Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2017. június 28., Szerda

Írta:

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom:Alexandre Dumas - Emma Lyonna

5:30 – Serkenj fel!- Dányi-Nagy Márió

6:00 – Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp:az előző napi adás ismétlése

6:54 – A Nap igéje                                                                                            

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – 153-Lélkemód magazin:Böjte Csaba Atya közelről - az Alsóvárosi Katolikus Templom látogatása alkalmával: Talán kevesen tudják, hogy ezt a hatalmas életművet Isten segedelmével megvalósító Ferences rendi szerzetes atya, Böjte Csaba 25 évesen döntött arról, hogy pap lesz és az életét Isten kezébe teszi. Eredetileg civil foglalkozása közben úgy érezte, hogy üresen peregnek a napok és ennek nem így kellene lennie. Ám maga sem gondolta, hogy az a marok, amelybe akkor az életét belehelyezte, ennyi áldást hoz majd. Ma több mint 80 otthonban fogadják a mély szegénységből jövő gyerekeket, ahol otthont, élelmet, ruhát és nevelést biztosítanak számukra Csaba Atya és munkatársai. Több mint 6000 kisember fordult meg és került ki az általa létrehozott Dévai Szent Ferenc Alapítvány intézményeiből az elmúlt 24 évben, itt kapva lehetőséget az új és jobb életre. Őszintén vidám és közvetlen szavaiból kiderül, hogyan élte át mindezt, megismerjük aktuális örömeit, nehézségeit és természetesen terveit. Azt is megtudjuk, hogyan tudunk segíteni ebben a munkában mi, és vezérgondolatát: Az Úristen nem teremt selejtet, mind értékesek vagyunk!

11:00 - Rövid Tájékoztató rovat:Kedvenceink védelmében:

12:00 – Retro magazin: Sztárportré: Bebe

14:00 – bITmobil– Informatikai tájékoztató magazin:(keddi adás ismétlése)

13:00 - Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp:  Az egyre népszerűbb előrehozott érettségikről mesél a Szilády igazgatónője és igazgatóhelyettesei: Elsőként Gavlikné Kis Anita igazgatóhelyettes tájékoztat bennünket arról, hogyan is működik az előrehozott érettségik rendszere. Megtudjuk, hogy nyelvekből és informatikából tehetik ezt meg a diákok, akik egyre gyakrabban élnek evvel a lehetőséggel, gyakran már 10. osztály után is. Szabó Ferenc igazgatóhelyettes szerint a diákok egyre jobban tudnak szelektálni, dönteni arról, milyen fakultációt válasszanak, mely tárgyból menjenek korábban érettségizni, bár természetesen az is előfordul, hogy félúton pályatervet, fakultációt váltanak. Varga Judit igazgatónő rávilágít arra, hogy ez a lehetőség azért is egyre népszerűbb, mert felszabadulnak az utolsó években egy-egy tantárgy alól, így több idejük marad és célirányosabban tudnak a felvételi tárgyakra koncentrálni. Feltétlenül tartsanak velünk, mert igazgató asszony befejezésül sok hasznos tanáccsal látja el a szülőket a nyári szünidőre!

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin

19:00 – Szép Álmokat:A két koldusdiák

19: 15 – Irodalom az Éterben:  Hegedűs Géza - A milétoszi hajós

20:00 – Lélekműhely:  a hitetlenség szívünk mélyén élő jellemzői Önkontroll/én határ elvesztésétől való félelem; Isten nélküli léttől való félelem.

21:20 – Életutak:Fekete Ágnes riportja:Makkai Sándor püspök, tanár, író, történész volt. Makkai Lilla, lelkész-unokája és Pomogáts Béla irodalomtörténész beszélnek róla.

 22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom:Jókai Mór: A jövő század regénye