Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2017. június 17., Szombat

Írta:

4:30 - Hajnali virrasztó Irodalom: Kornis Mihály: Vigasztalások könyve és Alexandre Dumas - Emma Lyonna

5:30 – Serkenj fel!: Bödecs Pál

6:54 – A Nap Igéje

7:00 – A tudomány mai állása: A tartalomból: Veszélyesebb lesz a Mars meghódítása, mint eddig hittük. Kiválasztották a lehetséges Marsutazókat. Rendkívül forró bolygót találtak a csillagászok. Hamarosan életre kelthetik a kómás betegeket. 10 genetikai mutáció, amivel "szuperhősökké" válhatunk. Bemutatták az első virtuális sínen haladó villamost. (ismétlés)

8:00 – Babusgató: Tanácsok nyárra, óvodásokról szülőknek- Beszélgetés Szabó-Kocsisné Ökrös Ildikóval: Hamarosan megkezdődik a gyerekek által várt nyári szünidő. Ez az időszak a gyerekeknek a szabadságot, ám sok szülő számára megoldandó problémát jelent, a gyermek felügyeletének, hasznos időtöltésének a megszervezése. Mit is csináljanak a gyerekek nyáron? Ehhez próbálunk segítséget nyújtani a Babusgató adásában. A műsor vendége Szabó-Kocsisné Ökrös Ildikó. (csütörtöki adás ismétlése)

9:00 – Jóllét: Mit tegyünk kullancscsípés esetén? -  Milyen tünetek jelenhetnek meg és mikor érdemes orvoshoz fordulni? dr. Kovács Enikő Éva háziorvos válaszol a kullancscsípéskor felmerülő leggyakoribb kérdésekre. A kiskunhalasi háziorvos elmondja a kullancs okozta leggyakoribb betegségek tüneteit és kezelési lehetőségeit is. Azok számára, akik szeretnének még többet megtudni a témáról, azoknak ajánlja az alábbi internetes oldal megtekintését. (ismétlés)

11:00 – 153-Lélekmód: Csíksomlyói búcsú 450. alkalommal. Bíró Emőke tanárnő, Bányai Gábor, Tóbiás Anna, Patocskai Fanni és Krizsán Áron sziládys diákok mesélnek kirándulásukról: Különleges évfordulók estek egybe 2017 június 4.-én vasárnap! A trianoni megemlékezés egybeesett a 450. alkalommal Szent lelket ünneplő Csíksomlyói búcsú közel félmilliós zarándokaival. Ide szervezett egy busznyi lelkes sziládys diákot az erdélyi származású matematika tanárnő. Mint elmondta missziós feladatának is érzi az otthoni és itthoni embereket közel hozni testben és lélekben. A diákok maguk választhattak, hogy verset, prózát vagy épp beszédet szeretnének mondani a Madarasi Hargita csúcsán, sokak örömére, erről és élményeikről mesélnek! Feltétlenül tartsanak velünk! (ismétlés)

14:00 – Sztárportré: A mai Sztárportréban Danny Blue, mentalistával beszélget Molnár Szabolcs

16:00 – Halasi szószék: Baptista Istentisztelet

17:00 – Klasszikusok órája: Az operett hálás témája a kultúrtörténetnek, még ha a műfaj művelői - a „magas” kultúra bűvöletében - többnyire némi lenézéssel hárítják is el e témát, jobbik esetben elnéző mosollyal bocsátják meg egy-egy kísérletező kolléga „operett-ballépését”. Igaz, a szórakoztató ipar zenés termékei jórészt együgyűek, sekélyesek. Primitívsége és illanó könnyedsége ellenére az operett mindig is nagyon népszerű volt, különösen Közép-Európában, az Osztrák-Magyar Monarchiában, és nemcsak a zeneileg képzetlen köz-közönség számára, hanem a művelt nagypolgárság és értelmiség, sőt a muzsikusok, művészek, írók körében is. Az operett átjár régiók és országok határain, átjár társadalmi rétegek, politikai szekértáborok között: valóban nemzetközi és emberközi műfaj.

18:00 –Hitvalló:

19:00 – Szép Álmokat: Thomas  a gőzmozdony

19:15 – Irodalom az Éterben: Hegedűs Géza - A milétoszi hajós

20.00 – Lélekműhely: A hit fejlődése az egyénben 2: 4. Szintetikus, konvencionális, konformista hit. 5.Individuális, reflektált hit.

21:20 – Régi tanítások: Bödecs Pál

22:00 - Éjszakai virrasztó Irodalom: Jókai Mór: A jövő század regénye