Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2017. május 27., Szombat

Írta:

4:30 - Hajnali virrasztó Irodalom: Wass Albert: A sólyom hangja

5:30 – Serkenj fel!: Pál Eszter

6:54 – A Nap Igéje

7:00 – A tudomány mai állása: A tartalomból: Az apáknak elképesztő hatása van gyerekeik érzelmi intelligenciájára. Egy év múlva indul a nagy óceántakarítás. Megvannak a Mars benépesítésének konkrét tervei. Ettől kezdve bármit elolvashatnak a gyengén látók is. (ismétlés)

8:00 – Érdekes Emberek: Beszélgetés Knezsik Istvánnal az Autós Nagykoalíció elnökével: Knezsik Istvánnal a Kiskunhalason megtartott előadása után beszélgettünk. Megtudhatjuk, hogy honnan ered nála az autózás szeretete, milyen ára van a mobilitásnak, de hallhatunk érveket az elektromos autó ellen is. A riport azok számára is érdekes lehet akik, nem érdeklődnek annyira a közlekedés iránt, hiszen az Elnök Úr magyarságról és életről alkotott szemlélete mindenképp megfontolandó. Tartsanak velünk! (csütörtöki adás ismétlése)

9:00 – Jóllét: A kiskunhalasi Szivárvány Bábszínházi Alapítvány az elmúlt 21 év távlatából - A bábelőadások nagyszerű élményt nyújtanak annak is, aki a paraván előtt ül, de az is örömét leli ebben a tevékenységben, aki a bábokat életre kelti. Fejes Józsefné Erzsébet, az alapítványelnöke mesél a Szivárvány Bábszínház megalakulásáról és tevékenységükről.(ismétlés)

11:00 – 153-Lélekmód: Tóth Kata galambász mesél erről a csodálatos hobbiról és viliágról: Saccolják meg mennyibe kerül a legdrágább galamb, de 50 millió felett gondolkodjanak! Vajon hűségesek ezek az állatok, mint tartjuk róluk, vagy sem? - erre kapunk választ mai riportunkból! A Sziládyban 10-es diáklány 6 éves kora óta szerelmese ennek a világnak, természetes, hogy a galambok életének és működésének rendkívül alapos ismerője. Régen szinte minden háznál tartottak galambot, de jobbára étkezési célokból. A sport galambászat a II. világháborúban fejlődött nagyot, bár a galambok üzenetátadásra való felhasználása az ókorra tekint vissza. Ígérem rendkívül sok meglepetésben lesz részük, feltétlen tartsanak velünk! (ismétlés)

14:00 – Sztárportré: A Sztárportréban Takáts Eszter:„Nyugalmi punk lettem. Törekszem rá, hogy ne álljak be a para-sorba. Nem fogom magam megkövezni akkor sem, ha éppen elveszítem ezt az erőt, de törekszem. Nekem fontos, hogy a hagyományok útján maradjak, mert az mindig is működött. Nem lehet makacsul mindig ugyanazokat a köröket futni. Most járok egy csodálatos kineziológushoz, akivel nagyon jó önismereti munkát is végzek. Letakarítok magamról fölösleges sérelmeket, amikre már semmi szükség.”

16:00 – Halasi szószék: Baptista Istentisztelet

17:00 – Klasszikusok órája: Idehaza a hatvanas évek végén ők jelentették a zenét. Népszerűbbek voltak, mint bárki más, így aztán ha lehetett, szívesen tiltották be őket. 1965-ben, amikor idehaza minden magára valamit adó fiatal a luxemburgi rádiót hallgatta, és nem hitte el, amit a magyar tömegtájékoztatás előszeretettel hangoztatott, hogy a rock and roll káros az egészségre, szóval ebben az évben öt fiatalember egymásra talált. Állítólag teljesen véletlenül. Illés Lajos egyetemista bandájából rajta kívül mindenki kilépett, és civil lett. Lajos ekkor vette be az együttesbe először Bródyt, akit Koncz Zsuzsa ajánlott. Aztán azt a fiút, egy bizonyos Szörényi Leventét, aki az Illés-koncertek szüneteiben Adriano Celentano-nótákat nyomott a színpadon. Levente viszont csak úgy jött, ha hozhatja a bátyját, Szabolcsot. Hozhatta. Pásztory Zoltán, a dobos jött legvégül. Őt Levente hozta az Operett Színházból. Hát így. Ifjúsági klubokban és iskolai rendezvényeken játszottak, méghozzá angolul, mint minden zenekar akkoriban. Beatlest, Rolling Stonest és Bee Gees-t. Mint minden zenekar. De elég jól, ahogy viszont csak kevesen.

18:00 –Önindító: Műsorunk vendége Gieszinger Péter volt, aki olyan szakmát választott, melynek értelme, haszna, látszata és jelentősége is van. Gyógyszerkutatással foglalkozik, mely sokak életét könnyítheti meg a közeljövőben. Péter beszél hivatásáról, az iskolai évekről és a jövőbeni terveiről is a műsorban. Tartsatok velünk, érdemes!

19:00 – Szép Álmokat: Bálint Ágnes - Frakk a macskák réme: Kié  karosszék?

19:15 – Irodalom az Éterben: Babits Mihály - A gólyakalifa

20.00 – Lélekműhely:A megtérés leírása a személyiség felől nézve. A megtérés mozzanatai. A megtérés fajtái.

21:20 – Régi tanítások: Dányi-Nagy Márió

22:00 - Éjszakai virrasztó Irodalom: Rejtő Jenő - Gyilkos?!