Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2017.07. 22. Szombat

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 - Hajnali virrasztó Irodalom: Alexandre Dumas - Emma Lyonna

5:30 – Serkenj fel!: Édes Árpád

6:54 – A Nap Igéje                 

8:00 – Babusgató: Hőség, napszúrás, strandolás - Dr. Petrekánits Zsuzsanna gyermek háziorvossal beszélgettünk -  A nyár a pihenés, a kikapcsolódás ideje, azonban veszélyeket is rejt magában. Melyek ezek a veszélyforrások, mire kell odafigyelnünk?  Beszélgetés dr. Petrekánits Zsuzsanna gyermek háziorvossal a hőség, a kánikula, a napszúrás, a strandolás, a rovarcsípések veszélyeiről, és hasznos tanácsok a megelőzésre, a problémák megoldására.(ismétlés)

9:00 – Jóllét: Miért jó olvasni? – beszélgetés a Martonosi Pál könyvtár munkatársaival Kovacsev Istvánné Anikóval és Tóthné Felföldi Zsuzsannával : Beszélgetés a könyvtár dolgozóival arról, hogy miért fontos és miért jó olvasni.(ismétlés)

11:00 – 153-Lélekmód: A feladatvégzés teremti az önbizalmat, Szabó Ábel, Bognár Edmond és Babenyecz Gabriella diákok mesélnek a diákmunkáról:A régiek sokkal talpraesettebbek és bátrabbak voltak, mondják sokan! Ez nyilván vitatható, de az biztos, hogy a mai fiatalok komoly önbizalom hiánnyal küszködnek. Nincs más varázsszer, mint a minél több igazi, hasznos és felelősséggel járó feladat elvégzése. Bizony a legnehezebb ma jó feladatot találni a gyerekek számára, ez a szülők és az iskola feladata is egyben. A csodaszer működik, az elvégzett feladat segíti a diákok ügyességét, megerősíti pozitív énképük kialakulását, növeli önbizalmukat. Erről vallanak és mesélnek stúdióvendégeink saját tapasztalataik alapján. Diákoknak és szülőknek egyaránt szívből ajánlott riport! (ismétlés)

15:00- Mária Rádió előadások: Pap Miklós görög katolikus atya a Sapientia Főiskola Tanszék vezetője.

16:00 – Halasi szószék: Baptista Istentisztelet

17:00 – Klasszikusok órája: A Klasszikusok órája adásában, ma a sanzonokról lesz szó. A sanzon francia eredetű daltípus. Jellemzője a komoly mondanivaló, az igényes költői fogalmazás. Gyakran költők megzenésített verseit jelenti; lírai, néha epikus szöveggel. A 19. század és 20. század fordulóján Franciaországban keletkezett, a kabarékban tűnt fel. Eredetileg zongorakísérettel adták elő. Jellemzője a könnyed szórakoztatásra való törekvés volt, érzelmes, sikamlós vagy humoros – költői igényességű – szöveggel. A chanson szó már a 14. században is a dalok neve volt Franciaországban, természetesen még egészen más – szóló- vagy kórussal előadott világi dalok – műfaját jelölve ezzel.

18:00 – Hitvalló

19:00 – Szép Álmokat: Frédi és Béni, a két kőkorszaki szaki

19:15 – Irodalom az Éterben: Ransom Riggs - Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei

20.00 – Lélekműhely:1. Az érzelmi gátoltság-séma 2.Hogyan tudunk szabadok lenni a gátoltság és a gátlástalanság között félúton? 1. Gátolt vagyok. 2. Megtanulok valami önkifejezést. 3. Megtanulom nem kifejezni. 4. Most szabad vagyok. Az érzelmi gátoltság séma belső dinamikája. Hogyan cselekedhetünk magunkért, hogy az érzelmekben ne legyünk gátoltak? 1. Színek. 2. Formák. 3. Hangok. Erikson – veszélyhelyzetek megoldása váratlan helyzetekkel. 4. Anyagok. 5. Mozdulatok. Őrült, dilis, szerelem. 6. Tempók. 7. Erősség, az erő kifejezése. 8. Stílusok.

21:20 – Régi tanítások

22:00 - Éjszakai virrasztó Irodalom: Cornelius Ryan - A leghosszabb nap