Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2017. május 14., Vasárnap

Írta:

4:30 - Hajnali virrasztó Irodalom:Jókai Mór: A kőszívű ember fiai

5:30 – Serkenj fel!-  Dányi-Nagy Márió

5:54 – A Nap Igéje

7: 00 – Halasi Kaleidoszkóp (hétfői, keddi és szerdai adás ismétlése)

10:00 – Református Istentisztelet

11:00 – Klasszikusok órája: "Nem lehet magyar, aki nem iszik a magyar kultúra csodaforrásából" - 1967. március 6-án hunyt el Budapesten a huszadik század egyik legjelentősebb zeneszerzője, Kodály Zoltán, aki nemcsak komponistaként, hanem zenetudósként is megkerülhetetlen életművet hagyott hátra. Nagy zeneszerzőkre úgy méltó emlékezni, ha újra és újra meghallgatjuk műveiket. Kodály esetében például a Psalmus Hungaricust. A fölszállott a pávát,  A Budavári Te Deumot. A Galántai táncokat. A híres kórusműveket. De nemcsak ezeket a világszerte ismert műveket érdemes sűrűn hallgatni. A fél évszázada elhunyt komponista életművében vannak olyan darabok is, amelyeket ritkábban játszanak, holott megérdemelnék, hogy sűrűbben csendüljenek fel a koncerttermekben (például a Concerto).  Kodály Zoltán halálának évfordulóján nem a zeneszerzőt szeretném megidézni, hanem a zenetudóst.

12:00 -Halasi Kaleidoszkóp (csütörtöki és pénteki adás ismétlése)              

14:00 – Egymásra hangolva magazin –Pap Miklós görög katolikus atya a Sapientia Főiskola Tanszék vezetője.

15:00 – Életutak – Hitvalló

16:00- Sztárportré: A Sztárportréban Kowalsky Balázs Gyula: Mindegy, hogy pozitív, vagy negatív hatások érik az embert. „Szerintem teljesen mindegy, hogy pozitív, vagy negatív behatások érik az embert, a lényegi kérdés mindig az, hogy hogyan reagálja le, hogyan változtat rajta. Minden egy nagy körforgás ebben az univerzumban. Ha jól megfigyelik az emberek a hétköznapjaikban a kicsi dolgokat, akkor észrevehetik, hogy ez az egész életükre vonatkozóan egy igazság. Úgyhogy, ha nyakig ül valaki a slamasztikában, annak semmi más okozata nincs, csak a saját lényéből kiáradó energiák visszatérése.” (ismétlés)

18:00 – Katolikus istentisztelet

19:00 – Szép álmokat:Vuk

19:15 – Irodalom az éterben: Victor Hugo - A párizsi Notre - Dame

20:00-Lélekműhely: Érték-személy konfliktus. A személyes hit fejlesztése.

21:00 - Régi Tanítások: Édes Árpád

22:00 -  Éjszakai virrasztó Irodalom:Nicholas Sparks: Az utolsó dal