Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2017. július 11., Kedd

Írta:

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Alexandre Dumas - Emma Lyonna

5:30 – Serkenj fel – Bödecs Pál

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp:az előző napi adás ismétlése

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – bITmobile: – Informatikai tájékoztató magazin: következő adása lesz hallható, melyben a két műsorvezető kalauzol el bennünket, az informatika világába.

11:00 - Rövid Tájékoztató rovat

12:00 – Retro magazin: 30perc alatt: Jordánia

13: 00 - Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp:A 2017-es Kunfehértói Református Hittantábor csemetéinek élményei, sok lány egy fiú!:Kacagó gyereksereg vett részt az elmúlt héten a reformátu1-5.-es táborában. Sokan közülük elsőként vettek részt táborban, tanulgatva az önállóságot, bátorságot. Még többen leltek új barátra, és természetesen egy kicsit új családra a közösségben, s lettek tábori új anyukák, apukák és lelki testvérek a hét folyamán.  Hallgassák mit mesél a gyerekszáj minderről a csodás élményről. Akik nyilatkoztak: Löszter Alexandra, Váczi Veronika, Sörös Luca, Gáspár Ramóna, nyilas Eszter, Varga Médea, Majzik Petra, Rábel Rebeka, Bartek Bence, Lengyel Vivien, Erdélyi Dóra és Fenekes Anna!

14:00 – Jóllét magazin: A cukorbetegség szemészeti szövődményeiről beszélgettünk dr. Huszár Szilvia szemorvossal: dr. Huszár Szilvia szemorvos beszél a szürke, illetve a zöld hályogról, mint a látásromlás kockázati tényezőseiről, valamint a szemfenéki elváltozásokról és megtudhatjuk, hogyan zajlik egy ilyen vizsgálat. A szakember felhívja a figyelmet arra is, hogy miért fontos a szemészeti ellenőrző vizsgálaton gyakran részt venni.

15:00 – Hazafelé magazin

19:00  - Szép Álmokat: Maja a méhecske

19:15 - Irodalom az Éterben:  Eric Knight - Lassie hazatér

20:00 – Lélekműhely: A kételkedés hitre vezető folyamata 7. - Az életválság folyamata, s az abból kivezető út Jónás könyve alapján 1.

21:15 – Életutak:Fekete Ágnes riportja: Már-már közhelyszerűen hangzik el itt is, ott is a mondat, Magyarországon nem volt rendszerváltás. Csak az a baj, hogy ez a mondat ténylegesen közhely, és senki nem gondol bele mélyen, hogy mit is mond ki ezzel a pár szóval- legyen ez az állítás akár igaz, akár hamis. Nem gondolunk bele abba sem, micsoda örökséget hordunk ma is a vállunkon az egyházak életét tekintve. Például azt, hogy nincsen vegytiszta sors, hogy nincsenek tökéletes mártírjaink. Emberéletek vannak, akik igyekeztek, ahogyan lehet jól élni, Krisztust hirdetni. Most egy lelkészi életutat szeretnénk bemutatni. Nem piedesztálra állítani, inkább egy kicsit az ünnepre is készülve bemutatni azt a korszakot. Boda József veszprémi lelkész volt, majd mivel a püspök kiszemelte a maga számára állását, kitették egy falusi parókiára. A történet legizgalmasabb mondata, halljuk majd: az volt a tét, kinek vannak erősebb kapcsolatai. Persze akkor a szovjet kapcsolatok győztek. Boda Józsefről először lányai, Zsuzsa és Éva beszélnek, majd Hodossy Lajos, aki egy könyvet is megjelentetett róla.

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Rejtő Jenő - Egy bolond száz bajt csinál (Reviczky Gábor) és Rejtő Jenő - Járőr a Szaharában - A halál fia (Reviczky Gábor)