Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2017. április 30., Kedd

Írta:

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Wass Albert: A sólyom hangja

5:30 – Serkenj fel – Nyeső Ágnes

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp:az előző napi adás ismétlése

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – bITmobile: – Informatikai tájékoztató magazin: következő adása lesz hallható, melyben a két műsorvezető kalauzol el bennünket, az informatika világába.

11:00 - Rövid Tájékoztató rovat: Sport; Kertelő:

12:00 – Retro magazin: 30perc alatt: Nyugat-Dunántúl, Sopron és Fertő-tó környéke

13: 00 - Tájékoztató rovatunk és Halasi KaleidoszkópA Fazekas kis természettudósairól mesél Nagy-Czirok Lászlóné igazgatónő, Mészáros Réka, és Jáger Tekla tanulók: Sokan rettegnek a matek, fizika tantárgyaktól, nem így a Fazekas diákjai, erről számol be Nagy-Czirok Lászlóné igazgatónő és két kis természettudós mészáros Réka és Jáger Tekla. Megismerjük az iskolában elért szép eredményeket, illetve azt a rendkívül izgalmas felkészítő kutató munkát és kísérleteket , melynek eredménye, hogy a résztvevő diákok megszeretik a biológia, fizika, kémia, földrajz vagy akár a matematika tudomány területeket. Az "Azzá leszel, amit eszel", NTP-MTTD-16-0182 természettudományos projektben például egy éven át dolgoztak a diákok. Mészáros Réka a Mozaik fizika versenyen országos 2., az Öveges Fizikaverseny országos döntőjében 12 lett.
"Nem csak azt tekintjük értéknek, hogy komoly eredményeket, elismeréseket sikerült elérnünk, hanem azt is, hogy sok tanulót be tudtunk vonni programjainkba. Kutatásaikról látványos formában be is tudnak számolni a diákok. Különösen örülünk annak, hogy tanulási nehézségekkel küzdő gyermekeket is sikerrel foglalkoztattuk és fejlesztettük. Élünk minden lehetőséggel, amit városunk középiskolái nyújtanak nekünk a megmérettetéshez." - nyilatkozik igazgatónő.

14:00 – Jóllét magazin: Disputa - egy eszköz a konfliktuskezeléshez - A disputázás a középiskolákban és a felsőoktatási intézményekben a legelterjedtebb. Mire jó a disputa? Szabó-Kocsisné Ökrös Ildikó disputa szerint segíti a vélemények ütköztetését, kritikus gondolkodásra ösztönöz. Pozitív hatással van a személyiségfejlődésre, ugyanakkor alkalmas arra, hogy fokozza a közéleti érdeklődést, valamint a közösséghez tartozás igényét. A riportban részletesen beszél módszeralkalmazási lehetőségeiről és arról hogyan zajlik le egy disputázás. - (ismétlés)

15:00 – Hazafelé magazin

19:00  - Szép Álmokat: Frakk a macskák réme: Kié karosszék?

19:15 - Irodalom az Éterben:  Babits Mihály - A gólyakalifa

20:00 – Lélekműhely: A Pillanatképek Improvizációs Színház vendégjátéka. - A jelenlévők által megélt hangulatok és történetek visszajátszása playback technikával.

21:15 – Életutak: Mit jelent az egyház politikai közszereplése? Kényes kérdés. 3 egészen különböző utat

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Jókai Mór: A jövő század regénye