Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2017. 07.26. Szerda

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom:Alexandre Dumas - Emma Lyonna

5:30 – Serkenj fel!- Friebert Tibor – baptista

6:00Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: Babenyecz Gabi és Bognár Edmond diákriporterek kérdezték az utca embereit arról, ki hogyan tölti a nyaralását!  Sziládys diákok köszi óráikat a rádióban töltötték, melyen belekóstoltak a hangvágás, riportkészítés alapjaiba. Serfőző Édát, Csonka Ákost, Kissné Zsuzsikát, Csányi Ágnest és egymást interjúvolták azon kérdés mentén, ami a legtermészetesebb így nyár közepén, ki, hogyan szokott pihenni!  Fogadják szeretettel a fiatalok riportjait! (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje                                                                       

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – 153-Lélkemód magazin: Mesterségem címere sorozat - Gáldonyi Sándor százados a katonai pályáról, szakmáról mesél: "Tűzoltó leszek s katona.." - tervezi kis Balázs József Attila versében. A halasi származású Gáldonyi Sándor százados meg is valósította ez utóbbit, s nagy lelkesedéssel mesél a katonai pályáról, hivatásról. Meglepő, hogy a vershez képest ő nem tervezte ezt kiskorában, szinte az utolsó Tekós évben dőlt el, hogy merre is menjen tanulni, s a mai napig nem bánta meg ezt a döntést! Biztonságot adó az a keretrendszer, amiben folyik az oktatás, kiképzés és ez nagyon megfelelt Sanyi elképzeléseinek. Ma már ő is tanít középiskolában és főiskolán is, honvédelmi ismereteket. Természetesen az anyagi lehetőségek is kedvezőek, ahogyan volt ez régen is, és nyilván ez sem utolsó szempont egy munkahely kapcsán. De hogy miért is szereti, mi mindennel is foglalkozik Sanyi, és MIÉRT jó lenni katonának? - megtudják, ha velünk tartanak!

11:00 – S’Örömkonyha:  Sörvacsora. A mai napon a sör-étel párosítás lesz a témánk, s néhány ötletet is hallhatnak. Tartsanak velünk!

12:00 – Retro magazin: Tudomány mai állása

14:00 – Sztárportré: A Sztárportréban Bebe lesz a vendég(ismétlés)

13:00 - Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: Cserkész tábor Apostagon, Váczi Levente és Somoskövi Ákos cserkész őrsvezetők beszámolója: Mobil nélkül, önállóan, szabadon és fegyelmezetten - ez is lehetne az összefoglaló címszavakban.Közel 500 fővel vettek részt cserkészek július elején a 8. cserkészkerület táborában az apostagi ültetett erdőben. Két nyilatkozó fiatalemberünk őrseiket vezetve vettek részt a fegyelmezettséget, önállóságot és hitbeli nevelést célzó cserkész rendezvényen. Megismerjük beszámolójukból azt a szokásrendszert, melyben zajlottak a programok, és azt is megtudjuk, hogy a cserkészeknek nem kell asztal, szekrény, mert készítenek maguknak! Feltétlenül tartsanak velünk!

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Bitmobile: (ismétlés)

19:00 – Szép Álmokat: Janikovszky Éva – Égig érő fű

19: 15 – Irodalom az Éterben:  Ransom Riggs - Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei

20:00 – Lélekműhely: Az érzelmi gátoltság-séma 6.Kiegészítő igazságok. (Önkifejezés és alkalmazkodás. Tévéműsor – 1 óra 20 perc.) Az érzelmi önkifejezés szabadságának a területei. 27. Természetes. (A természet. Kulturális gátoltság. Időjárás jelentés – kölcsönös neurotikus allergia. Zokni. Snoopy-s poszter, akvárium.) 28. A szeretet kifejezése. (Nincs vesztenivalóm.) 29. Ragaszkodás, kötődés. (A harag kifejezése. Projekció- introjekció. – A féltékeny férfi. – Helyzetek négy székre.)

21:20 – Életutak: Fekete Ágnes riportja: Összeállítás Farkas Ibolya riportjaiból.  

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Rejtő Jenő - Csontbrigád