Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2017. 07. 31. Hétfő

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom:Alexandre Dumas - Emma Lyonna

5:30 – Serkenj fel! -  Bödecs Pál - Református

6:00 - Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp:Biztonságban a nyaralás alatt is- Farkasné Wodring Zsuzsanna rendőrségi tájékoztatója: Az elmúlt hét tanulságos eseményei mellett kiemelt bűnmegelőzési szakértőnk arra hívja fel a figyelmet, hogyan érdemes otthagyni otthonainkat a nyaralás alatt. Praktikus tanácsait nagyrészt a bekövetkező bűncselekmények alapján adja nekünk. A körültekintő gondosság fontosságára hívja fel a figyelmet a kiválasztott nyaralóhely tekintetében is. Feltétlenül tartsanak velünk!(pénteki adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje      

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 –Jóllét magazin: Az allergia típusai, tünetei és az allergiás panaszok kezelése biorezonanciával a szénanáthától az ételallergián át a ritka reakciókig - Tanácsok Dr. Füzes Edit orvostól

11:00 - Rövid Tájékoztató rovat: Sport; Vedd és Olvasd

12:00 – Retro magazin: 153-Lélekmód: Csodálatos hölgyek sorozatban - Horváthné Lovászi Márta a Gólyafészek Református Óvoda pedagógusa

13:00 - Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: A közel egymilliárdos turisztika pályázat részletes terveiről mesél Farkas Dániel alpolgármester: Megismerjük a júliusi rendkívüli testületi ülés határozatait,valamint egy  rendkívül örömteli, eddigi legnagyobb volumenű nyertes pályázatról hallhatunk. Az országban összesen öt híres fürdőhely nyerte meg ezt a nagy részben uniós forrású beruházási lehetőséget, melybe városunk is bekerült. A legizgalmasabb kérdés, ami most sokakat foglalkoztat, hogyan is lesz felhasználva, mi is fog épülni itt reményeink szerint egy éven belül. Ugye Önök is kíváncsiak, tartsanak velünk!

14:00 – A tudomány mai állása: 80 nyelven fordít a zsebre vágható tolmácsgép. Okos-lépcső segíti a közlekedést. Beszél a kapu, matekot tanít a gép az interaktív játszótéren. Érkeznek az első döbbenetes felvételek a Jupiter vörös foltjáról. Miért úszkálnak kukacok és pöttyök a szemünkben? Felül lehet írni a szokásainkat – derül ki egy új magyar kutatásból.(előző heti adás ismétlése)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Sztárportré:A Sztárportréban Bebe! Kik a példaképei egy sikeres, a magyar zenei életben fogalomnak számító énekesnek? Milyen élmény találkozni Santanaval? Lehet egy személyes hangvételű interjú egyfajta pszichológiai felülvizsgálat? Mindezt megtudhatjuk Abebe Dániel - vagy ahogy a Back II Blacknek köszönhetően ismerjük - Bebe életútjáról, példaképeiről, a zenével való kapcsolatáról történt beszélgetésből. Az etióp származású, orvos szülők gyermekeként felnőtt énekes, a Picasso Branch nevű fiúcsapatban vált ismertté, amit egyáltalán nem tart cikinek, sőt. Ez a mindössze 9 hónapos kalandja, emlékei szerint élete egyik meghatározó élménye, „eszméletlen buli" volt. A Back II Black zenekarral futott be igazán a kétezres évek elején, 5 sikeres albumot készítettek együtt. A 2015-ös kilépésekor úgy nyilatkozott, hogy „nagyon nehéz döntés volt... A zenekartól sok jót kaptam, de szükségem van a megújulásra." Azóta fellépett tévéműsorokban, együttműködött más zenészekkel, de kevesebbet hallottunk róla. Mi a helyzet vele most? Ami biztos, hogy sok változáson ment keresztül, és ezek előnyére váltak. A Sztárportré interjújában elmesélte, hogy az újrakezdés többrétű volt az életében, hiszen már egy új párkapcsolatban él, zenekarával járja a világot, és másképp gondol az eltelt évekre. Ahogy mondja, „az én életemben annyi minden történt, hogy gyakorlatilag nem sok minden hiányzik belőle." Ha ehhez hozzávesszük, hogy milyen pályát futott be 41 éves koráig zenekaraival, vagy pl. zenélt közös eseményen Santanaval és más világsztárokkal is, igazat adhatunk neki. Töretlen optimizmus és elégedettség sugárzik belőle, hiszen saját zenekara, a Bebe and the Change nemrég adta ki első albumát, és ezzel a bandával - amely valójában 1996-ban alakult - Bebe sok helyen koncertezik, még külföldre is hívják őket.A ma már saját bevallása szerint „otthonülős, csendes" énekes a házassága kudarcáról, a zeneipar nehézségeiről, számára fontos emberekről is beszélt, egy nagyon személyes hangvételű és kötetlen beszélgetés során.(előző heti adás ismétlése)

19:00  - Szép Álmokat: Az éjszaka csodái

19:15 - Irodalom az Éterben:  James Herriot - A repülő állatorvos

20:00 – Lélekműhely: Buda László: Mit üzen a tested, mit üzen a lelked? Jó estét kívánok! Nagyon nagy szeretettel köszöntelek benneteket! Tudom, hogy itt a tegezés a hagyomány. Pálferi megkért engem mosolygós arccal a lehetetlenre. „Nem helyettesítenél engem egyik alkalommal?” Miközben mindannyian tudjuk, Pálferit nem lehet helyettesíteni. Senkit nem lehet helyettesíteni, tulajdonképpen ez az egyik nagy felfedezése a felnőtt embernek, mikor úgy kezd magára ébredni, hogy „Nincs senki,…

21:15 – Életutak:Fekete Ágnes riportja: Narnia krónikái. A film a hit üzenetét tartalmazza burkolt formában. A lényege: hogyan győzhetjük le félelmeinket. Van benne egy jelenet, amikor láthatatlan szörnyek elrabolnak egy kislányt, de a barátai nem tudják megvédeni, csapkodnak a kardjukkal. Reménytelennek tűnik a csata. Végül láthatóvá válnak a szörnyek, és kiderül, hogy egylábú kis ugráló törpék álltak egymás nyakába, és egyáltalán nem voltak félelemesek. Valami ilyesmit élünk meg a mai korban. Egyre erősebb félelmet keltenek az emberben olyan események, amiknek a lényegéről semmit nem tudunk, és láthatatlan emberek irányítanak mindent. Most Éliás Ádámmal, a VÉSZ mozgalom vezetőjével beszélgetünk, aki hisz abban, hogy ezek a szörnyek láthatóvá és picivé tehetőek. Először édesapjáról kérdeztem, aki neves debreceni lelkész volt.

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom:  Rejtő Jenő - Csontbrigád