött közel 60 év könnyeket megindító szépsége és békessége mélyen elgondolkodtathat bennünket, vajon mi is lehetett a titkuk? Tartsanak velünk, hogy megismerjék Sanyi bácsit és a nehézségek között is örömteljes élet titkait!

11:00 – S’Örömkonyha:Nyáresti bogrács-party. Ahány ház, annyi szokás, ahány bogrács, annyiféle recept. A S'örömkonyha legújabb adásában Kiss Tamás mesterszakács ad néhány tippet, milyen ételeket, hogyan, milyen praktikákkal érdemes bográcsban elkészíteni. Feltétlen tartsanak velünk, finom ételek, receptek, és egy kis hideg sör kíséretében várunk mindenkit!

12:00 – Retro magazin: Tudomány mai állása

14:00 – Sztárportré: A Sztárportréban Molnár Szabolcs vendége Petruska András. (ismétlés)

13:00 - Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp:Vincze Attila önkormányzati képviselő, az RFC szakmai vezetője mesél az RFC és a sportcentrum fejlesztéseiről. 2011-ben indult a Református Futball Klub közel 80 fő sportolni szerető fiatallal, s a rekordlétszám 225 fő volt az elmúlt tanévben. A cél tehát fantasztikus eredményesen valósul meg, hisz minél több fiatal élvezze és űzze a mozgás, sport fejlesztő és közösséget teremtő értékeit. Az elmúlt esztendőben az MLSZ alközponttá emelte az RFC-t, ami természetesen nagy szakmai elismerés, és technikai feltételek megteremtésével is együtt jár. Így hallhatunk többek között a hatalmas, világítással rendelkező műfüves pálya most induló építésről, a hétvégén helyére kerülő két TEQBALL asztalról, ami ingyenesen igénybe vehető és kézzel, lábbal, ütővel, mindenhogy lehet játszani rajta! Természetesen megismerjük a hamarosan induló nagy öltöző és közösségi tér terveit részleteit. Tartsanak velünk!

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Talpig Civilben: Szitakötők Gyorstollas Club­- Igás Andor.  Ha azt halljuk: tollaslabda, legtöbbünk egy békés, füves udvarban vagy homokos tóparton folytatott kedélyes játékra gondol. Nincs tétje, nem is verseny, barátok, családtagok „kapcsolják ki magukat" rajta keresztül. De ha azt mondom: gyorstollas; egy csapásra megváltozik minden. Több száz Km/h sebességgel száguldó, kemény labda, sok erőt, gyakorlást igénylő, igazi versenysporttá nemesedik a hajdani játék. Erről, kialakulásáról, magyarországi meghonosodásáról és a most elért nagyszerű eredményekről beszélgetünk Igás Andor tanár úrral, aki a Kiskunhalasi Szitakötők Gyorstollas Club vezetője, valamint a fiatal világbajnok kisasszonnyal, Rácz-Fodor Viviennel. Fogadják szeretettel!(ismétlés)

19:00 – Szép Álmokat: Bartek a varázslatos

19: 15 – Irodalom az Éterben:  Herriot James – A repülő állatorvos

20:00 – Lélekműhely: A büntető készenlét-séma 12. - Az érzelmi intelligencia fejlesztése. A büntető készenlét-séma 12. - Az érzelmi intelligencia fejlesztése. 13. Megoldási javaslatok értékelése. 1. Igazságos-e? Méltányos-e? 2. Működik? Hatékony? Életélvezők vs. kényszerteljesítők. Cél vs. folyamat. 3. Biztonságos-e? 4. Hogyan fogom magam érezni utána? (A kísértés.) 5. Mások hogyan fogják érezni magukat? 14. A helyes megoldás kiválasztása. 1. Könnyebb az érzésekkel bánni, mint az érzésekre adott válaszokkal. 2. Engedélyt adunk a próbálkozásra. 3. Bízok abban, hogy a hibáimból tanulni fogok. 4. Konkrét terv kidolgozása.

21:20 – Életutak: Fekete Ágnes riportja: Drog, rehabilitáció, utógondozás.

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom:J. R. R. Tolkien A hobbit