Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2017.07.20. Csütörtök

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Alexandre Dumas - Emma Lyonna

5:30 – Serkenj fel! - Bödecs Pál

6:00 – Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: A halasi Idősek Klubjáról mesél Juhász Ildikó vezető: Az idősellátás fontos bázisa városunkban az Idősek Klubja, mely önkormányzati körbe tartozik. Juhász Ildikó vezetőnő munkatársaival közel 35 fő idősnek segít jelenleg, hogy a napjai ne magányban, hanem szerető közösségben teljenek. Teszik ezt nappali ellátásban, azaz hétköznapokon reggel 8-16 óráig és szombaton is várják látogatóikat 8-14 óráig. Beszélgetés, gyakorlati testi-lelki segítség az melyet kapnak az ide járó férfi és női idősebb korosztály tagjai. A legcsodásabb az a szeretet, melyet nemcsak mi adunk, hanem melyet visszakapunk a klub tagjaitól, vallja Ildikó a klub vezetője. Feltétlenül tartsanak velünk! (szerdai adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 –Babusgató: Hőség, napszúrás, strandolás - Dr. Petrekánits Zsuzsanna gyermek háziorvossal beszélgettünk -  A nyár a pihenés, a kikapcsolódás ideje, azonban veszélyeket is rejt magában. Melyek ezek a veszélyforrások, mire kell odafigyelnünk?  Beszélgetés dr. Petrekánits Zsuzsanna gyermek háziorvossal a hőség, a kánikula, a napszúrás, a strandolás, a rovarcsípések veszélyeiről, és hasznos tanácsok a megelőzésre, a problémák megoldására.

11:00 – Bitmobile: (ismétlés)

12:00 – Retro magazin:- Jóllét: Philadelfiások - beszélgetés Dudás Erika telephely vezetővel

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp: Önkéntes tartalékos katonai toborzás - Nagy Viktor alezredes és Gáldonyi Sándor százados tájékoztató: Most jó lenni katonának! - ha összefoglalnánk mai riportunk témáját. Elsősorban a nemrégiben beindult Önkéntes Területvédelmi Tartalékos szolgálatról hallhatnak hallgatóink, de természetesen a szerződéses katonai pályára is betekintést kaphatunk vendégeink segítségével. Gáldonyi Sándor az MH Katonai és Központi Nyilvántartó Parancsnokság kecskeméti irodájának munkatársa, valamint Nagy Viktor alezredes a Bács-kiskun megyei önkéntes területvédelmi tartalékos alapegység parancsnoka segítenek a tájékozódásban ezen az új területen. Elmondják a bekerülés feltételeit, az evvel járó feladatokat és természetesen az ehhez társuló anyagi juttatásokat is. Egyszóval, akár szerződéssel, akár önkéntes módon, de MOST jó lenni katonának! Tartsanak velünk!

14:00 – 153-Lélekmód: - A feladatvégzés teremti az önbizalmat, Szabó Ábel, Bognár Edmond és Babenyecz Gabriella diákok mesélnek a diákmunkáról: A régiek sokkal talpraesettebbek és bátrabbak voltak, mondják sokan! Ez nyilván vitatható, de az biztos, hogy a mai fiatalok komoly önbizalom hiánnyal küszködnek. Nincs más varázsszer, mint a minél több igazi, hasznos és felelősséggel járó feladat elvégzése. Bizony a legnehezebb ma jó feladatot találni a gyerekek számára, ez a szülők és az iskola feladata is egyben. A csodaszer működik, az elvégzett feladat segíti a diákok ügyességét, megerősíti pozitív énképük kialakulását, növeli önbizalmukat. Erről vallanak és mesélnek stúdióvendégeink saját tapasztalataik alapján. Diákoknak és szülőknek egyaránt szívből ajánlott riport!(ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé Magazin és Igéző

18:00- S-Örömkonyha: A S'örömkonyha-Gasztro percek első adásában, az idei nyár nagy slágeréről mesél Kiss Tamás. Megismerhetjük az IPA (Indian Pale Ale) történetét, fajtáit, és egy receptet is megoszt velünk, amolyan sörkorcsolya gyanánt. Tartsanak velünk ebben az új magazinban, ahol hétről-hétre remek gasztro tippekkel szolgálunk.(ismétlés)

19:00 – Szép Álmokat: Frédi és Béni, a két kőkorszaki szaki

19:15 – Irodalom az Éterben: Ransom Riggs - Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei

20:00 – Lélekműhely: Az élet sakk-mattot adott. Hogyan tovább? 2.Snoopy – „50” póló. Életkorok sérülései. 1. Csecsemőkor. (Bizalom, bizalom vesztés. Kötődés, kötődés vesztés. Átélem a rendkívüliségemet.) 2.Ödipális korszak (Szerelmes vagyok az anyámba/apámba. Anya/apa a példakép – összeszedem magam.) 3. Serdülőkor (Identitás keresés, identitás vesztés. A példaképpel való azonosulás.) Konklúzió

21. 20 – Életutak: Életutak_2017.07.20. Hitvalló - Prőhle Gergely 1. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Cornelius Ryan - A leghosszabb nap