Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2017. július 04., Kedd

Írta:

 

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Alexandre Dumas - Emma Lyonna

5:30 – Serkenj fel – Édes Árpád

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp:az előző napi adás ismétlése

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – bITmobile: – Informatikai tájékoztató magazin: következő adása lesz hallható, melyben a két műsorvezető kalauzol el bennünket, az informatika világába.

11:00 - Rövid Tájékoztató rovat: Sport; Kertelő:

12:00 – Retro magazin: 30perc alatt: INDIA

13: 00 - Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp:A 2017-es nyári táborokról mesél Édes Árpád református lelkész: A rendkívüli népszerűségnek örvendő református gyermek táborai a református egyháznak idén két turnusban és két helyszínen zajlanak. Az alsó tagozatosokat a kunfehértói ifjúsági tábor, a felsősök idén Sikondára mennek vezetőikkel. Miért is pótolhatatlan élmény ez a hét, mit adhat egy-egy ilyen tábori közösség Istenélményben, szeretetben, erről hallhatunk szívhez szóló szavakat Édes Árpád elnök lelkésztől.

14:00 – Jóllét magazin: Az érszűkület jeleiről és következményeiről - Dr. Takács Tibor érsebész: Alattomos betegség, mivel sokáig tünetmentes, így a későn felismert, vagy elhanyagolt érszűkület igen súlyos következményekkel járhat, amelyek kezelése nehezebb, ezért a megelőzésre kell nagyobb hangsúlyt fektetni. A betegségre hajlamosító fő tényezők a dohányzás, a cukorbetegség, az elhízottság, a magas vérnyomás, a magas vérzsír- és húgysavszint és a mozgásszegény életmód. Sajnos a genetikai hajlamot nem lehet kivédeni, de megfelelő életmóddal és rendszeres szűréssel sokat tehetünk a betegségek és szövődményeik kivédéséért - hívja fel a figyelmet Dr. Takács Tibor érsebész. -(ismétlés)

15:00 – Hazafelé magazin

19:00  - Szép Álmokat: Mikszáth Kálmán - A két koldusdiák

19:15 - Irodalom az Éterben:  Eric Knight - Lassie hazatér

20:00 – Lélekműhely: A vallásos kétely pszicho dinamikája 1. A nem kívántság hatásai az emberre. A hit intézményei. A vallásos kétely pszicho dinamikája: 1. Reaktív és negatív kétely. 2.Személyes jogok sértése által kiváltott kétely.

21:15 – Életutak:Fekete Ágnes riportja: Sokszor gondolkodunk, mennyiben különbözik mai korunk minden eddiginél. Vajon az, hogy benne élünk, nem tesz-e bennünket vakká, és túlságosan sötét szemüvegben látjuk a dolgokat. Biztosan mindig voltak szörnyűségek, és az is biztos, hogy a maga idejét senki nem tudja jól megítélni. Az azonban valószínű, hogy egy korszak sem volt még, amiben ennyire féltenünk kellett volna legbensőbb köreinket, amelyik ennyire a legszemélyesebb énünket támadta volna meg a hatalom eszközeivel. Egyik ismerősünk nagyon magányosnak érezte magát, és egy újság párkereső hirdetésére válaszolt. Kapott is egy sms-t, majd sms-ben tologatta a képzelt hölgy a találkozó választott időpontjait, mire kiderült, hogy emelt szintű díjjal fizetett minden üzenetért, és csak egy pénzszerző becsapás volt az egész. Ugyanakkor, ha csecsemő gyermekemet gerince védelmében-mózeskosárban szállítom az autóban, megbüntetnek, mert az megfizethető biztonság. De büntetlenül lehet családokat szétzilálni, lehet az ember legalapvetőbb bizalmi körét ízzé-porrá zúzni. Nagyon féltenünk kell lelkünk, szeretetünk, életünk legmélyét, a családot. Nem felszisszennünk kell, megdöbbennünk, hanem teljes erővel védenünk kapcsolatainkat. Most egy nagycsaládos anyukát hallhatnak, aki az érdi Ága-boga Egyesületet vezeti, és a nemrég megtartott Nagycsaládosok Országos Konferenciáján vett részt. Ott arról is beszélgettek, vajon mire kell vigyáznunk a családban. Mit tehetünk azért, hogy ép lelkűek maradjunk? Mit köszönhet a társadalom a családnak?

 22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Jókai Mór: A jövő század regénye