Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2017. 08. 01. Kedd

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Alexandre Dumas - Emma Lyonna

5:30 – Serkenj fel – Friebert Tibor - Baptista

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: A közel egymilliárdos turisztika pályázat részletes terveiről mesél Farkas Dániel alpolgármester: Megismerjük a júliusi rendkívüli testületi ülés határozatait,valamint egy  rendkívül örömteli, eddigi legnagyobb volumenű nyertes pályázatról hallhatunk. Az országban összesen öt híres fürdőhely nyerte meg ezt a nagy részben uniós forrású beruházási lehetőséget, melybe városunk is bekerült. A legizgalmasabb kérdés, ami most sokakat foglalkoztat, hogyan is lesz felhasználva, mi is fog épülni itt reményeink szerint egy éven belül. Ugye Önök is kíváncsiak, tartsanak velünk!(az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – bITmobile: – Informatikai tájékoztató magazin: következő adása lesz hallható, melyben a két műsorvezető kalauzol el bennünket, az informatika világába.

11:00 – Sztárportré: A Sztárportréban Erdőhegyi Brigitta!
Erdőhegyi Brigitta énekesnővel a belső szabadságról, önismeretről, döntésekről és pályájáról beszélgettünk.
A műsort rögtön egy erős gondolattal kezdte az énekesnő: "A világ mindent elkövet, hogy kiragadjon bennünket abból a figyelemből, amit magunkra kellene fordítanunk. Követeli a kifelé fordulást, de akkor nem lehet megtalálni sem önmagunkat, sem a belső szabadságunkat. Ha nem figyelünk, és csak sodródunk, akkor önmagunktól elfordulunk." De mi a következménye annak, ha elsodródunk? Erről is gondolkoztunk együtt az interjúban. Erdőhegyi Brigittáról sok dolgot érdemes megemlíteni: Például azt, hogy gyermekkorában még balerinának készült, de aztán az énekesi pályát választotta. A műsorban beszélt arról, hogy 10-12 éves korában a nagypapa jazz lemeze volt rá olyan euforikus hatással, hogy ez később az énekesi pályára, a jazz felé vitte. A hivatásról már ekkor volt egy olyan gondolata, ami máig elkíséri: "Akkor érdemes egyáltalán élni, ha minden nap azt csinálhatom, amit szeretek, amibe a legtöbb szeretetet tudom beletenni." Befutott előadóként éveken át Budapest egyik legpatinásabb klubjában, hazai és külföldi vendégeket, olykor sztárokat is szórakoztatott önálló műsorával - az 1930-as évek Amerikájának zenei és színpadi világát megidézve. Tapsolt már neki Giorgio Armani, a Depeche Mode tagjai, de Michail Gorbacsov 75. születésnapjára szervezett ünnepségen, a világ vezető politikusainak is ő énekelt.Hazánkban 2005. elején jelent meg első popzenei video klipje, később teljes lemeze, mely a vezető magyar zenei csatorna játszási listáján hetekig toplistás volt.
Az évek során Brigitta számos alkalommal állt jótékonysági kezdeményezések mellé. De a jó ügyekért való kiállást szerinte meg kell, hogy előzze valami más: "Úgy nagyon nehéz a világot jobbá tenni, ha közben nem indulunk el azon a nehéz úton, hogy mi magunk jobb emberré váljunk." Ahhoz, hogy valaki ilyen életpályát fusson be, nagyon céltudatosnak kell lennie. Brigitta szerint: "A döntéseink tesznek jobb emberré." Viszont a félelmeink gyakran akadályoznak a céljaink elérésében, éppen ezért szerinte: "A legnagyobb szabadság az, hogy nem adunk teret a félelmeinknek."Hallgassa meg ezt izgalmas, sok fontos kérdést és érdekes gondolatot tartalmazó beszélgetést a Sztárportréban!

12:00 – Retro magazin: 30perc alatt: Kenya

14:00 – Jóllét magazin: Az allergia típusai, tünetei és az allergiás panaszok kezelése biorezonanciával a szénanáthától az ételallergián át a ritka reakciókig - Tanácsok Dr. Füzes Edit orvostól (ismétlés)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00 - Tudomány mai állása: Diófélékkel a hosszabb életért. A szúnyogok nem találomra csípnek. Több ölelés, okosabb gyerek. Megindult a harc a Holdért. Bemutatták a világ legnagyobb repülőgépét. Energiát termel az „okos járda” Londonban.

19:00  - Szép Álmokat: A tündérkirálykisasszony meg a hétfejű sárkány

19:15 - Irodalom az Éterben:  James Herriot - A repülő állatorvos

20:00 – Lélekműhely:A büntető készenlét-séma 5.Ismétlés. Feri első papi megbízatása, büntetésből. Az ismétlés folytatása. 20. A minket fölülmúló, hosszútávú igazsághoz való kapcsolódni tudás. 21. A szenvedés értékének a fölismerése. Együttérzés a családban, a szülő-gyerek kapcsolatban. John Gottman: A gyerekek érzelmi intelligenciája, nevelés szívvel-lélekkel. 1. Elutasító (Dismissing) 2. Helytelenítő (Disapproving) 3. Be nem avatkozó (Laissez-faire) 4. Érzelmileg fejlesztő (Emotion-Coaching) Óvodás korú gyerek érzelmi szükséglete. Érzelmi intelligencia fejlesztés a gyerek szemszögéből. Superman vs. házas játék.

21:15 – Életutak:Fekete Ágnes riportja: Az emberi nyelv az, amivel a legtöbb jót és rosszat tehetünk. Az ember többek között azért ember, amit a szájával tesz. Mégis, a legmélyebb érzéseinket talán nem is tudjuk kifejezni a nyelvünkkel. Vannak olyan mély üzenetek, amik szavakba nem foglalhatóak. Ezeket fejezi ki az ember jelképekkel. A jelképek nagyon erős üzenetek, és az ember önazonosságát fejezik ki. Pécsi L.Dániel tervezte a legtöbb közegyházi címert is, amelyeket most bemutat. Jelmondata ez: "Nemcsak nyelvében, hanem jelképeiben is él a nemzet." Először ennek a jelmondatnak születését meséli el. Éppen egy sárospataki konferencián járt akkor...

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Rejtő Jenő - Csontbrigád