Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2017. május 28., Vasárnap

Írta:

4:30 - Hajnali virrasztó Irodalom:Wass Albert: A sólyom hangja

5:30 – Serkenj fel!-  Dányi-Nagy Márió

5:54 – A Nap Igéje

7: 00 – Halasi Kaleidoszkóp (hétfői, keddi és szerdai adás ismétlése)

10:00 – Református Istentisztelet

11:00 – Klasszikusok órája: Idehaza a hatvanas évek végén ők jelentették a zenét. Népszerűbbek voltak, mint bárki más, így aztán ha lehetett, szívesen tiltották be őket. 1965-ben, amikor idehaza minden magára valamit adó fiatal a luxemburgi rádiót hallgatta, és nem hitte el, amit a magyar tömegtájékoztatás előszeretettel hangoztatott, hogy a rock and roll káros az egészségre, szóval ebben az évben öt fiatalember egymásra talált. Állítólag teljesen véletlenül. Illés Lajos egyetemista bandájából rajta kívül mindenki kilépett, és civil lett. Lajos ekkor vette be az együttesbe először Bródyt, akit Koncz Zsuzsa ajánlott. Aztán azt a fiút, egy bizonyos Szörényi Leventét, aki az Illés-koncertek szüneteiben Adriano Celentano-nótákat nyomott a színpadon. Levente viszont csak úgy jött, ha hozhatja a bátyját, Szabolcsot. Hozhatta. Pásztory Zoltán, a dobos jött legvégül. Őt Levente hozta az Operett Színházból. Hát így. Ifjúsági klubokban és iskolai rendezvényeken játszottak, méghozzá angolul, mint minden zenekar akkoriban. Beatlest, Rolling Stonest és Bee Gees-t. Mint minden zenekar. De elég jól, ahogy viszont csak kevesen.(ismétlés)

12:00 -Halasi Kaleidoszkóp (csütörtöki és pénteki adás ismétlése)              

14:00 – Egymásra hangolva magazin –Pap Miklós görög katolikus atya a Sapientia Főiskola Tanszék vezetője.

15:00 – Önindító: Műsorunk vendége Gieszinger Péter volt, aki olyan szakmát választott, melynek értelme, haszna, látszata és jelentősége is van. Gyógyszerkutatással foglalkozik, mely sokak életét könnyítheti meg a közeljövőben. Péter beszél hivatásáról, az iskolai évekről és a jövőbeni terveiről is a műsorban. Tartsatok velünk, érdemes! (ismétlés)

16:00- Sztárportré: A Sztárportréban Takáts Eszter:„Nyugalmi punk lettem. Törekszem rá, hogy ne álljak be a para-sorba. Nem fogom magam megkövezni akkor sem, ha éppen elveszítem ezt az erőt, de törekszem. Nekem fontos, hogy a hagyományok útján maradjak, mert az mindig is működött. Nem lehet makacsul mindig ugyanazokat a köröket futni. Most járok egy csodálatos kineziológushoz, akivel nagyon jó önismereti munkát is végzek. Letakarítok magamról fölösleges sérelmeket, amikre már semmi szükség.” (ismétlés)

18:00 – Katolikus istentisztelet

19:00 – Szép álmokat:Bálint Ágnes - Frakk a macskák réme: Kié  karosszék?

19:15 – Irodalom az éterben: Babits Mihály - A gólyakalifa

20:00-Lélekműhely:A megtérés fajtái.

21:00 - Régi Tanítások: Édes Árpád

22:00 -  Éjszakai virrasztó Irodalom:Rejtő Jenő - Gyilkos?! És  Jókai Mór: A jövő század regénye