Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2017. 07.28. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Alexandre Dumas - Emma Lyonna

5:30 – Serkenj fel! –  Dányi-Nagy Márió - református

7:00- Mongying Show

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: Fürdők éjszakája július 28-án pénteken - erről mesél Hugyecz Sándor igazgató: Országos programhoz csatlakozik a Halasthermál gyógyfürdő pénteken fél 20:30-24 óráig, melyről részletesen mesél az intézmény vezetője. Az első 100 érkező fürdővendéget ingyen koktél várja, valamint sütögetés teszi még hangulatosabbá az esti-éjszakai fürdőzést! Természetesen megismerjük a megvalósult friss fürdő fejlesztéseket, illetve a jövő terveit is! Feltétlenül tartsanak velünk, és menjenek fürdőzni pénteken este!(az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 -  S’Örömkonyha: Sörvacsora. A mai napon a sör-étel párosítás lesz a témánk, s néhány ötletet is hallhatnak. Tartsanak velünk! (ismétlés)

11:00 – Tudomány mai állása: 80 nyelven fordít a zsebre vágható tolmácsgép. Okos-lépcső segíti a közlekedést. Beszél a kapu, matekot tanít a gép az interaktív játszótéren. Érkeznek az első döbbenetes felvételek a Jupiter vörös foltjáról. Miért úszkálnak kukacok és pöttyök a szemünkben? Felül lehet írni a szokásainkat – derül ki egy új magyar kutatásból.(ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Sztárportré: Gallusz Nikolett

13:00 -Halasi Kaleidoszkóp: Biztonságban a nyaralás alatt is- Farkasné Wodring Zsuzsanna rendőrségi tájékoztatója: Az elmúlt hét tanulságos eseményei mellett kiemelt bűnmegelőzési szakértőnk arra hívja fel a figyelmet, hogyan érdemes otthagyni otthonainkat a nyaralás alatt. Praktikus tanácsait nagyrészt a bekövetkező bűncselekmények alapján adja nekünk. A körültekintő gondosság fontosságára hívja fel a figyelmet a kiválasztott nyaralóhely tekintetében is. Feltétlenül tartsanak velünk!

14:00  – Érdekes Emberek: Dr. Székely János atya, szombathelyi megyéspüspök elhívásáról, szolgálatáról mesél: Az érdekes emberek mai adásában olyan kérdésekre kapunk választ, amely kérdéseket legtöbbünk föl sem tenné. Pl.: Hogyan válik eszközzé egy defektes bicikligumi abban, hogy életre szóló barátság szövődjön két, egymástól minden értelemben nagyon távoli ember között. Vagy hogyan győzi le öt narancs a nagyhangú, átkozódó „Behemótot”? Esetleg érdekel valakit, hogy a nagy tudásra vágyó kisgyerek miként érti meg egy betegágy mellett a szeretet mindenekfelett való voltát?  Ezekre és sok más fontos kérdésre ad választ Dr. Székely János atya, szombathelyi megyéspüspök, aki elhívásáról, szolgálatáról tesz tanúságot. Vele beszélgetett Beke László riporterünk!(ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin és Igéző

18:00 – Mongying Show: (ismétlés)

19:00  - Szép álmokat:  Janikovszky Éva - Égigérő fű

19:15 - Irodalom az Éterben: Ransom Riggs - Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei

20:00 - Lélekműhely:A büntető készenlét-séma 1.- A paradigmaváltás 12 pontjaHogyan alakul ki a büntető készenlét séma? Egymást kölcsönösen kiegészítő igazságok: igazság vs. irgalom. Miért bántjuk egymást? Mikulás és a büntető készenlét. A paradigmaváltás 12 módja: 1. Képes vagyok szabadon mind a két széken ülni (igazság és irgalom) (Desmond Tutu Nobel-békedíja. A fogva tartott tibeti szerzetes.) 2. A jutalom belülről jön. 3. Átélem a jóságom örömét. 4. Igaz ember akarok lenni. 5. Önmagam megerősítése. (Placid atya – a kicsinyek nagysága. Lenin kép a WC deszkába…

21:15 – Életutak: Hitvalló - Langerné Victor Katalin 2. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Rejtő Jenő - Csontbrigád