Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2017. 07.21. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Alexandre Dumas - Emma Lyonna

5:30 – Serkenj fel! –  Dányi-Nagy Márió

7:00- Mongying Show

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: Önkéntes tartalékos katonai toborzás - Nagy Viktor alezredes és Gáldonyi Sándor százados- tájékoztató: Most jó lenni katonának! - ha összefoglalnánk mai riportunk témáját. Elsősorban a nemrégiben beindult Önkéntes Területvédelmi Tartalékos szolgálatról hallhatnak hallgatóink, de természetesen a szerződéses katonai pályára is betekintést kaphatunk vendégeink segítségével. Gáldonyi Sándor az MH Katonai és Központi Nyilvántartó Parancsnokság kecskeméti irodájának munkatársa, valamint Nagy Viktor alezredes a Bács-kiskun megyei önkéntes területvédelmi tartalékos alapegység parancsnoka segítenek a tájékozódásban ezen az új területen. Elmondják a bekerülés feltételeit, az evvel járó feladatokat és természetesen az ehhez társuló anyagi juttatásokat is. Egyszóval, akár szerződéssel, akár önkéntes módon, de MOST jó lenni katonának! Tartsanak velünk! (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 -  S-Örömkonyha: A S'örömkonyha-Gasztro percek első adásában, az idei nyár nagy slágeréről mesél Kiss Tamás. Megismerhetjük az IPA (Indian Pale Ale) történetét, fajtáit, és egy receptet is megoszt velünk, amolyan sörkorcsolya gyanánt. Tartsanak velünk ebben az új magazinban, ahol hétről-hétre remek gasztro tippekkel szolgálunk.  (ismétlés)

11:00 – Tudomány mai állása: Megalkották a kereket, ami soha nem kap defektet. Forradalmasíthatja az autózást a gömb alakú kerék. 10 másodperc alatt fogat moshatunk az új fogkefével. Elkészült az akku nélküli mobiltelefon. Űrhajóval térítenék el az aszteroidát. Megfejtették a rejtélyt: Mitől olyan erős a rómaiak 2000 éves betonja.(ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Sztárportré: St. Martin

13:00 -Halasi Kaleidoszkóp: A közelmúlt rendőrségi hírei - nyaralás biztonságban, beszélgetés Farkasné Wodring Zsuzsával:  Hogyan vezessünk egy hosszabb úton, nyaralásunk előtt mit és hogyan érdemes előkészülni, hol lehet beállítani az okos telefonon az autópályák elkerülését? Mindezekre választ kapnak, ha velünk tartanak! Súlyos közlekedési balesetek is voltak az elmúlt időszakban, melyben a nagy meleg, a  nem megfelelő egészségi állapotban történő vezetés játszott közre. Természetesen az elmúlt hét egyéb kék híreiből is hallhatunk. Rendőrségi szakértőnk nem győzi eleget hangsúlyozni, hogy zárjuk autónkat, lakásunkat és ne hagyjuk magunkat ígéretes nyeremények által becsapni!

14:00  – Babusgató: Hőség, napszúrás, strandolás - Dr. Petrekánits Zsuzsanna gyermek háziorvossal beszélgettünk -  A nyár a pihenés, a kikapcsolódás ideje, azonban veszélyeket is rejt magában. Melyek ezek a veszélyforrások, mire kell odafigyelnünk?  Beszélgetés dr. Petrekánits Zsuzsanna gyermek háziorvossal a hőség, a kánikula, a napszúrás, a strandolás, a rovarcsípések veszélyeiről, és hasznos tanácsok a megelőzésre, a problémák megoldására.(ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin és Igéző

18:00 – Mongying Show: (ismétlés)

19:00  - Szép Álmokat:  Frédi és Béni, a két kőkorszaki szaki

19:15 - Irodalom az Éterben: Ransom Riggs - Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei

20:00 - Lélekműhely:Az élet sakk-mattot adott. Hogyan tovább? 3. // Az érzelmi gátoltság-séma 1. Nem a tapasztalataink alapján érdemes élni, hanem a tapasztalataink megértése alapján. Eredeti tapasztalat – Olimpia. Átvett tapasztalat. Rágódás. Lényeglátó gondolkozás. Szabad döntés a minőségi tapasztalat mellett. Szabadon cselekszem, vagy a szabadságomért cselekszem. Feri: hogyan bírom én a papi életet? Az érzelmi gátoltság-séma 1. Megszégyenítés. Pozitív érzések gátoltsága. A gondoskodás gátoltsága. Érzelmi gátoltság séma vs. elégtelen önkontroll, önfegyelem séma.

21:15 – Életutak: Hitvalló - Prőhle Gergely 2. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Cornelius Ryan - A leghosszabb nap