Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2017. július 05., Szerda

Írta:

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom:Alexandre Dumas - Emma Lyonna

5:30 – Serkenj fel!- Balogh Róbert

6:00 – Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp:az előző napi adás ismétlése

6:54 – A Nap igéje                                                                                            

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – 153-Lélkemód magazin:Ferenci Zoltán református lelkész, kábítószerügyi szakértő és csoport trénerrel beszélgetünk: Zoli régóta foglalkozik már közösségfejlesztéssel, segítve egy -egy csoport tagjainak önismeretét, kapcsolatrendszerét, működését. A kiskunhalasi Benjámin dolgozóinak tartott képzést városunkban. Kérdeztük természetesen a mai kábítószerhelyzetről is, hisz óriási tapasztalata van ezen a téren is. Megismerjük, milyen speciális helyzetben vannak a lelkészek és milyen kompetenciákat lenne szükséges ezen a területen is fejleszteni. Feltétlenül tartsanak velünk!

11:00 - Rövid Tájékoztató rovat:Kedvenceink védelmében:

12:00 – Retro magazin: Sztárportré: Kecskés Tibor

14:00 – bITmobil– Informatikai tájékoztató magazin:(keddi adás ismétlése)

13:00 - Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: Riport Kollarics Gáborral, Szabó Istvánné festménykiállításáról: 2017. június 23.-án nyílt meg a halasi Csipkeházban Szabó Istvánné festménykiállítása és ennek kapcsán beszélgettünk Kollarics Gábor rajz, vizuális kultúra és média tanárral, aki a kiállítás megnyitó beszédét is mondta.

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin

19:00 – Szép Álmokat:Bors néni

19: 15 – Irodalom az Éterben:  Eric Knight - Lassie hazatér

20:00 – Lélekműhely:  A vallásos kétely pszicho dinamikája 2. - A kételkedés hitre vezető folyamata 1: 3. A vallásos intézmények elutasításaként kialakult kétely. 4. Lélektani kétely. 5. A vallás természetéből, annak intézményes jellegéből adódó kétely. 6. Tudományos szemléletmódból fakadó kétely. 7. Rituális kétely. A kételkedés hitre vezető folyamata 1. Tudatosítás 2. A kétely nem hitetlenség!

21:20 – Életutak:Fekete Ágnes riportja: Egy levél kering a világhálón, amely azt írja, Karácsonyt a nyugati nagy városokban már nem Krisztus születéseként ünneplik, hanem a fény ünnepe lett. Nem is mondják ki, hogy christmas, hanem egy X-szel helyettesítik Krisztus nevét, nehogy kiderüljön a lényeg. Látható, ahogyan a nyugati kultúra önazonosságát igyekeznek elveszíteni. Ilyenfajta értékvesztés teljesen elképzelhetetlen mondjuk egy mohamedán országban. De az is döbbenetes, ahogyan ez a folyamat a nyelv romlásában megjelenik. Nekem meggyőződésem, hogy ma már hitvallás, ha valaki szépen beszél magyarul. Ha nem rövidítünk mindent, ha világosan mondjuk ki, amit gondolunk, és azt mondjuk, ami valóban bennünk van. Most egy olyan embert mutatunk be, akinek ez a hitvallása. Dér Katalin az ókor történelemtudósa.

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom:Jókai Mór: A jövő század regénye