Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2017.07.25. Kedd

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Alexandre Dumas - Emma Lyonna

5:30 – Serkenj fel – Édes Árpád - református

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: További pályázatok, kerékpárút Kunfehértóra? - Farkas Dániel alpolgármester tájékoztatója: A beadásra kerülő pályázatok ismét a fejlődés reményével örvendeztetik meg a lakosainkat, például a Fehértóra vezető kerékpárút sokakat sarkall majd az egészsége bicajozásra a kedvelt üdülőcentrum irányába. A júliusi rendkívüli testületi ülés egyik érdekes eleme a Sóstói szabadidőpark, és a tó helyzetének, fejlesztésének kérdése. Mindezekről részletesen beszámol Farkas Dániel alpolgármester, tartsanak velünk!(az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – bITmobile: – Informatikai tájékoztató magazin: következő adása lesz hallható, melyben a két műsorvezető kalauzol el bennünket, az informatika világába.

11:00 – Sztárportré: A mai adásban Bebe lesz a vendége Molnár Szabolcsnak.

12:00 – Retro magazin: 30perc alatt: Japán II

13:00 - Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: Babenyecz Gabi és Bognár Edmond diákriporterek kérdezték az utca embereit arról, ki hogyan tölti a nyaralását! Sziládys diákok köszi óráikat a rádióban töltötték, melyen belekóstoltak a hangvágás, riportkészítés alapjaiba. Serfőző Édát, Csonka Ákost, Kissné Zsuzsikát, Csányi Ágnest és egymást interjúvolták azon kérdés mentén, ami a legtermészetesebb így nyár közepén, ki, hogyan szokott pihenni! Tartsanak velünk, és fogadják szeretettel a fiatalok riportjait!

14:00 – Jóllét magazin:Tájfutás rejtelmeibe és szépségeibe vezet be bennünket Vásárhelyi Tas. A riporter Hérák Anita (ismétlés)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00 - Tudomány mai állása: 80 nyelven fordít a zsebre vágható tolmácsgép. Okos-lépcső segíti a közlekedést. Beszél a kapu, matekot tanít a gép az interaktív játszótéren. Érkeznek az első döbbenetes felvételek a Jupiter vörös foltjáról. Miért úszkálnak kukacok és pöttyök a szemünkben? Felül lehet írni a szokásainkat – derül ki egy új magyar kutatásból.

19:00  - Szép Álmokat: Az égig érő fű

19:15 - Irodalom az Éterben:  Ransom Riggs - Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei

20:00 – Lélekműhely: Az érzelmi gátoltság-séma 5. 23. Intimitás. 24. Szenvedély. (Torontó – NBA döntő. „Atyaaa, a gatyaaa!”) 25. Önmagam megmutatása. (Beállni középre. Megsértődés.) 26. Kiszámíthatatlan. (Macách színház – Körmendi improvizál. Meglepetés út.) 27. Természetes. A séma negatív oldala. A harag kifejezése a kapcsolatban. („Elegem van belőled!” Leértékelés. Emlékezés. Fizikai állapotok. Cselevés.) A kapcsolat építéséért kifejezett (pozitív) harag. A gyöngédség negatív oldala. Gyerekkori önvédő stratégiák – Projekció, introjekció.

21:15 – Életutak:Fekete Ágnes riportja: Amikor megismertük egymást a férjemmel, elmentünk kirándulni messze a hegyekbe, és ott találtunk egy tojás alakú követ, ami éppen ketté volt hasadva. Ő vitte haza az egyik felét, én a másikat, elneveztük jegykőnek. Ma is őrizgetjük ezt az emléket. Akkor még nem gondoltam arra, hogy öntudatlanul egy ősi szimbólumot jelenítettünk meg, mivel a görögök éppen így küldtek jeleket egymásnak, és innen ered a szimbólum szó, az összerak, összedob kifejezés. Az egyházi nyelv megértése szempontjából nagyon fontos gondolkodnunk ezekről az ősi képekről, amik bennünk élnek. Dr. Szőnyi Magda pszichológussal beszélgettem, aki szimbólumterápiával is foglalkozik. … Hallottuk, hogy a szimbólumnak éppen az ellenkezője a diabolosz, a szétdobáló, az ördög. Talán a család az a kis közösség, amelyiket a legjobban megtépázza a széthúzó erő. Feketéné Gacsó Mária logopédus arra figyelt föl, hogy a szimbolikus tartalmú rítusok, a családi szokások még a dadogó emberek számára is segíthetnek. Nem is beszélve az egyházi rítusokról.

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Rejtő Jenő - Csontbrigád