Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2017. 07. 30. Vasárnap

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 - Hajnali virrasztó Irodalom:Alexandre Dumas - Emma Lyonna

5:30 – Serkenj fel!- Finta József - katolikus

5:54 – A Nap Igéje

7: 00 – Halasi Kaleidoszkóp (hétfői, keddi és szerdai adás ismétlése)

10:00 – Református Istentisztelet

11:00 – Klasszikusok órája: Kétrészes The Shadows történet a Halas rádióban. 1958-ban Marvin és Welch tagja volt Cliff Richard kísérőzenekarának a The Driftersnek. Következő évben a zenekar tagsága állandósult s miután az amerikai Drifters-szel névproblémák adódtak, felvették a The Shadows nevet. Bár a hatvanas évek közepéig megmaradtak Cliff Richard kísérőzenekarának, a The Shadows 1959-től önálló instrumentális felvételeket is megjelentetett. Hank Marvin jellegzetes gitárjátéka önálló stílust alakított ki, s nemcsak Angliában, de világszerte a kezdő zenekarok ezrei utánozták a Shadows által népszerűsített soundot. Ők lettek a "tiszta" gitárjátékra épülő zenekarok etalonja. Első sikerüket 1960-ban az Apache című dallal aratták, amelyet a következő években számos, azóta már klasszikussá vált dal követett. Az olyan számok, mint az FBI, Frightened City, Kontiki, The Savage, Wonderful Land, Guitar Tango, Atlantis, Geronimo vagy éppenséggel a Theme For Young Lovers ma már a rock kincsesházának örökös lakói. Ma az első rész hallható. (ismétlés)

12:00 -Halasi Kaleidoszkóp (csütörtöki és pénteki adás ismétlése)              

14:00 –Királyfik és Királylányok

15:00 – Halas Anno: Végső István történésszel beszélgetünk a szélmalomról, a régi malmok múltjáról: Kiskunhalason az 1860-as években építette malmát ezen a helyen Hunyadi Antal szélmolnár. Tőle 1901-ben Sáfrik József szélmolnár vásárolta meg, és alakította át felülhajtós, négyszintes holland típusú szélmalommá a jelenlegi építményt. Néhány évtizedig még szélmalomként működött, majd az 1940-es évektől raktárként funkcionált. 1964-től indult el a műemlékké nyilvánítása és felújítása. Kiskunhalas első műemléke lett 1966-ban. 2008 óta Zenélő szélmalom néven kulturális rendezvényt szervez itt a Pásztortűz Egyesület.

18:00 – Katolikus istentisztelet

19:00 – Szép álmokat: Janikovszky Éva - Égigérő fű

19:15 – Irodalom az éterben: Ransom Riggs - Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei

20:00-Lélekműhely: A büntető készenlét-séma 3.- A paradigmaváltás 12 pontja 10. A saját esendőségemmel való (pozitív) kapcsolat. „Szeress engem föltétel nélkül!” Az elfogadás dilemmája – elfogadás és változás. Játék a székekkel – 5 szék a színpadon – rendszerszemlélet.) 11. Létezésem igazolása pozitív jogosultságok által. Válasz Auschwitzra. Lerakhatatlan felelősségem van. – Az áldozat felelőssége. John Gottman – Felelősség a hűtlenségben. 12. Rátalálás a bizalomra. (1. Gyermeki bizalom. 2. Bizalomvesztés. 3. A felnőtt ember bizalma.)

21:00 - Régi Tanítások: Bödecs Pál

22:00 -  Éjszakai virrasztó Irodalom: Rejtő Jenő - Csontbrigád